Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Sitecheck (Photoshop/Frontpage)

Big Boss(ink)
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben bezig met een nieuwe layout voor onze vriendengroep-site. Deze maak ik met Photoshop en gebruik ik later samen met Frontpage 2000 om de site verder af te maken.

  Graag nuttige tips over het uiterlijk, de rest doet het toch nog niet. Kritiek is welkom dus ga je gang, daar leer ik alleen maar van.

  http://home.zonnet.nl/bossinkadsl/test/test.htm
 • Wanneer je met frontpage werkt krijg je een bagger broncode, dat is algemeen bekend. Ik zal hier niet teveel over zeuren, maar er is een klein dingetje wat je wel ven aan kunt passen.

  De website wordt gecentreerd:
  <div align="center">
  <center>

  Dit is echter dubbelop. Ik zou de <center> en </center> tags weghalen.

  Je hebt een aantal fonttags in je broncode staan. Dit is ook overbodig. Zet er 1 aan het begin van je inhoud en 1 aan het einde van de inhoud.

  Uiterlijk zul je hier niets van zien, maar het si net even wat netter.

  Ik vind het een leuke opzet voor je website, maar het is een beetje een overkill aan dropshadows vind ik. Wanneer je minder drop-shadow en wat minder bevel & emboss zou gebruiken, zou de site een stuk strakker worden denk ik.

  Kortom: Leuke site, maar ik zou hem nog een beetje fine tunen, en wanneer je er zin in hebt verdiep je in het genruik van html in combinatie met css. Dit levert een veel efficientere code op.
 • Ik ga volledig akkoord met bierk.

  Over het algemeen: mooi, ik vind het ook goed gevonden voor een doorzichtige titel, i.p.v. gewone text.

  Wel een klein dingetje waar ik me direct aan erger is de achtergrond. Het zijn precies gewoon allemaal vierkantjes naast elkaar, de achtergrond vloeit niet zo fantastisch samen. Maar misschien is dit de bedoeling, ik weet het niet.

  Ik ben ook niet zo'n grote fan van titels die beginnen en eindigen op "—–&gt;–&lt;" toestanden, maar dat ben ik. Veel mensen vinden dit juist tof.

  Het is mooi.
 • Dank U voor de tips.

  Ik ga er nog wel mee bezig. De achtergrond word zeer zeker nog wel anders. Dit was ff snel gedaan. Ik wil er eigenlijk van die scanlines (heel fijn) achter doen.

  En over dat CSS weet ik eigenlijk niks. Ik heb mijn frontpage en photoshop kennis mijzelf aangeleerd door net zolang te klooien met alles wat de programma's te bieden had. Maar ik zal de broncode ff aanpassen.

  Maar om HTML zelf te typen moet ik eerst wat studeren. Frontpage is gewoon makkelijk voor beginners zoals mij. Of is dat Dreamwaver een stuk beter voor mij??
 • HTML moet je niet zelf tikken, iig niet zonder editor, html is een heel eenvoudig en straight forward opmaaktaaltje, dus je tijd verdoen met iets wat met een goede editor ook kan is zonde van je tijd.
  DW is een goede editor, maar gebruik hem zoals hij bedoelt is, dus niet alleen maar WYSIWYG.
  Sowieso is het handig om HTML te leren kennen, dan kun je je code opschonen en controleren enzo.

  Over je site: hij heeft opzich wel potentie, maar hij is veel te grof naar mijn smaak.
 • Ziet er lruk uit, maar ik vind dat je tochw el wat weinig ruimte voor de verhalen/informatie reserveerd. Zie een paar topics omhoog http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=123889
 • Ziet er leuk uit, maar broncode iets minder natuurlijk. Leer op www.handleidinghtml.nl wat HTML en CSS. Altijd makkelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.