Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

css probleem

miem
6 antwoorden
 • Ik ben bezig met het restylen van een site en loop tegen een probleem aan. In Firefox en in Opera zijn het menu en de content op dezelfde hoogte uitgelijnd, maar in IE sttat de content iets hoger. Ik zoek me suf in de padding en margin, maar ik kan het niet vinden.
  De test staat hier:
  http://www.tcleende.nl/test/
  Is er iemand die weet waar het verschil in zit?
 • ik heb geen id, maar is dit een storend verschil?
 • Ik vind het wel storend, ik gebruik Firefox en met mij een steeds groeiend aantal mensen, maar er zijn ook nog genoeg IE gebruikers. Ik probeer mijn layouts "browser compatible" te maken, dus een klein verschil hoort niet.
 • Vraag is: hoe ver moet/wil je gaan in browsercompatibliteit (leuk scrabblewoord ;-)).

  Zelf ben ik tevreden als het er in de verschillende browsers er goed, duidelijk en uniform uitziet. Een 100% identieke weergave in de verschillende browsers vind ik daarbij een mooi streven. Toch zullen er in het spectrum van alle verschillende browsers (en browserversies) wel minieme verschillen in weergave blijven bestaan. Die neem ik dan voor lief.

  Maar goed, hiermee heb je nog geen antwoord op je vraag.
 • "er zijn ook nog genoeg IE gebruikers"…..mmm, zeker, want volgens mij gebruikt nog steeds ongeveer 75% MSIE 6 en 10% MSIE 5…streven is mooi, maar niet alles…
 • Je gebruikt een hele bijzondere manier van positioneren, want ik zie linksboven een soort filler-cel die doet denken aan de tabellentijd. Met die lege div heb je gezorgd dat het menu op 150px van de bovenrand komt te staan. Maar zo moet je niet positioneren met CSS. De manier van positioneren van de content-div lijkt er meer op.

  Toch is er nog een betere manier.

  Het is volgens mij de vierde of vijfde keer dat ik de volgende link hier op dit forum post, maar hij is wel handig:
  http://bluerobot.com/web/layouts/layout1.html
  Hier staat uitgelegd hoe je bovenin een header, links een menu en rechts de content krijgt.

  Meer paginalayouts staan op http://bluerobot.com/web/layouts/default.asp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.