Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] annevankesteren.nl

None
22 antwoorden
 • Graag testen met iets fatsoenlijks, Mozilla of Opera oid. Met Mozilla 1.7 heb je de beste resultaten (of een latest nightly van FireFox) behalen. In Internet Explorer [i:ab0a358f61]6.0[/i:ab0a358f61] is nog wel alle functionaliteit aanwezig, maar het percentage gebruikers lag simpelweg te laag om er compleet compatible mee te zijn.

  Leef je uit!

  (Met dank aan frosto)

  (Vorige ontwerp, door mijzelf)
 • [quote:0aabfcd02e="Anne"]Graag testen met iets fatsoenlijks, Mozilla of Opera oid.[/quote:0aabfcd02e]
  Waar slaat dat op?
  Zal wellicht later eens checken, nu wilde ik alleen ff snel reageren op die opmerking. Niet van je gewend, kerel.
 • Alhoewel ik niet tot de doelgroep behoor (ik gebruik de "gewone" Firefox en af en toe IE 6.0) heb ik toch even gekeken. Alles werkt zoals het moet en dat lag in de lijn der verwachting.
  De tekst is prettig en goed leesbaar.
  De jaren 50 stijl van deze site spreekt mij persoonlijk in het geheel niet aan, en ik vind de gekozen kleuren ronduit ongelukkig.
  Rood, roze en oranje passen naar mijn smaak niet bij elkaar, ook niet in menu knoppen. Het geeft het geheel iets amateuristisch.
  Het plaatje van de man is te grof gepixeld. Ook het tekstballonnetje met "CSS sucks" is (wederom in IE 6.0) verre van fraai afgewerkt. Het logo met je naam is niet goed leesbaar. Misschien heb je dat met opzet gedaan, om het "oud" te laten lijken, dat zou natuurlijk kunnen.
  Technisch zal het prima in orde zijn, daar ben ik van overtuigd.
  Maar het oog wil ook wat.
  Je vorige site vond ik veel en veel mooier!
  Succes!
 • Ziet er mooi uit.
  De zoek-knop werkt nog niet geloof ik? (hoewel, is het wel een zoek-knop?)
  Bij deze link krijg ik een horizontale balk:
  http://annevankesteren.nl/?s=test&submit=Find
 • Zoals gezegd in de startpost het werkt niet in Internet Explorer. Dat betekent niet dat de site onbruikbaar is, dat betekent dat Internet Explorer geen PNG ondersteund en dat daardoor de plaatjes er vreemd (en [i:b0f00a931d]pixelig[/i:b0f00a931d]) uitzien.

  mw22, het werkt wel, alleen heb ik nog niks speciaals met PRE gedaan, waardoor er een scrollbar ontstaat.
 • Je layout klopt in IE niet… [heeft ook weinig met png te maken]
  Bovendien had je in je beginpost wel duidelijk mogen maken dat het alleen maar om [alpha transparency?] png ging wat alleen in 'een fatsoenlijke' browser zou werken.
  Om ff eea duidelijk te maken: IE ondersteund png wel, heeft weinig met verpixeling te maken, mits het niet om alpha transparency [bijv] gaat. Dat ie verder niet veel png mogelijkheden support is heel wat anders [ik loop er ook regelmatig tegenaan, maar that's a whole other story].

  Als je graag je kennis wilt verspreiden, hou dan vooral ook rekening met de masses, het is niet anders.
  Wie herinnerd zich nog het oh zo almachtige Google dat door studenten was ontworpen en tegendraads zou zijn… Niets is minder waar, nooit geweest en zal het nooit worden.
  Kennisverspreiding is imho een zeer belangrijk goed, dat met hand en tand verdedigd dient te worden, maar niet ten koste van toegankelijkheid, en zeker niet ten koste van de masses [hoe zeer je je ook tegen de massa wilt verzetten [pubers t/m twintigers imho]].

  Wil je een standpunt maken?
  Prima, zorg dan dat _iedereen_ het kan lezen!
 • [quote:801ac1ed67="Anne"]
  mw22, het werkt wel, alleen heb ik nog niks speciaals met PRE gedaan, waardoor er een scrollbar ontstaat.[/quote:801ac1ed67]
  Hmm, ja is ook niet zo'n erg probleem.
  Maar ik vind de zoek-functie wel een beetje onduidelijk.
  Als ik zoek zonder iets in te vullen, gebeurt er 'niks'.
  Als ik met een willekeurig woord (bijv. test) zoek, krijg ik de resultaten te zien van dat zoekwoord, maar het was wel prettig geweest als dat nog even werd bevestigd (ala 'Gezocht op "test", zoveel resultaten gevonden'). Nu is dat een beetje onduidelijk.
  Als er niets wordt gevonden, dan gaat er ook nog iets mis met de layout, check maar.
 • mw22 bedankt. Het ligt met name aan de templates van WordPress. Ik zal wel even met Matt Mullenweg erover mailen of even kijken of Mark Wubben/wordpress support een oplossing weet. Is inderdaad niet echt wat je noemt usability, alhoewel de gemiddelde gebruiker van de site er prima mee overweg kan gaan…
 • Firefox (nightly) -> niks op aan te merken.

  Hier heb ik een link naar een een screenshot van je website in Konqueror (KDE browser).
  http://home.nedlinux.nl/~timon/pics/anne.png
  Dit ziet er ook prima uit, op een paar pngplaatjes en bij de zoekbox overlapt hij iets (makkelijk te verhelpen).
  Wat heb je eigenlijk voor een png plaatjes gemaakt? Konqueror heeft namelijk normaal gesproken een perfecte ondersteuning voor png, maar deze pakt hij niet? Ideeën?

  edit:
  Wat MSIE6 betreft… gebruik gewoon de truck van
  http://www.phoenity.com/newtedge/hide_css_ie/
  Deze verbergt de css volledig voor MSIE op tot versie 6. Ben je gelijk van het gezeur af :P
 • Ik snap echt niet waarom jij die png's niet toegankelijk maakt voor IE dmv een PHP-script. Dan werkt het OOK in IE, terwijl niet zo veel mensen daar mee surfe, zoals jij zegt, maar dan krijgt elke surfer hetzelfde.
 • Zoveel werk is et nou ook weer niet. Je zit zelf altijd te hameren op het feit dat een site zo veel mogelijk compatibel moet zijn voor alle browsers, maar je weigert zelf een kleine aanpassing te maken die hetgeheel ook mooi maakt voor IE :roll: :roll:
 • /me voelt zich verantwoordelijk voor hoe deze check is gaan lopen

  Heb het Anne ook al in een PM gezegd, en zal het en publique ook zeggen: mijn posts zijn geen trendsettende posts, slechts een individuele kijk op de dingen. Helaas zie ik dat vrijwel iedereen die trend toch is gaan volgen.

  Vraagje: Anne, *waarom* heb je gekozen voor de soort png instellingen die je gebruikt?
  Ik zie niet in waarom dat nodig is. Immers, het kan heel eenvoudig op een andere manier worden opgelost, zonder consessies te hoeven doen kwa output.

  In IE werkt de site overigens op meer punten niet, zo valt bijv een groot deel van de tekst weg achter de menubalk, da's wel jammer en dat kan iig worden verholpen, despite de png's.
 • Alpha transparency in IE zou je kunnen bereiken met de png behavior van webfx.
  http://webfx.eae.net/dhtml/pngbehavior/pngbehavior.html
  Oeps, we zouden het niet over IE hebben, heb ik het er toch weer over :oops:
 • [quote:541530815b="teacher"]
 • [quote:a4cc60447d="Phrea"]… zo valt bijv een groot deel van de tekst weg achter de menubalk, …[/quote:a4cc60447d]Ik kan dit niet reproduceren in IE6 SP1. Heb je een screenshotje (ondanks dat het voor Anne in IE niet hoeft te werken)?

  Ik heb de site zelf getest in Opera 7.50 en hier werkt alles perfect op technische vlak. Van mij mogen de kleurverspringen in het menu (als je hovert) wel iets duidelijker. Dit is nauwelijks merkbaar.

  Voorts hou ik persoonlijk niet zo van links die niet op een link lijken. Ik vind dat een link altijd onderstreept dient te zijn (maar dit is mijn mening.)

  Die zoekknop is niet leesbaar in Opera (de tekst 'Find' dus). Mocht dit een bug in Opera zijn (nog niet verder onderzocht), laat mij het even weten, dan meld ik hem bij Opera, zodat het bij de volgende release is opgelost.

  De Firefox-post bevat nog een onbekend teken (') in XML.

  -Rémy
 • Bug in Opera, de zoekknop wordt vervangen met een plaatje, maar Opera laat me de broders van het input[type=submit] knopje niet weghalen, waardoor het er heel "gefreakt" uitziet. Daarnaast lijkt Opera (7.5p3, ga later vandaag upgraden) geen 'border' te ondersteunen voor input[type=text] maar wel voor textarea.
 • Klik voor ie fout.

  Is IE6 [geloof SP1, maar ben niet zeker].
  Vergroten van het venster doet er niets aan veranderen.
 • Ik zie die fout niet. Ook ie6 sp1. :(
 • Als ik ergens de comments heb gelezen en ik druk op de back-knop, dan wordt de scroll-positie van de vorige pagina (de plek waar je stond toen je de link indrukte) niet gebruikt; de pagina blijft op scrollpositie 0. Waarschijnlijk alleen een foutje in Mozilla.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.