Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoe vreemde karakters....

[m]
10 antwoorden
 • Hallo, ik zit even met het volgende….

  Volgens mij worden websites die gebruikmaken van niet standaard karaktertabellen niet goed weergegeven.

  Graag zou ik op een bepaalde pagina 'vreemde karakters' zoals o.a. spijkerschrift etc. gebruiken, maar aangezien niemand deze 'fonts' standaard heeft geïnstalleerd zullen alle bezoekers eerst de fonts moeten downloaden neem ik aan ?
  Kan dit ook anders ? …. dus is er een mannier om bezoekers de content toch gewoon te tonen zonder dat ze apparte fonts moeten downloaden en installeren ?
  En hoe moet je deze niet standaard fonts eigelijk aanbieden ? (enkele typen zijn b.v. zelfgemaakt).

  Met vriendelijke groet,

  P&B
 • Typen in bijv. Paintshop Pro en dan opslaan als jpg/gif etc? Dat is de vriendelijkste manier, je moet mensen in ieder geval geen fonts laten downloaden (maar dat had je al door).
 • Hmmm, oké….ik was al bang dat een dergelijke benadering als oplossing wordt geadviseerd.
  Om complete a4'tjes in jpeg aan mensen te presenteren lijkt me niet echt ideaal….zeker omdat ze dan niet schaalbaar zijn (mensen met diverse scherm resoulties etc.) en het veel mensen zal irriteren.

  Zelf had ik de jpg / png benadering ook al overwogen, maar stiekem hoopte ik dat iemand een andere goede oplossing zou weten…

  P&B
 • Ik heb ergens een plek op het Internet gezien dat je zelf fonts ter beschikking stel. Wie wat waar…. Ik weet het echt niet meer. Maar het is mogelijk.
  Maar spijkerschrift…. Hmmm, zou je eens op een site moeten gaan kijken waar ze het hebben staan en kijken hoe ze het daar oplossen.
 • microsoft weft Ook wel te vinden met de search. Andere optie is flash gebruiken.

  @font-face in CSS2 is nog niet helemaal die (IE) manier..

  t.
 • Spijkerschrift wordt zeker nog niet door UTF8 of UTF16 ondersteund? :roll:

  [b:274d345260]Edit:[/b:274d345260] Er is hoop voor je! Check de laatste alinea… ;)

  - Bas
 • Hoi,

  Ik sluit me aan bij Teach. Flash lijkt me geen slecht alternatief. De mogelijkheden zijn groot en het lettertype is geen probleem. Bestanden blijven (redelijk) klein. Wat mij betreft een aanrader!!

  Gr. J-P
 • Probleem van een swf (dus Flash) is dat Google (& andere zoekmachines) geen woorden gaan indexeren.

  Als je dat toch een voornaam punt vindt voor je website is dit: http://www.mikeindustries.com/blog/archive/2004/08/sifr misschien een heel interessant alternatief.

  Het ligt er natuurlijk maar aan hoe veel je weet van CSS & HTML, maar met een gebruiksaanwijzing kom je een heel end.
  Met sIFR (scalable Inman Flash Replacement) is het mogelijk om met behulp van Flash, Javascript & CSS je eigen font (anders dan de standaarfonts voor het web) te gebruiken. sIFR werkt wat lastig met hele lappen tekst (<br>-tags geven wat moeilijkheden), maar je kunt er in principe alles mee.

  Ook spijkerschrift zetten. :)
 • [quote:1507876942="mensenkinderen"]sIFR werkt wat lastig met hele lappen tekst (<br>-tags geven wat moeilijkheden), maar je kunt er in principe alles mee.[/quote:1507876942]Dit hoeft geen probleem te zijn, het gebruik van [i:1507876942]<br>[/i:1507876942] en [i:1507876942]<br />[/i:1507876942] ligt al jaren onder vuur. Of dit terecht is laat ik even in het midden. In ieder geval is het gebruik ervan makkelijk te omzeilen door gewoon [i:1507876942]<p>[/i:1507876942] te gebruiken, eventueel icm een [i:1507876942]class[/i:1507876942]. Overigens zou het vervolgens weer makkelijker zijn om die class toe te wijzen aan een container-element en de paragrafen plaats je daar weer in. Dat houdt de code wat overzichtelijker.

  - Bas
 • Bedankt iedereen voor de suggesties…

  In eerste instantie was ik nooit een fan van flash en dergelijke toestanden…
  Het liefst zou ik gewoon laagdrempelige en wijdverbreide standaarden hanteren.
  Inmiddels is flash ook al aardig een standaard geworden, maar toch blijft het vanuit mijn optiek een vervelende oplossing.
  Echter het biedt wel veel voordelen en het zou een zeer goede oplossing kunnen zijn in deze situatie…ik ga er eens mee spelen.
  De weft benadering is geen oplossing, aangezien ik het voor alle platvormen / browsers toegankelijk wil houden.

  In iedergeval bedankt voor de adviezen !

  P&B

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.