Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] Amsterdam-Culinair!

CB
16 antwoorden
 • Ik weet niet of dat hier vaker word gedaan. maar iig. ik zou graag de mening van mijn medemens willen over deze site (waar nog wat content aan toegevoegd moet worden, maar adt terzijde)


  http://62.163.141.53/Amsterdam-Culinair/

  Ik heb deze site gemaakt in opdracht vaan de organisatie die in amsterdam op genoemde datum op de site, een culinaire aangelegenheid organiseert.

  Het design zelf is niet door mij gemaakt, maar deze heb ik, via hem, van een door hem ingehuurde designer gekregen (ik ken die desigenr niet/heb geen overleg gepleegd)

  MAAR ALS IK HEM TEGEN KOMEN, DAN…. DAN… -_- weet niet.. maar ik was iig niet blij met het design.

  Na ongeveer 2-3 weken kloten is het eindelijk gelukt om het design werkend te krijgen.

  Over de content die nog toegevoegd moet worden, dat is iets aan de opdrachtgever, daar ga ik niet over. Er komt nog een (pop-up) pagina, waar er een mapje/overizcht komt te staan, met alle deelnemers. Maar voor ik deze kan maken, moet ik eers tdat overizcht hebben :D wat ik dus nog niet heb -_-

  Iig, graag de mening over de site, op/aanmerkingen liefst in de vorm van *feedback* en geen *commentaar* (ja daar zit verschil tussen ;))
 • het zou misschien handiger zijn als je het menu'tje aan de bovenkant deed van de site , ipv rechts onderin.
 • [quote:1143bbc0c5="Ripper_alexander"]het zou misschien handiger zijn als je het menu'tje aan de bovenkant deed van de site , ipv rechts onderin.[/quote:1143bbc0c5]

  had ik ook al (tevergeefs) voorgesteld, maar miss. als ik voldoende reacties hier krijg, kan ik hem alsnog overhalen :) (het is alles behalve een grote moeite… (yay @ templates))
 • By the Way , op dit forum moet je een sig. hebben van max. 2 regels.
 • [quote:0d4b5a23c7="Ripper_alexander"]By the Way , op dit forum moet je een sig. hebben van max. 2 regels.[/quote:0d4b5a23c7]
  had ook via PM gekunt ;) maargoed, change ik ff dan ;)

  [edit] changed :)
 • Op het eerste gezicht lijkt het net een 404/UnderConstruction melding i.p.v. een site, dit vooral omdat je geen menu ziet … Je menu zou ik dus inderdaad bovenaan plaatsen.
 • Ik heb de site bekeken en maar 1 opmerking, maak de site in 2 verschillende resolutie's.
  Mijn scherm staat op 800x600 (ik weet het ouderwets he) en vond het irritant om en schuin te moeten lezen en te scrollen.
  Voor de rest succes ermee
 • inderdaad, de opbouw is wel aardig nieuw, maar ik scroll me een ongeluk.
  menu staat op een onhandige plaats.
  en tenslotte is niet onbelangrijk: ik krijg bij het zien van de site geen enkele gedachte aan eten, laat staan aan feestelijk eten.
 • Ik kan me voorstellen dat je niet blij bent met dit ontwerp.
  De lust om te eten vergaat me geheel bij het zien van die schuine tekst.
  Het wekt niet echt mijn eetlust op :( integendeel zelfs.
  Ik vind het design wel apart maar ongeschikt voor een culinaire site.
  Schuin lezen en dan ook nog scrollen…..
  Overigens, het menu zou ik zeker bovenaan zetten.
 • Dat je tekst schuin loopt vind ik niet zo'n probleem, alleen dat één zinnetje net niet lekker uitgelijnd staat maakt dat het wat knullig oogt.

  De tekst zal wel voorgeschreven zijn maar echt pakkend is ie niet! beetje wollig en wat germanistisch.

  het lettertype versterkt dit nogeens, alsof je een word documentje zit te lezen.

  Die navigatie [b:cc9c92930e]MOET[/b:cc9c92930e] echt naar boven hoor! Ik krijg precies de tekst op mijn scherm maar de navigatie zit een scrolltik daaronder, m'n eerste reactie was dus; "thats it?!"

  [i:cc9c92930e][de starre ontwerper van dit geheel -niet jij dus- moet zichzelf nogal hoog hebben zitten.. zoooo byzonder is het nou ook weer niet en daardoor valt er op dit concept eigenlijk maar weinig te feedbacken.
  Tis een beetje leeg, hol,… In elk geval niet echt "wow! daar moet ik bij zijn"
  Ik ken de Nieuwmarktse culinaire hoek goed, ben zelf een enorme liefhebber van eten en drinken en kan erg goed koken. Maar hier mis ik toch iets][/i:cc9c92930e]

  succes!!
 • Inhoudelijk vindt ik de tekst niet erg aantrekkelijk. Zoals Mrs. Birdlover [edit: en ToBee] al stelt [stellen], het wekt niet echt de eetlust op. Het lijkt een (slecht) persbericht en is te veel geschreven vanuit de organisatie zelf, niet vanuit de potentiële bezoeker, journalist of andere geïnteresseerde. Ik zou véél concreter schrijven wát er te doen is en te halen valt (op het gebied van sfeer én eten). Zó concreet dat de lezer een bijna onbedwingbare zin krijgt om te komen eten. Een potentiële bezoeker (maar ook een potentiële journalist) interesseert het niets dat dit evenement georganiseerd wordt om 'het culinaire hart van Amsterdam goed op de kaart te zetten' en al helemaal niet dat de organisatie 'uitermate tevreden [is] met de locatie'.

  Teksttechnisch kan er ook nog wel wat verbeterd worden. Zo wordt bijvoorbeeld in de eerste vier zinnen bijna twee keer hetzelfde gezegd:

  Stichting Amsterdam City Activiteiten Binnenstad heeft het initiatief genomen[/color:df087afb4e] om Amsterdam Culinair te organiseren. Op 2,3,4 en 5 juni 2005 zal op de Nieuwmarkt in het hartje van Amsterdam de tenten[/color:df087afb4e] worden opgezet[/color:df087afb4e].
  Om het culinaire hart van Amsterdam goed op de kaart te zetten is het initiatief genomen[/color:df087afb4e] om dit spectaculaire evenement op te zetten[/color:df087afb4e]. Het zal bestaan uit 20 tot 25 tenten[/color:df087afb4e] waar restauranthouders laten zien wat ze te bieden hebben.

  Ook heel veel lijdende vormen: heeft genomen, zal worden opgezet, is genomen, zal bestaan. Maak het wat actiever! [even heel snel, uit de losse pols:]

  Op 2, 3, 4 en 5 juni serveren zo’n 25 restauranthouders u tijdens Amsterdam Culinair volop verrassende gerechten. Stichting Amsterdam City Activiteiten Binnenstad organiseert dit spectaculaire evenement in een aantal sfeervol ingerichte tenten op de Nieuwmarkt, in hartje Amsterdam.

  En, zoals gezegd, maak het hele verhaal wat lekkerder…

  Succes!
 • ik zal het allemaal ff doorgeven, ik moet zeggen, mooie vorm van feedback daar ener nestraa (Rene Aartsen? :P) ;)
 • Ongelooflijk wat een design…of gebrek eraan!! Ik wordt er stil van…. Is het voor de vereniging van begrafenisondernemers!? Kan me voorstellen dat je het ook niets vindt.

  Een ding gaat er bij mij fout. De tekst past niet in het schuine vak, maar loopt gedeeltelijk er onder door.

  CB
 • //CB: Welke browser hebben we?

  Ik zie dit in Internet Explorer (6.0.2600) en ik zie dit in Firefox 1.0.3, beide browsers in de Engels uitvoering. Ik zie maar twee kleine verschillen, namelijk dat in FF de text iets lager in het vak ligt, en in IE klopt 1 zin idd niet qua uitlijning of hoe dat ook maar mag heten. Oh, en ik zie net dat er bij IE een randje omheen verschijnt wat bij FF niet gebeurt.
 • IE 6.0.29 en FF 1.02 (1024x768 en 1280x1024). IE geeft problemen en FF niet. Lijkt alsof de lettergrootte te groot is en daardoor de tekst te lang/groot voor de ruimte.
  Maar ik begin ernstig te twijfelen aan mijn eigen IE. Mede doordat ik dit probleem vandaag meerdere malen tegenkwam!?!?! Misschien dat ik m'n opmerking dus maar moet intrekken.

  CB
 • [quote:c5a5ca6045="CB"]Misschien dat ik m'n opmerking dus maar moet intrekken. [/quote:c5a5ca6045]
  Nee, Firefox 1.0.3 / Linux 1024x768

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.