Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] van frames naar css

Moos
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Al een aantal keer vragen gesteld op dit forum toen ik bezig was in frontpage een site te bouwen met frames, veel commentaar natuurlijk maar je moet ergens beginnen, inmiddels verschillende tutorials en cursussen gedownload over css en uiteindelijk mijn site in html / css gemaakt.
  De vorige frame site staat op http://www.deknotwig.com/index.htm en de nieuwe versie staat op http://www.kcst.nl/index.htm en de stylesheet ziet er als volgt uit:

  body{
  padding-left:14em;
  font-family:Arial,Verdana;
  color:black;
  background-image:url("images/inh8ergrdbut.png");
  background-repeat: repeat-y}
  h2, h3, h4, h5, h6 {
  background:white;
  color:darkblue}
  ul.navbar {
  list-style-type: none;
  padding: 0;
  margin: 0;
  position: absolute;
  top: 15em;
  left: 1.5em;
  width: 15em }
  ul.navbar li {
  margin: 0.3em;
  padding: 0em }
  ul.navbar a {
  text-decoration: none;
  font-size: 18px;
  font-weight: bold}
  a:link {
  color: black ;
  font-weight: bold}
  a:visited {
  color: black ;
  font-weight: bold}
  a:hover {
  color: darkblue ;
  font-weight: bold}
  a:active {
  color: blue ;
  font-weight: bold}

  h1{
  font-family:"Comic Sans Ms",Arial,Verdana;
  color:black}

  Wat kan ik nog verbeteren of anders doen? en ook graag of het goed overkomt met andere browsers dan IE waar ik alleen op kan checken.
  En als tweede, in de frames site scrolt alleen de main pagina en blijf de inhoud en de vaandel staan, nou heb ik ergens gezien dat dit ook in css kan alleen kan ik het nergens meer vinden, ik zit me nu dus af te vragen of het misschien toch niet kan, dus als iemand weet hoe dat moet ook graag, of waar ik het kan vinden.
  Brand maar los!
  Moos
 • Je moet even kijken naar je character encoding. Voor de rest is het menu wat leesbaarder maken wel handig denk ik.

  De rest ziet er imo een stuk duidelijker uit.
 • [quote:c4de1877bc="Moos"]Wat kan ik nog verbeteren of anders doen? en ook graag of het goed overkomt met andere browsers dan IE waar ik alleen op kan checken.[/quote:c4de1877bc]
  Je kunt alleen op IE checken??? Firefox (of Mozilla) en Opera (de adware-versie) zijn gratis te downloaden, dus daar kun je best in checken. Dan zul je zien dat je tekst overloopt in de rode zijbalk.
 • Anne, wat bedoel je met "character encoding"?
  Moos
 • Dat dacht ik al ;)

  Het zou wellicht iets te technisch kunnen zijn, maar misschien helpen de links in het stukje je verder: Quick guide to UTF-8.
 • Kan me er wel iets bij voorstellen maar het is me nog niet duidelijk, kan je een voorbeeld geven?
 • Het menu kan inderdaad beter. Het is waarschijnlijk duidelijker als je Verkenner imiteert: Een diepere laag staat meer naar rechts.

  Dus ipv [code:1:992f8a4aa5]Home
  Algemeen
  Cursussen
  ECDL
  On the Job
  Workshops
  Inschrijven
  Rooster
  Contact[/code:1:992f8a4aa5]

  Dit:[code:1:992f8a4aa5]Home
  Training
  Algemeen
  Cursussen
  Windows voor beginners
  ECDL
  On the Job
  Workshops
  Inschrijven
  Rooster
  Contact[/code:1:992f8a4aa5]
  "Een normale optimalisatie en herinstallatie is 6 tot 8 uur werk, u heeft dan zelf al een back-up gemaakt van al uw data en heeft al uw software en drivers gereed."
  –> Waarom doe je daar zo lang over? Kan het zelf in maximaal 3 uur klaar hebben!

  En wat ik me altijd afvraag: Hoe lang ben je bezig mensen dit te leren: "Computer starten, afsluiten, opnieuw opstarten."
 • Daarin staan voorbeelden hoe het moet. Waarop het neer komt is dat je een aantal karakters gebruikt die niet in het karakter set voorkomen dat je gebruikt, waarschijnlijk vanwege het verschil tussen HTTP en je lokale bestanden systeem.

  Optimale codering op het web is UTF-8, als het goed is ondersteund je editor dat ook. Je zorgt ervoor dat je server bestanden met een 'charset=utf-8' parameter over het web verstuurd, je zorgt ervoor dat je bestanden alleen maar UTF-8 bytes bezitten en klaar.

  (Het is meer implementeren, voorbeelden geven gaat niet echt. Als er al voorbeelden nodig zijn, hoe je bijvoorbeeld dat met je server regelt, staat het in het artikel.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.