Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Frontpage 2003: Geluid onder alle pagina's

4 antwoorden
  • Beste CT!ers, Ik heb het idee dat ik de laatste paar dagen alleen nog maar domme vragen stel. Webdesign is helaas niet mijn sterkste punt.. Ik ben nog steeds aan het klussen met frontpage. Ik zou graag een muziekje onder mijn site zetten.. Reeds keurig een muziek bestand gemaakt en geconverteerd en ook toegevoegd onder index. Het probleem is echter dat als je naar een nieuwe pagina gaat het muziekje stopt. Nou zou ik natuurlijk onder elke pagina hetzelfde muziekje kunnen zetten maar het nadeel is dan dat elke keer als je een nieuwe pagina opent het muziekje overnieuw begint. Is het mogelijk om dit muziekje onder alle pagina's van de site te zetten en het gewoon te laten doorlopen? Ook al wordt er een andere pagina geopend? En zo ja, hoe? M.Vr.Gr Joost Groot
  • Ik denk dat je twee frames moet maken. In het eerste frame zet je de pagina, en in het andere frame zet je de muziek. Als je dan een andere pagina opent in het eerste frame blijft de muziek gewoon doorlopen.
  • Let wel, er zitten wat nadelen aan muziek op je site: - extra laadtijd; - kan erg vervelend zijn als de bezoeker geen keuze heeft de muziek aan of uit te zetten. Idd met frames is een oplossing. Andere oplossing is de site in Flash maken. Nog een andere oplossing is een kleine popup maken waarin de soundcontrols zitten en ook de muziek wordt geladen.
  • Maar dat laatste werkt weer niet als je een popup blokker hebt. Wat je ook kunt doen is de soundcontrols in het frame zetten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.