Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

html: navigatiemenu hulp bij het navigeren van webpagina's

bierk
6 antwoorden
 • http://users.pandora.be/peter_engelen/dropdownmenu.htm

  Hier heb ik een menubalkje gemaakt bij het menu-item projektbouw heb ik wat linkjes ingevoegd. Welke navigatie elementen raden jullie aan te gebruiken? Frames of die hele balk kopiëren naar die andere pagina's… Wat heel omslachtig is natuurlijk
 • Geen frames.

  Gebruik PHP om dat zelfde menu telkens de includen
 • Als het menu geheel in javascript gegenereerd kan worden, maak je er toch gewoon een extern script van? Is dan vervolgens maar 1 regeltje per pagina.
 • De navigatie moet je niet/nooit via JS doen. Als een gebruiker dan JS uit heeft staan, hoe moet hij dan door de site surfen?
  Als je een server-side oplossing gebruikt, heb je dat niet.
 • [quote:40b46e08b1="Johnny321"]De navigatie moet je niet/nooit via JS doen. Als een gebruiker dan JS uit heeft staan, hoe moet hij dan door de site surfen?
  Als je een server-side oplossing gebruikt, heb je dat niet.[/quote:40b46e08b1]
  Niet/nooit…? Lees ik dat goed? Kan je je eens wat nader verklaren?
  Server-side oplossingen, kun je dat ook eens wat beter uitleggen in deze specifieke situatie…?
 • Yup,

  Als je een hele site, navigeert met een JS, en waar je zonder dat script niet kunt navigeren, is niet handig. Als de browser geen JS ondersteunt, of het is JS is uitgezet, dan kan de gebruiker dus niet over de site heen surfen. Dat is duz niet echt goed voor de toegankelijkheid voor de site.
  Als je een dynamisch navigatiemenu wilt hebben, gebruik dan CSS. Als de browser CSS slecht/niet ondersteund, dan ZIE je het navigatiemenu tenminste wel, wat bij JS lang niet altijd (zo niet nooi) het geval is.

  Over de server-side oplossing bedoelde ik hetgene dat TS wilde doen, 'frames of in elke pagina het navigatiemenu'. Dan lijkt me een server-side oplossing zoals PHP of ASP en consorten toch een betere oplossing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.