Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] www.sabicom.nl

CodeCaster
14 antwoorden
 • Hoi,

  Willen jullie http://www.sabicom.nl checken en commentaar geven?
  Dit is een site van een vriend van me en die vroeg of ik dit topic wilde openen. We weten overigens al dat de site er in andere browsers dan IE niet goed uit ziet, maar daar wordt aan gewerkt dus daar geen commentaar op aub.

  Alvast bedankt
 • Die kleurstelling is niet mooi. Dat rood en blauw steekt net iets teveel van elkaar af. Misschien dat je hier iets aan hebt.
 • Als commentaar op de layout sluit ik me aan bij m'n voorganger. Ook zou ik de teksten eens kritisch doorlezen op taalfouten en fout lopende zinnen. Op de frontpage komt bijvoorbeeld al [b:98ddf493c4]adsl instalatie[/b:98ddf493c4] voor.
  Verder zou ik emailadressen klikbaar maken.

  Qua inhoud heb ik meer een algemene opmerking. Ik vraag me af of deze diensten een gat in de markt zijn. Als je bijvoorbeeld een ADSL installatie van 20euro/uur gaat aanbieden, terwijl een groot deel van de standaard ADSL pakketen al gratis met een installatie komen (bv hetnet). dan zul je daar weinig mensen mee van dienst kunnen zijn. Geavanceerde ADSL pakketten worden meestal door mensen genomen die zelf goed weten hoe ze dat aan moeten sluiten.

  Ook zou ik aangeven waar vandaan je vriend z'n zaak runt. Mocht dat in Adam zijn dan ga je hem niet uitnodigen voor onderhoud als je zelf in bv enschede woont. De reiskosten zullen dan nooit opwegen tegen de baten.

  Verder geef je nog geen informatie over webdesign.

  Beschouw dit commentaar niet als kritiek, enkel als een opmerking over datgene wat ik heb gelezen op de site.
 • De kleuren kan ik helaas weinig aan doen (het zijn de bedrijfskleuren), maar taalfouten kunnen er natuurlijk makkelijk uit en klikbare links is ook geen probleem.

  Bedankt
 • Beter geen inline styles gebruiken. Een voorbeeld hoe het niet moet:[code:1:8b88376892]<p style="font-family:Arial; font-size:20;">Welkom bij Sabicom</p>[/code:1:8b88376892]
  Dat hoor je in je externe stylesheet (stijl.css) te zetten. Daarnaast moet je kopjes aangeven met <h1> (of <h2> etc., als in '[b:8b88376892]h[/b:8b88376892]eader'), niet met <p> (als in '[b:8b88376892]p[/b:8b88376892]aragraaf'). Die header moet je vervolgens definiëren in je stylesheet (grootte aanpassen etc.).

  Ook mis ik een doctype en meta-tags. En je hebt een bijzondere manier van tabellen maken:[code:1:8b88376892]<table class="hoofdtabel" align="center">
  <td></td><center>
  </table>[/code:1:8b88376892]
  Waar is de <tr>? Waarom staat er <center>? En waarom gebruik je tabellen, als het net zo makkelijk met CSS kan?

  Verder zie ik diverse dat zaken onafgesloten zijn, zoals <html> en <tr>, maar dat schijnt niet zo erg te zijn (maar netjes is het niet).
 • wat mij stoort zijn die kromme witte lijnen achter de tekst.
 • Ik krijg pijn in mn ogen van die site. En btw, als computerwinkel zou je juist moeten zorgen dat het onder andere browsers werkt. Het is al vaak genoeg bewezen dat Firefox veiliger is dan I.E. (gaat het nu verder niet om maargoed). Juist bij een computerwinkel zouden ze dat moeten weten.
 • Aannemende dat jullie ook scheel worden van de blauwe strepen zullen die dus vast verdwijnen. Daar ga ik niet verder op in.

  Waarom heeft elke pagina een andere opmaak? Zo ziet het er in mijn ogen uit:
  1e pag.: Alles (lelijke) grote letters. Waarom niet een grotere kop en de rest klein.
  Info. pag.: Nette pagina, duidelijke opmaak. Gebruiken als voorbeeld voor de rest.
  Diensten pag.: Tja, doe maar wat verschillende lettergroottes door elkaar. Aanpassen dus.
  Winkel pag.: Laten we hier geen opmaak gebruiken. Opmaak toevoegen

  Op de Diensten en Winkel pag. zou ik de links in ieder geval niet onder elkaar zetten, maar naast elkaar. Neemt veel te veel ruimte in.

  CB
 • Hmmm, op het eerste gezicht is de site best mooi. De kromme lijnen in de achtergrond kunnen wat minder sterk, zodat ze wat meer in de achtergrond verdwijnen. Verder storne mij vooral de verschillende lettertypen, die je beter allemaal zoals bij de Info-pagina kunt maken. En toch moet ik wat zeggen over cross-browser maken van de site. Dat je bijvoorbeeld <marquee> gebruikt voor de lichtkrant is niet slim, ik heb nog wel een java-lichtkrant. Als je het script van die lichtkrant wilt hebben kan ik het je makkelijk sturen, zeg het dan maar even. <marquee> is in ieder geval verboden. Voor de rest ziet de site er mooi uit, maar de inhoud moet toch meer informatie bieden, maar ik begrijp dat daar aan gewerkt wordt. Verder moet ik toch opmerken dat het er in Netscape nogal raar uizite, het onderste blok komt helemaal links te staan en de rest gecentreerd. En de code is inderdaad uitermate slordig, maar dat doen veel mensen…

  Verder wel mooi design hoor, ik denk best dat het mooi gaat worden. Dit is verder alleen als opbouwende kritiek bedoeld, niet om af te kraken ofzo. :wink:

  Lennart Goosens. :P
 • [img:3dc56f98f7]http://img.photobucket.com/albums/v600/tdw/scheef.jpg[/img:3dc56f98f7]hoort dat zo scheef, of ligt dat aan firefox? zo ja, ff wat aan proberen te doen dan
  [img:3dc56f98f7]http://img.photobucket.com/albums/v600/tdw/buitenkader.jpg[/img:3dc56f98f7]
  en die tekst hoort buiten het kader???
 • [quote:b6e4ebc5c0="tdw"]hoort dat zo scheef, of ligt dat aan firefox? zo ja, ff wat aan proberen te doen dan
  [/quote:b6e4ebc5c0]

  [quote:b6e4ebc5c0="pc_freak17"]Hoi,

  Willen jullie http://www.sabicom.nl checken en commentaar geven?
  Dit is een site van een vriend van me en die vroeg of ik dit topic wilde openen. We weten overigens al dat de site er in andere browsers dan IE niet goed uit ziet, maar daar wordt aan gewerkt dus daar geen commentaar op aub.

  Alvast bedankt[/quote:b6e4ebc5c0]

  JA, dat ligt dus inderdaad aan een niet-IE browser :)
 • had ik ff over heen gelezen… sorry
 • Tja, ook ik vind de kleurcombinatie niet zo geslaagd, en zeker niet voor een website voor een computerbedrijf.
  Het is ook een beetje druk allemaal. Lijnen in wit, een lila vlak, dan weer rood, lichter lila, streepjesachtergrond…..
  Ik zou het sowieso wat strakker maken. De witte lijnen zou ik zeker weghalen, evenals de tekst in "marquee". Als je die perse wilt laten staan, pas dan het lettertype aan.
  Hou eenheid in de opmaak, die is er nu niet.
  Maak een aparte contact pagina. Zet je e-mail adres niet zomaar open en bloot op je website, maar versleutel het:

  http://automaticlabs.com/products/enkoderform/

  Ook de tarieven zouden heel goed op een aparte pagina kunnen.

  Verder mis ik een doctype. En…met CSS kun je meer doen, dan je nu doet. Deze website is opgemaakt in een tabel, dat kan veel beter met CSS.
 • [quote:32bd53bd84="Mrs.Birdlover"]Tja, ook ik vind de kleurcombinatie niet zo geslaagd, en zeker niet voor een website voor een computerbedrijf.
  Het is ook een beetje druk allemaal. Lijnen in wit, een lila vlak, dan weer rood, lichter lila, streepjesachtergrond…..
  Ik zou het sowieso wat strakker maken. De witte lijnen zou ik zeker weghalen, evenals de tekst in "marquee". Als je die perse wilt laten staan, pas dan het lettertype aan.
  Hou eenheid in de opmaak, die is er nu niet.
  Maak een aparte contact pagina. Zet je e-mail adres niet zomaar open en bloot op je website, maar versleutel het:

  http://automaticlabs.com/products/enkoderform/

  Ook de tarieven zouden heel goed op een aparte pagina kunnen.

  Verder mis ik een doctype. En…met CSS kun je meer doen, dan je nu doet. Deze website is opgemaakt in een tabel, dat kan veel beter met CSS.[/quote:32bd53bd84]
  Ik heb mijn website (www.warpcore.tk) ook in tabellen gemaakt en dat gaat best, op zich is het niet slecht, maar het is natuurlijk mooi als het ook in css lukt.

  Zo'n formulier voor het versleutelen van je e-mail-adres is niet persé nodig, een veel eenvoudiger manier die goed werkt staat op deze pagina:

  http://www.handleidinghtml.nl/html/hyperlinks/hyperlinks09.html

  Verder us de kleurcombinatie inderdaad druk, maar op zich niet echt lelijk. :wink: En de <marquee> zou ik echt weglaten, dat werkt bijvoorbeeld niet in Netscape-versies onder 7, dus gewoon weghalen. Ik zei al, ik heb nog een java lichtkrant en dat werkt gewoon veel beter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.