Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] Probleem met vaste breedte

5 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik heb een probleempje. Ben begonnen met m'n sitelay-out in CSS te maken alleen nou heb ik een probleem in IE wat niet in firefox zit. Nou komt dat natuurlijk wel wat vaker voor, maar het probleem is dat mijn doelgroep eingelijk allemaal IE gebruiken en ik m'n layout ook niet wil veranderen. de pagina waar het omgaat kan je hier vinden: [url]http://www.struis.com/newsite/index2.php[/url] en de CSS file hier: [url]http://www.struis.com/newsite/includes/main2.css[/url] Als je de pagina's in zowel IE als firefox bekijkt is het probleem al snel duidelijk denk ik. Hoop dat iemand mij kan helpen hoe ik dit kan oplossen. Als je nog extra vragen heb stel ze gerust.
  • Je probleem zit 'm in de div's die geen width mee hebben gekregen. Je hebt ze allebei gepositioneerd op zoveel px vanaf links en zoveel px vanaf rechts, ik denk dat dat niet werkt. Wilde je de breedte van die div's variabel maken? Als dat het geval is, dan kun je horizontaal positioneren door met margins te werken. Dus i.p.v. left:130px en right:500px wordt dat margin-left: 130px en margin-right:500px. Zie bijv.: http://bluerobot.com/web/layouts/layout1.html www.zytrax.com/tech/css/table_center.html
  • Dat werkt inderdaad wel, maar nu komt een ander probleem naar boven en dat is het plaatsen van de hoekjes. Zodra ik mijn postion:absolute weghaal kan ik niet meer de hoekjes in de bovenhoeken plaatsen. Ideen? [url]http://www.struis.com/newsite/index3.php[/url] [url]http://www.struis.com/newsite/includes/main3.css[/url]
  • Ok ik heb een een oplossing gevonden voor bovenstaan probleem, maar nu kom ik op een volgend probleem wat weer wel in IE maar niet in firefox voorkomt. Zie volgende link in IE en firefox. [url]http://www.struis.com/newsite/index3.php [/url] [url]http://www.struis.com/newsite/includes/main3.css[/url] IE kan dus weer niet met margin-top: werken. Wat kan ik hier aan doen. Begint trouwens best irritant te worden die verschillende opvattingen van CSS :evil:
  • Ik heb geen direct antwoord op je vraag. Maar het zou denk ik handiger zijn om de ronde hoeken met CSS te maken, [url=http://www.redmelon.net/tstme/4corners/]zoals hier[/url]. Dan loop je iig niet tegen het probleem op dat die hoeken uit het vak staan. [quote:43b9ed8ed6="Struis"]Begint trouwens best irritant te worden die verschillende opvattingen van CSS :evil:[/quote:43b9ed8ed6] Des te vaker je het doet, des te makkelijker werk je er omheen, en dan is het erg leuk :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.