Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

frame targeting

None
14 antwoorden
 • Mijn website werkt prima op mijn eigen computer, dat wil zeggen als ik geen http-adres gebruik. Het navigatiesysteem werkt zoals het moet werken: de frames laden in het frame met de naam 'content'.
  Maar als ik mijn (oude) site via het webadres urania.nl aanroep (via de link 'test') dan laden de pagina's die ik via de navigatiebalk aanroep niet meer in de frameset, ze springen eruit. Het is waarschijnlijk een scriptfout, maar hoe kan het dan wel werken als ik hem laad via mijn computer? Ik snap er niks van.
  Kan iemand mij helpen, want ik begin aardig gefrustreerd te raken.
 • Hoofdlettergebruik?
 • wat bedoel je precies: hoofdlettergebruik waar/wanneer?
  groet
 • Michiel bedoelt dat je misschien verkeerde benaming voor je targets gebruikt. Deze namen zijn hoofdlettergevoelig. Als je een bepaald frame een naam geeft, moet je deze naam exact (dus incl. hoofd-/ kleine letters) overenkomen met de naam die je noemt als target.
 • Ik zie in de navigatie pagina zelf links staan zonder target, én ik zie in scripts/navigatie2.js nergens een target….

  Dus eea kan wel kloppen..

  t.
 • Dus als ik het goed begrijp werkt het niet meer om in de head de tag 'base target="content"' te gebruiken? Tenminste op het internet dan, want op mijn eigen computer werkt dat wel. Vind ik wel gek.
 • Trouwens, nog over die hoofdletters: ik heb dat nagekeken, maar ik kan nergens iets vinden waar hoofdletters/kleine letters niet overeenkomen in de benaming van de targets.
  Hanne.
 • ik heb nu de tag 'base target="content"' uit de head van de pagina's index.html en navigatie.html gehaald en de targets in de links zelf gezet, maar het helpt geen zier.
 • Waarom werk je met frames? Het kan ook in een div met 'overflow: auto'. Je werkt immers met nieuwerwets spul (xhtml en css).. Ben je denk ik van het probleem af en ga je ook nog mee "in de vaart van de W3C-standaards", zoals je dat zelf op je site zegt.
 • als ik werk met div's moet elke pagina opnieuw mijn navigatiebalk laden. met frames scheelt het behoorlijk wat laadtijd.
  hoe dan ook, ik zoek nog steeds iemand die me kan helpen het probleem van mijn site te traceren.

  zou het aan dit deel van het navigatiescript kunnen liggen (het is een script wat ik van internet heb geplukt):

  function resetit(e)
  {
  if (document.all&&!menuobj.contains(e.toElement))
  {delayhide=setTimeout("showit(-1)",delay_hide)}
  else if [b:70a26f24d8](document.getElementById&&e.currentTarget!= e.relatedTarget&& !contains_ns6(e.currentTarget, e.relatedTarget))[/b:70a26f24d8]
  {delayhide=setTimeout("showit(-1)",delay_hide)}
  }

  function clear_delayhide()
  {
  if (window.delayhide)
  {clearTimeout(delayhide)}

  Als je me kunt helpen: mijn dank is groot.
  Groet.
 • Als je iets vergelijkt moet je een dubbel "=" teken gebruiken:[code:1:52546f475c]If (1+2 == 3) {}[/code:1:52546f475c]
 • je hebt ook nog een apart stukje script op de server staan (*.js). Kijk daar eens naar.

  Waar je ook op moet letten is dat je niet nóg een index opent (in je bestaande index dan).


  t.
 • Dank jullie wel voor jullie commentaar. Het probleem is opgelost, dankzij 'Teacher' en 'Rowanov' op het tweakers-forum. Mijn index.html pagina (zonder frames) verwees met een link naar een andere index.html pagina (met de frames) in een subfolder. Dat veroorzaakte dat de pagina die werd geladen middels de navigatiebalk in de 2e indexpagina in feite werd geladen in de eerste indexpagina (die zonder frames dus). Kunt u mij nog volgen? Enfin, mijn site doet weer normaal en ik heb gelukkig net niet mijn computer aan diggelen geslagen.

  Michiel, nog even over je opmerking over het gebruik van "==" als je een vergelijking gebruikt in javascript: er stond "!=" wat je gebruikt als je wilt aangeven dat iets ongelijk moet zijn aan een waarde, maar misschien bedoelde je iets anders.
  Groeten.
 • oh ja, de oplossing: in de link naar de 2e indexpagina toegevoegd "target=_blank". da was alles.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.