Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Tekengrootte <h1> t/m <h6>

boelieboelie
5 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Wie kan mij vertellen wat de standaard tekengrootte is van de h1 t/m h6 koppen, kan dit namelijk nergens vinden.
  Het lijkt me namelijk onnodig de tekengrootte te vermelden in een stylesheet als deze hetzelfde is als de standaard tekengrootte maar dan moet je natuurlijk wel weten welke dat is, vandaar.
  Moos
 • er is geen standaard grote, dus toch in je stylesheet zetten.
 • Dat is volgens mij niet zo want als ik niets definieer dan heb ik een grote kop met h1 en een kleine met h6 dus dat moet ergens vandaan komen, of is dat afhankelijk van de browser of zo.
  Moos
 • ja, dat is precies wat is vastgesteld. De browser moet een h1 groter weergeven dan een h2 en die weer groter dan een h6. Hoe groot dat precies is, dat mag de browsermaker zelf bepalen en dat doen ze ook.

  Kun je natuurlijk ook makkelijk even zelf testen door verschillende koppen zonder stijl in een paar verschillende browsers te bekijken.
 • Er zitten verschillen tussen de browsers zoals maIRnaairruJ (toch maar niet die andere nick? :-)) al aangaf. Volgens mij gebruikt IE 'pt' en Mozilla 'em' om de grootte vast te stellen. Wat die precies zijn zul je waarschijnlijk, voor Mozilla dan, in het UA style sheet kunnen bekijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.