Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[HTML] Met mailto: een html mail met plaatjes opstellen?

tdw
5 antwoorden
 • Hallo mensen!

  Ik wil graag met <a href="mailto:…"> een html mail opstellen. Het gaat om het volgende. Het moet een mailinglist worden met wat uit databases gegenereerde inhoud. Maar nu wil de beheerder ook nog wat tekst kunnen toevoegen/wijzigen. Daarom dacht ik aan deze oplossing.

  Ik zou een hele editor mbv php kunnen maken, maar mbv mailto: lijkt me een stuk eenvoudiger!

  Ik ga ervan uit dat je daarmee gewoon een html mee kan opstellen. (is dit juist??) Maar dan wil ik graag in die mail ook een aantal plaatjes gebruiken. Daarvoor kan ik natuurlijk links gebruiken naar plaatjes op het internet, maar in veel mailprogramma's als outlook wordt dit tegenwoordig geblokkeerd!

  Daarom wil ik graag de plaatjes als attachment met de mail meegeven. Maar hoe verwijs ik in de mail dan naar de plaatjes????

  Thanks!
  Jasper

  edit:
  Ik dacht eigenlijk dat een html mail opstellen met mailto wel als volgt kon: <a href="mailto:ikke@daar.nl?body=<html><body><b>Mijn eerste HTML mail!!!</b></body></html>">versturen</a>. Maar dit lijkt niet echt te werken….
  Hoe moet dit dan?? kan het überhaupt?
 • [quote:741a75ac12="jasperlevink"]kan het überhaupt?[/quote:741a75ac12]
  Bij gebruik van [i:741a75ac12]mailto: [/i:741a75ac12]ga je uit van de mogelijkheden van de mailclient van de gebruiker. En daarin valt vrij weinig te sturen.

  Je zal dus naar een andere oplossing moeten zoeken.
 • Er is maar een gebruiker… Dat is dus geen probleem!

  Deze gebruikt Outlook 2000.

  Maar hoe herkent een mail-prog of ie te maken heeft met een html mail??
  En een html mail met plaatjes kan toch zo'n beetje door iedere browser geopend worden??? Hoe zijn die mails dan opgebouwd?

  Groeten.
  Jasper
 • [quote:00fa8e69cd="jasperlevink"]Er is maar een gebruiker… Dat is dus geen probleem![/quote:00fa8e69cd]Jawel, dat is nog steeds een probleem als je via mailto: het mailtype niet kan instellen. Ik doelde dus meer op het aansturen van de client ipv de hoeveelheid clients.

  [quote:00fa8e69cd="jasperlevink"]Maar hoe herkent een mail-prog of ie te maken heeft met een html mail??[/quote:00fa8e69cd]Dat staat in de mailheaders.

  [quote:00fa8e69cd="jasperlevink"]En een html mail met plaatjes kan toch zo'n beetje door iedere browser geopend worden??? Hoe zijn die mails dan opgebouwd?[/quote:00fa8e69cd]Wat heeft een mailclient met een browser te maken?
 • bedoelde client.. sorry..

  Maar ik begrijp dus dat het niet kan wat ik wil! Dat is vervelend…..
  Dan zal ik dus een editor op moeten stellen… helaas…

  Bedankt voor de reacties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.