Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

*.chm aan HTML pagina toevoegen

Buch
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil een help file met de extentie chm toevoegen aan mijn web site maar ik kan nergens vinden hoe dat precies werkt. Deze moet dus gewoon geopend worden vanaf de server, is dit mogelijk en zoja hoe werkt dat dan? :-?

  Met vriendelijke groet,

  Hugo
 • Nee, dit is niet mogelijk. Misschien dat je er gewoon naar kan linken in Internet Explorer, maar alle andere browsers zullen er niets mee kunnen. Het hele idee achter chm is dan ook dat de broncode niet (zomaar) te achterhalen is, daarnaast is het van Microsoft.

  - Bas
 • Ik had ergens wel iets zien staan dat het met: RH_ShowHelp() kon, dat zou een javascript functie moeten zijn, of heb ik het dan verkeerd begrepen? :-?
 • Misschien heb je hier wat aan:
  http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/htmlhelp/html/vsconoverweb.asp
 • Ja, als ik het goed begrijp kan ik alleen een mogelijkheid bieden om de helpfile te downloaden en hem dan te openen, dit was eigenlijk niet mijn bedoeling. Weet iemand nog een andere manier?

  Hugo

  (deze url heb ik gekeken: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/htmlhelp/html/vsconoverweb.asp)
 • Het staat er toch allemaal:
  - via een ActiveX control.
  - via een Java Applet
  - rechtstreeks

  Het is wel allemaal IE only, volgens mij.
 • ActiveX is per definitie IE-only, rechtstreeks eigenlijk ook omdat IE dan gebruik kan maken vaan het OS. Alleen de applet lijkt me cross-browser, maar dat wordt dan gelijk weer wat zwaarder… Waarom niet gewoon een HTML-pagina gebruiken voor het helpbestand?

  - Bas
 • Is het gewoon voor .htm* files e.d.?

  Als je Apache draait kan het in htaccess: http://httpd.apache.org/docs/howto/htaccess.html
 • Ik heb wel eens een chm decompiler gevonden. Die doet het goed. Maakt van elke chm pagina een html pagina en groepeert alle bij elkaar horende paginas in een subdir. Hier is de link http://bonedaddy.net/pabs3/hhm/

  wimb
 • Ok bedankt voor de reacties!

  Groeten Hugo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.