Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoe animaties gecentreerd weergeven op het beeldscherm?

wtulp
4 antwoorden
 • Hallo,

  Op mijn website heb ik verscheidene animaties staan welke in eerste instantie als stilstaand plaatje worden getoond in een overzichtsscherm met andere voorbeelden.

  Wanneer een bezoeker op 1 van de plaatjes klikt wordt de animatie geopend in een nieuw scherm.
  Het is nu echter zo dat de animaties altijd linksboven in het beeldscherm worden weergegeven.

  Ik vraag me dus af of er een simpele manier bestaat om het plaatje zo te openen dat deze gecentreerd opent op het beeldscherm.
  Ik weet wel dat het mogelijk is door eerst een html-pagina op te roepen welke op zijn beurt weer het plaatje gecentreerd opent.
  Maar misschien is er een makkelijkere manier direct vanuit de link naar de animatie toe?
 • Ehm nee dat kun je volgens mij wel vergeten, de enige manier om dit te regelen zou zijn om dit server side aan te pakken met bijvoorbeeld PHP maar dan is het makkelijker om het gewoon in een HTML-pagina zetten. ALs heteen flash-animatie is moet je hem zoiezo in een HTML-pagina zetten voor als mensen de plugin niet hebben, wat best vaak voorkomt.

  Overigens is er misschien een mogelijkheid om nog iets met JavaScript te doen maar dat is zeer browser-afhankelijk, je kunt even rondkijken op www.javascript.com/.
 • ligt het nou aan mij, of staat hierboven veel tekst, maar geen antwoord?

  t.
 • Als ik het goed begrijp, wil je dat de animatie in een popup geopend wordt.
  Dan kan je met javascript prima regelen waar op het scherm de popup geopend wordt. Een voorbeeld:
  [code:1:6e957c9fa0]
  <FORM>
  <INPUT type="button" value="New Window!" onClick="window.open(<naam_html_bestand>,<naam_venster>,'width=400,height=200,left=0,top=100,screenX=0,screenY=100')">
  </FORM>
  [/code:1:6e957c9fa0]
  Het gaat hierbij om "left=…screenY=100". Hiermee geef je de positie op het scherm aan. [b:6e957c9fa0]left[/b:6e957c9fa0] en [b:6e957c9fa0]top[/b:6e957c9fa0] zijn bedoeld voor IE, [b:6e957c9fa0]screenX[/b:6e957c9fa0] en [b:6e957c9fa0]screenY[/b:6e957c9fa0] voor NS.
  Zie ook deze link, of zoek met Google op "javascript window.open"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.