Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

flash+animated gifs

miekiemoes
8 antwoorden
 • Ik zit namelijk met het volgende… Ik heb een flashsite in mekaar 'gebokst' waarbij ik dus een linkpagina heb aangemaakt naar andere sites waarbij hun banner te zien is. De meeste van die banners zijn animated gifs, dus heb ik die in mijn flash geïntegreerd als sprite (ik werk met swishmax). Als ik dus die banners bekijk in mijn flash, dan is die animatie met een serieuze snelheid toegenomen. Ik weet dus echt niet hoe dat komt. Kan iemand mij helpen??
  Je kan mijn site vinden op http://users.pandora.be/bluepatchy,
  na de intro op de optie links klikken. (andere links)
 • ik ben geen flash held, maar dit heeft toch te maken met de snelheid van de frames in de gif in verhouding tot de snelheid van de frames in je flash movie?

  Kijk eens of je het aantal fps kan verlagen, of pas de tijd tussen de frames van je gifs aan via een gif animator voordat je ze importeert in je movie.

  t.
 • ze zijn idd wel heeeel erg snel.
 • Hahaha.. inderdaad… De optie die teacher me gaf zal ik toch wel even onder de loep nemen wat betreft die frames… doch, aan de frames van die banners zelf kan ik blijbaar niks veranderen (beveiligd?) Maar alvast bedankt voor de reactie.. hiermee kan ik misschien wel iets doen. Indien meerdere oplossingen.. just let me know. ;-)
 • Als je je animated gif opent in ee gif animator, kan je bij time settings (oid) eea echt wel aanpassen hoor :)
 • Ja, dat wel… maar de originele gif op zich verloopt 'normaal' terwijl éénmaal in mijn flash geïntegreerd die in topsnelheid verloopt… dus op zich heeft het niks te maken met de gif zelf. M.a.w. Het moet ergens een bug zijn in mijn flash waarmee ik nu volop bezig ben dit te onderzoeken.
 • nouja.. een bug.

  Even samenvatten :

  het komt er gewoon op neer dat bij een sprite import elk gif frame een flash frame wordt. Is er verschil in snelheid tussen de 2, dan krijg je dit.

  Je hebt dus twee opties:
  1. het aantal FPS van je flash movie verlagen.
  2. vóór je je gif importeert, eerst de snelheid verlagen in een gif animator.


  t.
 • [quote:5354c94fbe="teacher"]nouja.. een bug.

  Even samenvatten :

  het komt er gewoon op neer dat bij een sprite import elk gif frame een flash frame wordt. Is er verschil in snelheid tussen de 2, dan krijg je dit.

  Je hebt dus twee opties:
  1. het aantal FPS van je flash movie verlagen.
  [b:5354c94fbe]2. vóór je je gif importeert, eerst de snelheid verlagen in een gif animator.[/b:5354c94fbe]


  t.[/quote:5354c94fbe]Maw meer frames in de animatie stoppen. Wat je dus ook gewoon met flash kan doen. Het geeft een beetje meer handwerk, maar dat moet je er voor over hebben. :) Dus: de keyframes van die animatie langer maken,van 1 frame naar 3 frames bijv.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.