Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

3d Teenz Wereld

THE_GAME_MEN!
8 antwoorden
 • Hallo !

  Dit was vandaag op het jeugdjournaal ;

  http://www.nos.nl/jeugdjournaal/artikelen/2005/2/11/3dteenzwereld.html

  Nieuwe 3D-wereld opent
  vrijdag 11 februari 2005

  Teenz-wereld: vanavond om 20.00 gaat de nieuwe 3D-wereld voor kinderen online. Teenz-wereld is een wereld op internet, gebouwd door kinderen, waar je kan chatten, anderen ontmoeten en spelletjes kan doen.
  Tweenz wereld


  Teenz-wereld lijkt op Habbo-hotel. Het grote verschil is dat bij Teenz-wereld niet betaald hoeft te worden en dat het geen getekende wereld is.

  Evelien en haar vrienden (12 tot 14 jaar) stapten een tijd geleden naar een bedrijf dat 3D-werelden bouwt voor internet. Ze vertelden de mensen van dat bedrijf dat ze graag zelf wilden meebouwen aan zo een 3D-wereld op internet. Ze geloofden het bijna zelf niet, maar het bedrijf vond het een goed idee en liet de kinderen hun gang gaan.
  tweenz wereld


  Nu is er dus al een groot deel af en kan de wereld online. Andere kinderen kunnen vanaf vanavond 20.00 mee helpen met bouwen. Dan gaat de nieuwe 3D-wereld online. Als je Teenz-wereld gaat uitproberen neem dan eens een kijkje in het zwembad bijvoorbeeld, of klets met je internet-vrienden. Ook kan je naar de film en op maandag hartjes zoeken met je liefde!

  ——–

  Nu vraag ik me af : Met WELK porgramma hebben ze dat gebouwd , ik wil dat ook wel doen ! Het kan niet al te moeilijk zijn want er zat daar een meisje dat schat ik 12/13 duz…

  http://www.3d-4u2.com/teenz3d.html

  Freek.
 • Hoi Freek,

  Toen ik nog op het grafisch lyceum zat was dit een van de eindprojekten. HHelaas zat ik niet in dit project ingedeeld.

  Het project was: Bouw een stad in 3d waarin bepaalde characters zich vrij kunnen bewegen en gebouwen in kunnen gaan. Er moet ineractie tussen iedereen zijn middels een chatbox. tevens kan je bv de cinema inlopen voor filmpjes, de bibliotheek voor tekstuele info etc etc.

  De 3d wereld (de objecten zelf. dus de huizen, mannetjes, wegen, bomen) zijn gemaakt met 3d max.

  Al deze objecten werden ingeladen in een zelfgemaakte 3d engine (volledig direct X). een van mijn klasgenoten programmeerde zelf zulke engines voor zijn hobby.

  Al met al is het project gemaakt in +/- 6 weken (dacht ik), door een stuk of 6 tot 8 mensen.

  Na deze 6 of 8 weken was het product voor ongeveer 90% voltooid.

  groet
 • Bedankt vo0r de info !!! Klinkt toch heel ingewikkeld , daar zat een kind van 12/13 met nog 3 andere kinderen die dit simpel hadden gemaakt ( leek mij ) ze typen iets van #addobjectcoutch en toen kwam een bank…?

  edit: ik zie dat alles met het programma : AW Europe wordt gemaakt , dat moet je ook eerst downloaden voordat je een "room kunt joinen" het is dus eigenlijk geen website maar een soort .swf file online gezet dat wordt ge3dseerd op je scherm waar de mensen die online zijn worden ingeladen. Zit er nog steeds ingewikkeld uit , als iemand een tutuial heeft gevonden hoe je eigen room etc moet maken , laat het weten…

  Freek
 • Wat voor tutorial bedoel je?

  (eigen room maken). Wil je gewoon aan de slag kunnen met een 3d modelleer pakket, om zodoende een kamer in 3d te maken?
 • Ja zodat iedereen erin kan komen via het web , is dat mogelijk ?

  Freek
 • Zeker is dat mogelijk, maar vraag me niet hoe.

  Ten eerste heb je een eigen engine nodig. (dus je moet al kunnen programmeren in direct X).

  Daarnaast zul je moeten kunnen modelleren in 3d max, maya of cinema 4D.

  Daarnaast zul je juiste textures moeten kunnen maken in Photoshop.

  al met al veel te veel werk om zo aan te kunnen beginnen in je eentje.

  Misschien dat anderen je beter op weg kunnen helpen.
 • een goede manier om een 3d wereld online te brengen is gebruik maken van macromedia director. Director kan met een 3d wereld werken, je kan er objecten aanmaken, maar ook importeren uit 'echte' 3d modelleer pakketten. De 3d wereld wordt dan uiteindelijk online gezet als shockwave bestand. Bijkomend voordeel is dat de shockwave plug-in al bij redelijk veel mensen is geinstalleerd en dat ze dus geen 162mb groot bestand hoeven te downloaden.

  Het is overigens niet zo dat director heel makkelijk is. Het is van dezelfde makers als flash en heeft zo zijn overeenkomsten daarmee, maar de leercurve is veel stijler.
 • Director is zeker een superprogramma, maar het juist leren werken met LINGO vergt toch wel wat tijd en aandacht. En zonder LINGO is het helemaal een enorme klus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.