Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Frontpage resolutie (aanpassen?)

Chanel
15 antwoorden
 • Hallo, ik heb met Frontpage een web-site gemaakt voor/op mijn schermresolutie van 1024x768, doch wanneer hij met een resolutie van 800x600 bekeken wordt dan komt op de pagina "tour 2003" onderin een schuifbalk zodat de pagina intact blijft, maar bij mijn "fotopagina 2004" blijven de foto's (met onderschrift) niet meer naast elkaar staan maar verschuift de hele boel met dientengevolge dat er geen onderschrift meer te volgen is. Wie kan me a.u.b. vertellen wat ik moet/kan doen?
  Mijn site is: www.racidentoldtimertour.nl
  Groet Chanel
 • Je hebt geen opmaak gebruikt.

  Ik heb geen enkel idee hoe ik [gezien de site en bijbehorende bron] moet gaan uitleggen hoe je dat wel moet gaan doen, ik kan je slechts een tip geven: verdiep je eens in html en css.
 • Hi Prea, bedankt voor je reactie, ik hoopte (als leek) mij zonder html en css (weet niet eens wat css is:-)) met FrontPage iets te kunnen maken doch je schrijft: je hebt geen opmaak gebruikt, kan ik dat in FrontPage en zoja waar?
 • Google maar eens wat rond zou ik zeggen.

  Je hebt nu gewoon alleen maar een beetje tekst en een paar foto's erop gezet zonder enige vorm van layout of opmaak. Dat gaat nooit werken.

  Natuurlijk kan dat ook met frontpage (zou niet best wezen als het niet zo was).

  Hoe/wat waar dat allemaal zit in frontpage weet ik ook niet. Ik heb frontpage jaren geleden afgezworen.

  Die melding in rood bovenaan op je website stoot wel mensen af trouwens (waaronder mij).
 • Oké, ik zal mijn vleugels uit moeten slaan begrijp ik want ik kan geen layout of opmaak in FrontPage vinden, maar wat stoort je precies in mijn rode tekst, Microsoft misschien? dan ga ik dat onmiddelijk veranderen!!!
 • Wat eraan stoort is dat de site blijkbaar niet toegankelijk genoeg is, en er dus een 'waarschuwing' op de site moet dat hij eik alleen in die en die browser met die en die configuratie te bekijken is.
  Een site moet overal en altijd te bekijken zijn, daar is het een publieke site voor.
 • Mag ik hieruit opmaken dat een leek zoals ik het publiceren beter kan laten
  zodat er alleen maar professionele sites komen/zijn?
 • Wat mij betreft zeker niet, dat lees je ook nergens.

  Ik vind alleen wel dat als je iets publiceerd dat het wel normaal toegankelijk moet zijn.
 • Ben ik volkomen met je eens, ik heb die rode tekst alleen geplaatst om mijn "onkunde" duidelijk te maken maar hoop er binnenkort achter te komen wat ik kan doen om de sites op meerdere resolutie's "leesbaar" te maken.
  Bedankt voor je advies en nog een fijne avond verder, groet Chanel
 • http://www.handleidinghtml.nl

  Lees dit maar es goed door.
 • Ik heb bij mijn site gewoon 2 verschillende index pagina's gemaakt, 1 voor een resolutie van 1024 bij 768 en een ander voor een resolutie van 1280 bij 1024 en hoger. Daarna heb ik met javascript gedaan dat er bij het laden van de site de resolutie wordt gedetecteerd en zo index1 of index2 wordt geladen. Werkte bij mij goed. En zoveel werk was het veranderen van de site voor een andere resolutie ook niet.
 • Hi Johnny, bedankt voor de tip, goede site en Ralf ook een goed idee van jou maar ik kan alleen met Front-Page werken heb/wil verder ook niks dus ga ik hem maar op 600x800 maken kan iedereen hem zien.
 • Nog een tip als je iets begrijpelijks wilt lezen over HTML, Javascript enzo…: www.htmlgoodies.com. Je kunt je, op de site, ook abonneren op de (wekelijkse) nieuwsbrief - dan krijg je elke week een onderwerp wat nader toegelicht.
 • Hi, bedankt voor de tip, maar…. ik ben de Engelse taal niet machtig.
 • Maak aub geen pagina's voor bepaalde resoluties. Ooit gehoord van PDA's? WebTV's? Mobieltjes met ingebouwde browser?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.