Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoe houdt men statistieken bij?

5 antwoorden
  • Dag allemaal, Ten eerste, in veel stat-programma's wordt ook bijgehouden wat voor schermresolutie een bepaalde bezoeker gebruikt. Als het mogelijk is dat te detecteren kan men dan ook een 640x480 bezoeker automatisch een site voorschotelen geoptimaliseerd voor die resolutie etc.? Ten tweede, veel stats gebruiken een stukje Jscript dat in pagina gezet dient te worden. Worden bezoekers die Java uitschakelen nog wel gelogt? Alvast bedankt!!
  • [quote:041a74186d="Thud"]Als het mogelijk is dat te detecteren kan men dan ook een 640x480 bezoeker automatisch een site voorschotelen geoptimaliseerd voor die resolutie etc.?[/quote:041a74186d]Ja hoor, zoek maar eens bij google op "detect resolution javascript". [quote:041a74186d="Thud"]Ten tweede, veel stats gebruiken een stukje Jscript dat in pagina gezet dient te worden. Worden bezoekers die Java uitschakelen nog wel gelogt?[/quote:041a74186d]Het is Javascript, en geen Jscript en zeker geen Java... En nee, die worden dan niet meer gelogt.
  • voor de tweede in elk script die zo'n teller aanbied, zit er ook een 'noscript' gedeelte. Door dat gedeelte wordt ook iets verzamelt zeg maar
  • Bedankt ! Ik ga er mee aan de slag.
  • <script language="javascript" type="text/javascript"> function display() { window.onerror=null; colors = window.screen.colorDepth; document.form.color.value = Math.pow (2, colors); if (window.screen.fontSmoothingEnabled == true) document.form.fonts.value = "Yes"; else document.form.fonts.value = "No"; document.form.navigator.value = navigator.appName; document.form.version.value = navigator.appVersion; document.form.colordepth.value = window.screen.colorDepth; document.form.width.value = window.screen.width; document.form.height.value = window.screen.height; document.form.maxwidth.value = window.screen.availWidth; document.form.maxheight.value = window.screen.availHeight; document.form.codename.value = navigator.appCodeName; document.form.platform.value = navigator.platform; if (navigator.javaEnabled() < 1) document.form.java.value="No"; if (navigator.javaEnabled() == 1) document.form.java.value="Yes"; </script> hierboven een javascriptje wat het systeem van de gebruiker checkt op van alles en nog wat. document.forms.naam staat hier voor de naam van een inputtextveld dus als je dit script je in de head van je document zet dan een body onload functie maakt en dan in de body de bovengenoemde textvelden zet krijg je bijvoorbeeld schermresolutie, besturingssysteems etc.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.