Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] DIV binnen een DIV met grensoverschrijding

None
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben ebzig met het opzetten van een site met behulp van CSS en divjes ipv tabellen. Dat lukt redelijk alleen ik heb een probleem.

  Het menu is een dropdown menu en dit gaat met behulp van het zetten van de property visibility van een <ul> element. Dit alles in ee divje met bepaalde afmetingen. Het laatstre dropdown element is echter net iets breder dan de onderliggende div.

  In IE en Opera wordt dit blok wel keurig weergegeven, hij overschrijdt de grens. In Mozilla wordt het menu blok echter afgebroken op de div grens.

  Eigenlijk is dit laatste natuurlijk het juiste gedrag, maar ik vroeg me af of ik ook in Mozilla dat gedrag kon imiteren..

  Iemand ideeën?

  (ik zou graag een voorbeeld willen geven, maar ik ben nog bezig met de ontwikkeling en mijn baas wil nog niet dat het online staat)

  Robert
 • overflow:visible;?
 • Helaas, dat werkte niet. Ik heb vervolgens ook geprobeerd te werken met

  [code:1:47c6b06736]
  overflow-clip: auto;
  [/code:1:47c6b06736]

  Maar ook dat levert niet het gewenste resultaat..

  Ik zal nog een proberen verder te zoeken, maar als iemand meer ideeën heeft, hoor ik het natuurlijk graag! :)
 • waarom maak je niet gewoon de afmetingen van de div iets groter maken zodat het wel normaal past?
 • Omdat de parent div een witte achtergrond heeft en over ene plaatje ligt. Als ik die div groter zou maken, zou er wit stuk ontstaan in het plaatje en das op z'n minst vrij lelijk.. :)

  Toch jammer dat ik het jullie (nog) niet kan laten zien. Dan was het waarschijnlijk wel duidelijk geweest…
 • Kun je niet een of ander leuk voorbeeldje online zetten zonder plaatjes met de inspirerende kleuren 'blue', 'lime' en 'yellow' om wat voorbeelden te noemen? Op die manier kunnen we iig het probleem bekijken en een beetje analyseren.

  Op deze manier is het nogal lastig debuggen ;-)
 • Nou ok, heb even een gestripte versie in elkaar geflanst.. :)

  Is te vinden op http://www.robertbouma.nl/test/index.html

  Het gaat dus om de laatste twee menuitems. Als dei uitklappen breekt hun tekst af in Mozilla (niet in IE).

  Enige ideeën?
 • Iets van 'div.menu{overflow:visible}'. Een of ander container element heeft een expliciete 'width' gedefinieerd, dat element moet 'overflow:visible' krijgen (al eerder getips door mw22).
 • Ja, die tip had ik ook al geprobeerd. Heb die overflow al geprobeerd in het element zelf en in elk van zijn parent elementen.

  Helaas werkt geen van allen.. :( Wel vreemd, want die property zou precies moeten doen wat ik wil.. :-?

  Niettemin bedankt voor de tip natuurlijk!

  Als iemand wellicht nog andere ideeën heeft? Het menu is op zich wel bruikbaar nu, maar het is natuurlijk slordig voor de (groeiende) groep Mozilla gebruikers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.