Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[check] Adigo

None
7 antwoorden
 • Hey,

  Graag zal ik onderstaande site willen laten checken:

  www.adigo.nl

  Graag evt. verbeterpunten en cijfer

  tnx
 • Ik heb me voornamelijk op de tekst gestort, want het is al laat :)

  Verbeterpunten:
  Om te beginnen de grammatica. Ik zie diverse spelfouten, interpunctie die niet helemaal correct is en verkeerd gebruik van hoofdletters.

  Verder:
  Citaat:
  [i:9f53800e85]
  "Er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van ons portfolio. Binnenkort zullen onze referenties op onze site worden vermeld".[/i:9f53800e85]

  Ik betwijfel het of "ons portfolio" correct Nederlands is.
  Hier in Noord-Brabant zeggen ze wel "ons vader en ons moeder", maar dat is dialect.
  Ik denk dat het "onze portfolio" moet zijn, in dat geval gebruik je 3 x het woord "onze" in 2 zinnen, dat is teveel.

  Verder vind ik de tekst te "verlegen" geschreven, zeker voor een bureau dat reclamemateriaal ontwerpt.
  Het is de bedoeling dat je klanten over de streep gaat trekken.
  Geef daarnaast ook wat voorbeelden van jullie werk.
  Laat eens wat logo's zien die jullie gemaakt hebben, of wat voorbeelden van visitekaartjes.
  Zoals het nu is, wekt het bij mij de indruk dat het eerste visitekaartje nog ontworpen moet worden…….
  Verder krijg ik niet de indruk dat deze website door een professional is gemaakt.
  Ik had van een bedrijf als dit namelijk onder andere een spetterende, oogstrelende header verwacht……..
  Over dit en andere zaken morgen meer!
  I'll be back :wink:
 • Op het eerste gezicht ziet het er goed uit. Ik vind de site overzichtelijk en qua opbouw duidelijk. Alleen de naam Submenu vind ik niet zo goed gekozen. Dat is meer een naam die je in de CSS of in de source zou gebruiken. Maar dat zal meer een persoonlijke voorkeur zijn.

  In IE en FF valt op dat er een grote witte ruimte is onder te tekst. In Opera is dat niet, maar daar komt de Footer ook los van de onderkant van de browser waardoor er een zwart lijntje mist (deze staan wel aan de linkerkant en rechterkant) Dit zwarte lijntje valt in IE en FF niet op omdat hier de footer keurig aan de onderkant blijft staan.

  Met menutjes in Flash moet je wel oppassen. Ik kan het niet testen maar wanneer iemand de flashplugin niet heeft kan hij niet meer surfen op je site. Ik weet in de praktijk niet hoe vaak dat voorkomt maar het kan voor de klant wel storend zijn.

  Technisch gezien, bestaat je site uit een aantal onderelkaar gezette tabellen. Ik ben geen expert, maar is het niet beter om dit in 1 tabel te doen. Alleen al wanneer je de breedte wilt aanpassen moet je nu een aantal keer de [b:c64087b8e5]width="800"[/b:c64087b8e5] aanpassen..maar misschien kleven er ook wel voordelen aan die ik nu niet zo kan bedenken.

  Qua HTML zou ik toch proberen om je wat meer aan de standaarden te houden, dingens als width, height in kleine letters, en waardes tussen " ". Als je dat goed aanwent heb je daar altijd voordeel bij.

  Oh ja bij contact ben je nog een < vergeten bij een <br />
 • Beter is het om de site niet in een tabel op te bouwen. Je kunt daar CSS voor gebruiken.

  Er is inderdaad teveel witruimte aan de onderkant, dat zou ik zeker veranderen.

  De navigatie is duidelijk, al zou ik wel de mogelijkheid bieden om via de aangeboden hyperlinks in het submenu te "springen" binnen de pagina.
  Bijvoorbeeld onder "Handelsdrukwerk" staan 3 hyperlinks die allen naar de zelfde pagina wijzen. Deze zou je aanklikbaar kunnen maken zodat de pagina meteen verspringt naar "visitekaartjes" of naar "enveloppen".

  Verder vind ik de lichtblauwe footer (ook qua kleur) een beetje overheersend.
  Tevens zou ik de vorm strak houden, en niet gebogen.

  Voor een reclamebureau vind ik de site wat sober.
  Hij is zeker niet lelijk, maar ik mis met name mooie grafische elementen, en andere technische hoogstandjes die nou juist zo typerend zijn voor mensen die geschoold zijn op dit gebied.

  Tevens zou het misschien interessant zijn om in de toekomst naast een HTML versie een mooie strakke Flash-versie van je website te (laten) maken.
  Als je ergens Flash voor kunt gebruiken, is het wel een website voor een reclamebureau…..!
  Dat zijn pas echte visitekaartjes…….
  Succes!
 • Hoi,

  Ik heb effe snel gekeken wat de site te bieden heeft..

  Ik moet zeggen, het valt niet tegen. Eindelijk weer een wat strakkere site! Er is bij mij wel een gevoel van: "Is dit alles?" Bij een reclame buro verwacht je op z'n minst een beetje verrast te worden door de presentatie. Dit hoeft echt niet dmv effecten, geluiden en een menu om in te verdwalen.. Bijvoorbeeld het webdesign bannertje oogt een beetje karig. En het logo mag denk ik wat beter naar voren komen (trots?) Het onderschrift domineerd nu het logo kwa kleur en formaat.. Verder zou je vanuit een leesrichtings-logica kunnen stellen dat het adres op de plaats van het logo staat. En een adres heb ik pas nodig nadat ik weet met wie ik te maken heb toch? (beetje muggen ziften is het wel ;-) )
  Het submenu van produkten zou ik anders opstellen. Drukwerk is een tweede stap in de procedure. Ik zou design dus boven het drukwerk presenteren.
  Leverings voorwaarden moeten op zich klein genoeg zijn om er een menu item van te maken ipv een download. Afgezien van het medium lijkt me dit een korte opsomming die te overzien blijft.. Verder zou je er voor kunnen kiezen om prijzen pas bij een offerte vrij te geven. Dit om de drempel te verlagen om kontakt op te nemen.
  En het plaatje met de regenboog? Erg mooi, maar niet voor een reclame buro. Ik zou eerder voor een close-up kiezen van wat tools of een strakke foto van jullie kantoor. De foto die er nu staat geeft mij het gevoel van een goed doel voor de natuur. Ik zou zeggen, presenteer jezelf zoals je bent. Wijk niet te veel af van het verwachtingspatroon van je klanten. Helemaal als het gaat om orienterende klanten (al surfende dan..)

  En wat Mrs. Birdlover terrecht opmerkte, een reclame buro zonder portofolie is niet compleet. Vooral bij webdesign wil ik linkjes vinden met voorbeelden. Eigenlijk ook wel bij de rest…

  Dat was het.

  Tenminste zover ik er iets van kan zeggen. Technisch ga ik me er net mee bemoeien. I'm more a Flash guy ;-) De site oogt verder strak, netjes en professioneel. Ik vind het blauw af en toe een beetje vloeken. Voor de rest, ga zo door! :-)

  Cijfers:
  Vergeleken met de sitechecks hier op het forum een 7.8
  Vergeleken met het www een 6.3


  G. J-P
 • Eén ding valt me op: Ik lees (net als vele anderen) van links naar rechts. Daarom is het ietwat vreemd dat het submenu rechts in beeld verschijnt.
  Als ik op een link klik en de pagina verandert, valt m'n oog altijd eerst links op de pagina, niet rechts.

  Een beetje hetzelfde als al gemeld over de locatie van het logo en adres.

  CB
 • Ik sluit me tot nu toe aan bij mijn voorgangers, ookal wist ik niet dan ons portfolio geen goed Nederlands is. (Ik kom ook uit Brabant :D ).

  Wat ik een beetje vreemd vind aan je site zijn de afmetingen, namelijk: je tabel is 800 pixels breed en ik moet met een resolutie van 1600*1200 nog ver scrollen om de footer te zien.

  De vaste breedte van je site zou ik iets verkleinen zodat je site op een 800*600 resolutie ook goed te bekijken is (dwz zonder hor. scrollbalk) en pas de lengte van je site aan op je inhoud.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.