Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

tekst afkappen in tabel

8 antwoorden
  • Hallo, ik ben een site aan het maken: http://members.home.nl/linkkabel/test.htm maar zodra ik verder dan de letter ''S'' typ op die testpagina(zie hierboven), rekt de tabel mee. en krijg ik een hele brede tabel, i.p.v 955 pixels x 600 pixels. ik wil dus dat hij de tekst aan het eind van de tabel afkapt en verder gaat op de volgende regel. zeg maar gewoon net zoiets als Word 8) hoe kan ik dit het beste voor elkaar krijgen? (ik werk met dreamweaver MX) gegroet, Roel
  • Dan moet je die kolom waar die tekst in staat, een vaste breedte meegeven in pixels.
  • Geef je tabel geen relatieve waarde mee of niets, maar een vaste. Ik raadt 955 px trouwens af, gezien het feit dat 800*600 nog steeds gebruikt wordt. Succes ermee..
  • dat heb ik dus gedaan, in dreamweaver een ''fixed aantal pixels gegeven'' maar hij weigert om over te springen naar een nieuwe regel... doe ik dan toch wat verkeerd?
  • wacht even.... Wat gebeurt er als je gewoon spatie's zet tussen de letters?
  • http://msdn.microsoft.com/workshop/samples/author/css/textOverflow.htm
  • Denk dat de url die maIRnaairruJ geeft geen oplossing is. Dan verdwijnt er gewoon een stuk tekst. Je moet gewoon woorden typen en niet allemaal letters aan elkaar. Omdat er geen spaties tussen staan kan het ook niet worden afgekapt. Dus net als Mrs.Birdlover zegt: gebruik spaties.
  • nou, dat heeft allemaal geen zin enzo :( ook had ik de optie ''no wrap'' aangevinkt, maar dat helpt ook niet. MAAR ik heb nu toch de oplossing volgens mij. je maakt dus een tabel en dan zet je je tekst in een <blockquote> de tekst hiero </blockquote> okee, je mist dan wel wat ruimte in je tabel, maar het probleem is dan wel opgelost. en dat had ik nodig, want ik moet lappen tekst kopieeren en dan is zo'n ''afkap'' functie toch wel makkelijk. /EDIT: zou iemand het even willen checken (resolutie groter dan 1024x 768) als de tekst ook echt word afgebroken en dat de tabel niet ''doorgaat'' http://members.home.nl/linkkabel/test.htm bedankt oo ja, let niet op die open witte ruimtes aan de linkker en rechter kant van de tekst, moet nogmaal op maat gemaakt worden enzo

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.