Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Werken met frames?

6 antwoorden
  • Ik overweeg een nieuwe website te bouwen en daarbij gebruik te maken van frames of Iframes. Echter, ik hoor overal boe en bah m.b.t. slechte indexering door zoekmachines als ik dit zou doen. Mijn vraag is eigenlijk; worden aparte frame-pagina's (dus de child-pagina's) ook geindexeerd of alleen de frame-set pagina en kan iemand mij aanraden wat te doen? Bedankt!
  • Als je van 0 begint, zou ik je geen frames aanraden. Wil je er toch mee "oefenen" dan moet je met een bepaald aantal dingen rekening houden; 1. geef in je meta tags van je child pagina's een noindex mee 2. zorg ervoor dat losse childs weer in hun parents worden gezet (klein JS-je) 3 andere optie; alle childs in een aparte map zetten die je afschermt met een robot.txt. 4. geef in je frameset wel een paar goede meta's mee, en zet in een noframes een goede omschrijving met keywords waar mensen op zouden zoeken. t.
  • Bedankt voor de tips...Even nog een vraag: als ik de child-pagina's afscherm (op welke manier dan ook), dan wordt de content of tekst dus ook niet geïndexeerd en ben ik dus volledig afhankelijk van de frameset pagina of die goed wordt geindexeerd?
  • Wat ik denk wat erg belangrijk is, is om een link naar de pagina die in de frame moet worden geladen, in het <noframes> gedeelte te zetten. Ik geloof dat Google namelijk wel de links in het noframes-gedeelte volgt.
  • [quote:e5adf22da9="Snatcher"]Bedankt voor de tips...Even nog een vraag: als ik de child-pagina's afscherm (op welke manier dan ook), dan wordt de content of tekst dus ook niet geïndexeerd en ben ik dus volledig afhankelijk van de frameset pagina of die goed wordt geindexeerd?[/quote:e5adf22da9] jep. Maar losse child pagina's die gevonden worden is nog veel slordiger. Daar is overigens wel een truukje voor die ervoor zorgt dat je frameset weer "om" je child gebouwd wordt: http://www.jwweb.com/20011013.html gr t.
  • Ok thanx!!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.