Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Frames: ja of nee?

None
36 antwoorden
 • Beste allemaal,

  Ik ben nu een heel simpele site aan het maken voor familie en vrienden met o.a. wat foto's. Ik heb nu Dreamweaver 2004 (trial) in gebruik. Nou heeft een vriend me aangeraden om frames te gebruiken, omdat dan eenvoudig de lay-out op elke subpagina gelijk te maken is en je tegelijkertijd een navigatie-element hebt.
  Ik vraag me alleen af of frames niet nodeloos ingewikkeld zijn voor zo'n eenvoudige website als ik wil maken. Ik wil ongeveer 5 subpagina's maken, die zelf soms weer een stuk of 3 subpages hebben.

  Ik moet trouwens zeggen dat ik vrijwel niets weet van html :oops:, ik maak de website puur in "design"-modus :).

  Wie kan mij een paar goede tips geven?
  (sorry als de vraag als erg eenvoudig overkomt voor die-hard webdesigners :wink: )
 • Frames zijn ondertussen een beetje "gedateerd".
  Dus als je "from scratch" begint met een site, kan je ze net zo goed weglaten.

  Aan de andere kant, frames hebben niet alleen maar nadelen. Zeker als je geen server-side scripting hebt kan je de navigatie simpeler maken door frames te gebruiken.


  Ik zou zeggen; doe wat je goeddunkt; jouw site, jouw werk, jouw idee :)
 • aangezien de topicstarter aangeeft geen tot weinig ervaring te hebben met html en aanverwante zaken, raad ik hem aan gewoon tabellen te gebruiken.

  Waarom:
  a) zeer makkelijk in gebruik
  b)de doelgroep en doel is gewoon een familie foto site. Dus je kan hem wel CSS laten leren (altijd doen als je de kans hebt) maar is misschien een beetje over de top voor zijn site.

  Maar als je een serieuze intentie hebt om webdesignen onder de knie te krijgen leer dan CSS+html.

  Maar je gaf al aan dat het puur een vrienden /familie site moet worden.
  Dus ik denk niet dat het kwaad kan om gewoon tabellen te gebruiken. (hier zullen andere medeforummers het niet mee eens zijn)
 • Hier zijn al veel woorden over vuil gemaakt en vaak loopt het alleen maar uit op een flamewar.

  Zelf gebruik ik ze zo goed als nooit voor websites, maar, zoals teacher ook al zegt, heb ik er niet zoveel moeite mee, omdat zo'n beetje alle sites waar ik aan werk dynamisch zijn. Dan kun je gewoon werken met includes e.d.

  Voor webapplicaties kunnen frames zo af en toe wel makkelijk zijn vind ik en dan is het ook niet zo erg. Het is bijvoorbeeld toch al niet de bedoeling dat een applicatie wordt geïndexeerd door een zoekmachine.
 • Ik sluit me bij teacher aan. Ook wil ik nog even zeggen dat frames en tabellen een compleet andere functie hebben (ook al worden ze verkeerd gebruikt), dus ik snap niet helemaal waarom D'acide tabllen als alternatief voor frames opgeeft… Voor gemak van onderhoud zijn frames nog steeds goed te gebruiken, nadelen zijn o.m. het "amateuristische" karakter en het feit dan het problemen kan opleveren bij zoekmachines.

  - Bas
 • Bedankt voor de tips tot zover!!
  Ik ben een beetje aan het puzzelen, en het lijkt erop dat ik met frames iig kan bereiken wat ik wil, dus dat ga ik eerst proberen.
 • [quote:351c0b677d="BasHamar"]Ik sluit me bij teacher aan. Ook wil ik nog even zeggen dat frames en tabellen een compleet andere functie hebben (ook al worden ze verkeerd gebruikt), dus ik snap niet helemaal waarom D'acide tabllen als alternatief voor frames opgeeft… Voor gemak van onderhoud zijn frames nog steeds goed te gebruiken, nadelen zijn o.m. het "amateuristische" karakter en het feit dan het problemen kan opleveren bij zoekmachines.

  - Bas[/quote:351c0b677d]

  zonder over te gaan naar een flamewar over wel of geen tables.
  Dit is hoe ik erover denk:

  Iemand die een amateuristische site wilt bouwen (niet negatief bedoeld) kan aan de slag met zowel frames, danwel tabellen. Ook al worden ze in beide gevallen niet juist gebruikt. Maar ik reflecteer dit alles terug naar mezelf toen ik net met de eerste beginselen van webdesign begon. Toen vond ik frames maar niks. Tabellen echter bevielen me een stuk beter. Al is het maar puur voor gemakkelijk iets te kunnen layouten. Aangezien hij foto's wilt tonen op zijn site_leek_het me makkelijker om tabellen te gebruiken om daar alle foto's in te positioneren.

  Maar begrijp me niet verkeerd hoor. Ik ben zelf ook tegen het gebruik van frames en tables. Alleen heb ik een_grotere_hekel aan frames dan tabellen. Vandaar dus dat ik hem tabellen aanraadde ipv frames als alternatief voor css.

  Ik hoop dat ik zo duidelijk ben.

  Tony
 • Ik zou het wel doen. Het is overzichtelijker en heel makkelijk te maken met generators. Kijk bijvoorbeeld even op www.leejoo.nl —>generators —> frame generator. In 5 minuten heb je frame's. Heel simpel te gebruiken en de instructies staan meegeschreven.

  groetjes Pim
 • Aha, het is duidelijk. Zelf heb ik vroeger juist met veel plezier met frames gewerkt. En tabellen waren dé manier om je site te maken, dus ook dat heb ik gedaan. Daarnaast heb ik anti-rechtsklik-scripts, DHTML-intro's, Flashbuttons, <blink>, <marquee>, JavaApplets en nog veel meer gebruikt.

  Jaja, ik heb vele malen gezondigd. ;)

  Maar het is m.i. gewoon het pad dat vrijwel iedereen aflegt die websites bouwt. Ik kan altijd alleen maar hopen dat anderen sneller leren dan ik, en dat ik ze de inzichten en hulp kan geven over wat ik allemaal zelf heb moeten ontdekken.

  [size=9:d3a96cca18]Ik kan dan ook altijd wel lachen om Phrea, die heeft ook altijd van die mooie opmerkingen tegenover "idealisten"[/size:d3a96cca18]

  - Bas
 • Ik zou gewoon java frames doen in dhtml, en dan opmaken met tabellen.
  Maar probeer geen css te gebruiken voor gebruikers die het ondersteunen.
  Anders kun je eventueel javascript gebruiken voor backward compatibility.
  Maar maakt het niet allemaal te flashy.

  Succes ermee :wink:
 • [quote:52d1857a22="BasHamar"]Aha, het is duidelijk. Zelf heb ik vroeger juist met veel plezier met frames gewerkt. En tabellen waren dé manier om je site te maken, dus ook dat heb ik gedaan. Daarnaast heb ik anti-rechtsklik-scripts, DHTML-intro's, Flashbuttons, <blink>, <marquee>, JavaApplets en nog veel meer gebruikt.

  Jaja, ik heb vele malen gezondigd. ;)

  Maar het is m.i. gewoon het pad dat vrijwel iedereen aflegt die websites bouwt. Ik kan altijd alleen maar hopen dat anderen sneller leren dan ik, en dat ik ze de inzichten en hulp kan geven over wat ik allemaal zelf heb moeten ontdekken.

  [size=9:52d1857a22]Ik kan dan ook altijd wel lachen om Phrea, die heeft ook altijd van die mooie opmerkingen tegenover "idealisten"[/size:52d1857a22]

  - Bas[/quote:52d1857a22]ik ken dat :D, maar ben er nu van af :D
 • Toch wel geweldig die sites van een jaar of 6 / 8 terug. Overal vette rode letters met een dikke schreef. Met mooie blauwe links. Alles was voorzien van een blink en standaard overal een marquee.
  lol
  dat waren nog eens tijden zeg.


  vroegah,
  toen kon je tenminste nog frames en tabellen gebruiken zonder dat een termin8tor kwam zeggen dat het semantisch onverantwoord is. :wink:
  en mensen met een visuele handicap waren er toen nog niet :P
 • :D
 • Leve de Nostalgie :wink:
 • Wordt het geen tijd voor een "front comic sans" :P
 • [quote:1013cfd7f3="teacher"]Wordt het geen tijd voor een "front comic sans" :P[/quote:1013cfd7f3]Dan wordt ik GEEN lid 8)
  brr
 • [quote:26ea1e1547="teacher"]Wordt het geen tijd voor een "front comic sans" :P[/quote:26ea1e1547]Uhhm iedereen zegt bij mij op school dat als je Comic Sans als lettertype op je site hebt dat je dan n00b bent :-?
 • :roll:

  @teacher, sign me up!
 • [quote:c4fc62be36="teacher"]Wordt het geen tijd voor een "front comic sans" :P[/quote:c4fc62be36]

  Liever een 'front anti-comic sans'…
 • Mijn Mening :

  Gebruik Tabellen + Cellen in plaats van Frames.


  Komt veel professioneler over.  D.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.