Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Opvolger van frames

8 antwoorden
  • Goedemiddag, Het gebruik van frames wordt afgeraden, maar wat is eigenlijk een goede vervanger, is een layer met PHP mogelijk? Groet,
  • ik zou dan voor includes met php gaan
  • [quote:f5a1ae48a4="Dot-cpu"]ik zou dan voor includes met php gaan[/quote:f5a1ae48a4] Huh, dat is wat anders. Met includes in PHP kun je nog steeds frames hebben. Het gaat hier dan meer over de manier waarop de site HTML technisch gemaakt wordt. Als je het echt goed wilt doen moet je de opmaak doen met CSS in combinatie met <div> </div> Die divs kun je met de css file een goede positie geven en zo kun je de opmaak wijzigen. Bij [url=http://www.w3schools.com/css/css_examples.asp]W3schools[/url] staan goede voorbeelden hoe het werkt. Met name onder positioning.
  • je kan met php toch gewoon 2 tabellen maken (net zoals bij frames) en dan de functionaliteit van frames behouden ? Overgens ben ik het wel met je eens over dat CSS, mijn site (komt begin maart online) is ook volledig opgebouwd met css :)
  • [quote:63b2e8acb0="Dot-cpu"]je kan met php toch gewoon 2 tabellen maken (net zoals bij frames) en dan de functionaliteit van frames behouden ? Overgens ben ik het wel met je eens over dat CSS, mijn site (komt begin maart online) is ook volledig opgebouwd met css :)[/quote:63b2e8acb0] Als je tabellen gebruikt voor non-tabulaire data wordt je hier ook afgezeken hoor.
  • - De opmaak van je pagina's doe je met CSS - De structuur van je site met (x)html - De functionaliteit waarmee je bepaalde 'vaste' gegevens (zoals bijv. een menu) maar in één (dus makkelijk in één keer voor je hele site te wijzigen) document zet doe je met php includes
  • Oke, bedankt voor de reacties. Ik ga PHP includes met CSS/Div maar eens proberen.
  • En als je dan echt zo'n scrollbar in (een deel van) je pagina wil hebben, om de een of andere reden, gebruik dan overflow:scroll.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.