Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Geen subdirectories weergeven in de adresbalk v.e. browser.

maIRnaairruJ
8 antwoorden
 • Hallo,

  de vraag is vast al eens eerder gesteld, maar met de zoekfunctie kon ik 'm niet vinden.
  Hoe krijg ik voor elkaar dat bij elke pagina van mijn site alleen de domeinnaam te zien is in de adresbalk van de browser, en niet het volledige pad ?

  Groeten,
  Pim.
 • Door de site in een frame te zetten.
 • [quote:c99f92756e="BelgiumBoy_007"]Door de site in een frame te zetten.[/quote:c99f92756e][code:1:c99f92756e]<html>  <head>

  <title>TITEL VAN JE SITE</title>

  <frameset rows="*,1" framespacing="0" border="0" frameborder="NO">
  <frame src="HIER DE PAGINA WAAR HIJ NAAR MOET VERWIJZEN" name="content" scrolling="yes" noresize>

  </frameset>

  </head>

  <body>

  </body>  </html>[/code:1:c99f92756e]

  En dit in een bestand zetten genaamd home.html ofzo, keej
  Greetz bart. :lol:
 • Waarom wil je dit? Dit soort dingen zijn _erg_ belangrijk voor onder andere Google, bookmarken en meer. URI design (niet echt IE vriendelijke site) is belangrijk.
 • Waarom zou je de gebruiker daarin willen beperken? Evil!! :evil:
 • dat is overigens ook wel een erg beroerde frameset die hier genoemd wordt….

  de frameset tussen de <head> tags, 1 frame niet specificeren en daarna nog een body element ook? Niet bepaald hoe het hoort…

  [code:1:51fa55766a]<html>
  <head>
  <title>Titel van de site</title>
  </head>
  <frameset>
  <frame src="contents.html">
  <noframes>
  geen frames
  </noframes>
  </frameset>
  </html>[/code:1:51fa55766a]

  dat is al beter.. als je al frames gebruikt
 • Dat body-element zit er ook alleen maar omdat ik dat standaard doe en wat boeit het dat het tussen de head tags zit zo heb ik het geleerd!
 • dat het werkt is alleen doordat de browsermaker(s) erg hun best doen om ook niet goede code toch goed te renderen.
  Maar in principe heeft de mark-up en de volgorde daarvan wel degelijk een functie.

  Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de omschrijving van het <head> element van het w3c:

  [quote:8a52a7d299]The HEAD element contains information about the current document, such as its title, keywords that may be useful to search engines, and other [b:8a52a7d299]data that is not considered document content[/b:8a52a7d299]. [b:8a52a7d299]User agents do not generally render elements that appear in the HEAD as content.[/b:8a52a7d299] They may, however, make information in the HEAD available to users through other mechanisms.[/quote:8a52a7d299]

  framesets behoren wel degelijk de content en zouden browsers zich dus goed aan de regels houden (en sommige browsers doen dat) dan wordt heel je frameset dus niet weergegeven. Ook als je bijvoorbeeld later nog eens software zou loslaten op je pagina, om bijvoorbeeld op elke pagina iets toe te voegen of aan te passen. Die verwachten een bepaalde volgorde of een bepaalde inhoud. Misschien kijkt het wel of er op die pagina een <body> of een <frameset> tag staat, om te zien of het om een frameindex gaat, omdat deze volgens de regels niet samen kunnen voorkomen. Dat lukt dus niet als je toch een <body> tag toevoegd, of dat nu uit gewoonte is of niet. Een andere browser zou een foutmelding kunnen geven omdat je de inhoud van 1 frame niet opgeeft, dan krijgen de gebruikers van zo'n browser elke keer een foutmelding. Bedenk wel dat internetsites steeds meer ook door alternatieve browsers bezocht zullen worden, zoals die in telefoons en pda's of wellicht die op pakken melk in de toekomst. Daarom wordt het steeds belangrijker dat de gemaakte afspraken over de volgorde en waar je tags wel en niet mag gebruiken gewoon goed volgt. Dat voorkomt problemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.