Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] breedte niet relatief :-)

5 antwoorden
  • Deze vraag is ook net gesteld voor de hoogte, maar nu voor de breedte. In mijn mozilla brwoser zie werkt het volgende goed[code:1:1957188dc0].header_rechts { border: 2px solid black; top: 5px; right:0; left: 148px; height: 45px; background: url('../images/site/menu_rechts.jpg'); position: absolute; }[/code:1:1957188dc0] maar ik IE wordt dit stukje maar 10px breed. Dat is de breedte van de background. Hoe los ik dit voor IE op? Anders ga ik toch weer met tabellen werken :oops:
  • Je zou dit kunnen gebruiken voor IE: http://www.doxdesk.com/software/js/position.html Aan de andere kant kun je misschien hier geen absolute positionering gebruiken, maar gewoon margin-left: 148px; en het linkerdeel van de header absoluut positioneren. Of desnoods de hele boel floaten. De vorige vraag ben ik al vergeten. Een compleet voorbeeld werkt altijd prettiger.
  • hmm ik denk dat ik IE door heb. Het is bij desze browser of links of rechts een "marge" maar niet aan beide kanten. En dan gaat links boven rechts. Jammer. Ik ga weer met tabellen spelen.
  • [quote:4d83686bb7="Demonaz"]hmm ik denk dat ik IE door heb. Het is bij desze browser of links of rechts een "marge" maar niet aan beide kanten. En dan gaat links boven rechts. Jammer. Ik ga weer met tabellen spelen.[/quote:4d83686bb7] Marge moet nog wel lukken, maar bij position:absolute werkt de 'edge-detectie' niet. Je moet als het ware een width en een height opgeven.
  • Als je [url=http://www.web-core.nl/tests/gj]]hier[/url] kijkt zie je dat het mij wel is gelukt om de breedte relatief te krijgen door middel van css. Alle css staat in de brondcode, dus kijk maar eens of je er wat aan hebt. trouwens mw22: Wat is edge-detectie?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.