Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Plaatjes hebben witte rand bij gebruik van frames

rkerklaan
3 antwoorden
 • Ik probeer mijn site (www.ya126.nl) aan te passen zodat het ook bij hogere schermresoluties er tof uit ziet. Qua frames heb ik de goede opbouw gevonden maar er zijn een paar kleine probleempjes.

  1) waarom krijgen de frames niet de achtergrondkleur die ik wil ?
  2) waarom verdwijnen de frameranden niet
  3) waarom zit er een witte rand om de banner en de navigatielang. Beide plaatjes worden niet helemaal linksbovenin het frame geplaatst, er verschijnt een witte rand (achtergrond). Ook als ik de frames kleiner maak.

  Ik heb al e.e.a geprobeerd met border="no" en framespacing="0" maar geen soulaas. Misschien net een kommaatje of zo verkeerd ?

  De frameset is nog niet helemaal af, ik heb bijvoorbeeld in de frame "content" alleen nog een plaatje gezet waarin uiteindelijk natuurlijk veel meer moet komen. Hieronder staat de HTML code die ik heb gemaakt:

  <HTML>
  <HEAD>
  <TITLE>Frames</TITLE>
  <FRAMESET ROWS="123,*">
  <FRAMESET COLS="1024,*">
  <FRAME name="banner" SRC="banner.gif" border="0" scrolling="no">
  <FRAME name="tijd" border="0" scrolling="no" Bgcolor="#222222">
  </FRAMESET>
  <FRAMESET COLS="130,*">
  <FRAMESET ROWS="648,*">
  <FRAME name="navigatie" SRC="navigatielang.gif" border="0" scrolling="no">
  <FRAME name="email" border="0" scrolling="no" Bgcolor=#444444>
  </FRAMESET>
  <FRAME name="content" SRC="09.jpg" border="0" scrolling="yes">
  </FRAMESET>
  </FRAMESET>
  </HEAD>
  <BODY>
  </BODY>
  </HTML>

  Dank dank dank, voor de aandacht . . . . heeft u een antwoord op 1 of meer van mijn vragen ? Ik hoor het graag (heel erg graag om precies te zijn)

  Richard
 • je hebt Bgcolor met een hoofdletter, doe het eens met kleine letters, "bgcolor" dus (overigens zonder aanhalingstekens). :wink:

  Ff een vraagje tussendoor: met welk programma doe je dit? Frontpage etc. :roll:
 • antwoord:

  1 Volgens mij kun je in de frame/frameset in het geheel geen bgcolor opgeven. In het html-bestand waarnaar de frame verwijst komt de kleur.

  2 De frameranden verdwijnen niet omdat de framesets in de <HEAD> staan. Plaats alles maar eens tussen de <body>…</body>.

  3 Kan ik niet nagaan, want ik heb natuurlijk hier geen figuren en op je site staat een geheel andere bron dan in je vraag. Maar ook hier heb ik nog nooit een verwijzing naar een afbeelding in de <frame> gezien. Hoort bij mijn weten ook in het html-bestand waarnaar de frame verwijst


  CB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.