Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

subdomeinnaam doorlinken naar url

None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb webspace en een domeinnaam bij een hostingprovider. Deze provider staat mij toe subdomeinen aan te maken. Voorwaarde is wel dat de naam van het subdomein gelijk moet zijn aan de naam van de map. Hij pakt dan de index.html die in die map staat. Dus:

  http://test.mijndomein.nl
  verwijst naar:
  www.mijndomein.nl/test/index.html

  Geen probleem tot zover. Nu heb ik een php fotoalbum, en wil ik een subdomein door laten linken naar dat fotoalbum. De url van dit fotoalbum is:

  http://www.mijndomein.nl/album/thumbnails.php?album=1

  Ik kan dan een subdomein aanmaken als volgt:

  http://album.mijndomein.nl

  maar dan krijg ik een overzicht van al mijn albums, en ik wil linken naar een specifiek album. Bovendien moet het subdomein dit zijn:

  http://nieuwhuisvan.mijndomein.nl

  Dus ik denk dat het als volgt moet:

  ik maak een map 'nieuwhuisvan' en laat daar dus de subdomein 'http://nieuwhuisvan.mijndomein.nl' naar verwijzen. In die map zet ik dan een 'index.html' die automatisch doorlinkt naar 'http://www.mijndomein.nl/album/thumbnails.php?album=1'. Tot zover kan ik dat, alleen zou ik niet weten hoe je zo'n automatische doorlink maakt… Wie helpt mij hiermee?

  groeten,

  Robert
 • Dit zou kunnen met mod_rewrite. Probleem is alleen dat je meer controle moet krijgen dan je momenteel hebt.
 • zet het volgende in de head van je index.html:

  <meta http-equiv="REFRESH" Content="1; URL=http://www.mijndomein.nl/album/thumbnails.php?album=1">
 • Geweldig, dat werkt! Bedankt voor je hulp!

  gr,

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.