Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

dynamic text in Flash vraagje

maIRnaairruJ
5 antwoorden
 • Ik heb in flash (zoals in de tutorials, zie de Stiletto uitleg) een stukje dynamic text geplaatst met een verwijzing naar een txt bestand. Als ik één zo'n stukje tekst plaats (zoals de tutorial zegt) werkt dat prima. Maar ik heb nu meer stukken dynamic text nodig! Dit wordt in de tutorials verder niet uitgelegd. Ik heb dit nu wel werkend door meerdere txt bestanden te maken, vervolgens in de actions al die txt's te laden om daarna per dynamic text de boel terug te vinden. Hoe moet ik nu één txt bestand maken waarin alle verschillende txt's staan voor de verschillende tekst delen???

  Thnx,

  Thor2002
 • De stiletto uitleg zegt mij niets, dus misschien heb je er een link naar… Sowieso snap ik je vraag eigenlijk niet. Wat is 'de boel terugvinden' en 'alle verchillende txt's voor de verschillende tekst delen' ?
 • je kan toch alle tekst in een array zetten, en dan exploden?

  t.
 • joinen dan ;)
 • @Mai enz., als je in Flash (MX? moet ik nog uit proberen) bij de help functie kijkt, komt er ook en optie tutorials tevoorschijn (Bij MX is het verstopt bij how do I… Daar staan bij de basic voorbeelden. Het gaat hierbij om add statcic,input and dynamic text.
  In de tutorial wordt er op een plaats een dynamic tekst geplaatst. Vervolgens wordt er een txt bestand gemaakt dat begint met een referentie. Bijvoorbeeld: TextField=Dit is een voorbeeld van de dynamische Stiletto. Dit bestand wordt bv als test.txt opgeslagen. Dan wordt er in de tiemline van flash een actie geplaatst van het type global functions, brwoser network, loadVariablesNum("test.txt", 0);waarbij het txt bestand wordt geladen in de scene. Nu wil ik eigenlijk één test.txt bestand, met daarin meedere 'variabelen' dus Textfield=bladiebla, Textfield2=nog eens bladiebla.

  @teacher: v.w.b. de optie die jij noemt zal ik me moeten verdiepen (m.a.w. ik weet nog niet hoe dat allemaal werkt…) Ik probeer het nog even verder, schijnbaar ben ik de eerste die in flash meerdere teksten wil plaatsen en dat in één algemeen bestand wil koppelen…
  thor2002

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.