Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

<FONT size> werkt niet

None
7 antwoorden
 • Kben druk bezig om voor mijn financiën een "site" te maken om alles bij te kunnen houden. Dit doe ik in combinatie met php en een mysql server.

  Alles loopt lekker, ik kan importeren, sorteren en selecteren wat ik wil en het werkt goed. Nu wil ik echter voor mijn overzicht aan de rechterkant een menu'tje hebben om te kunnen filteren/sorteren. Het menu heb ik werkend gekregen alleen zit ik met het probleem dat mijn tabel aan de linkerkant te groot is geworden om mijn menu ernaast te zetten.

  Ik wou het simpel houden en zei: <font size="-1">tabel </font> Maar dit werkt voor geen meter. Niets wordt verkleind. Ook met maten als 2 wordt het er niets kleiner op.

  Echter als ik direct achter <font> een tekst zet en dan direct afsluit wordt die tekst wel kleiner afgebeeld.

  Weet iemand waardoor dit komt? Zo ja, hoe kan ik het verhelpen. Zo nee, weet iemand een alternatief. Alvast bedankt.
 • Ik durf het bijna niet te zeggen, maar css is your friend.

  Check dit voorbeeld waarmee je met procenten de font-size kunt aanpassen. En nog een voorbeeld voor table-css Zet die tabel bijvoorbeeld in een <table class="bla">…tabel…</table> en zet in je CSS-file

  .table.bla {
  font-size: 10px;
  }

  En de tekst wordt aangepast. Ik weet niet helemaal zeker of dit binnen een tabel ook werkt, maar ik dacht het wel. Ik zal nog ff verder zoeken om dit zeker te weten.
 • Als je de tabel een id [edit](of class (zie reactie Japaveh)[/edit] meegeeft, dan kun je in de head plaatsen:
  [code:1:c43f7363f6]<style type="text/css">
  #datatabel {font-size: .8em;}
  </style>[/code:1:c43f7363f6]
  Waarbij .8em kan worden aangepast naar eigen inzicht (kleiner dan 1 is kleiner dan normaal, groter dan 1 is groter dan normaal; je kunt overigens ook werken met bijv. % of px.)

  En bij de betreffende <table> doe je dan [code:1:c43f7363f6]<table id="datatabel">[/code:1:c43f7363f6]
  [edit]Japaveh, font-size is inherited, dus werkt volgens mij op de gehele tabel… (en anders merken we het later wel :lol: .)[/edit]

  (code is achteraf weer geëdit.)
 • in de head:

  <style type="text/css">
  td {
  font-size: 8pt
  }
  </style>

  lettergrootte naar believen aanpassen, in pt, px, em, %
 • Als ik het goed begrijp, heeft hij een datatabel en menu. Als je dan styling aan een td toevoegt, [i:f389ae0341]zou[/i:f389ae0341] ook de tekstgrootte van andere onderdelen die in tabellen zijn geplaatst, [i:f389ae0341]kunnen[/i:f389ae0341] veranderen en dat lijkt me niet gewenst, vandaar het toevoegen van een id of class.
 • als je binnen een tabel een ander font wilt gebruiken _zonder_ css, dan moet je de <font> tag </font> tussen iedere <td> tag </td> zetten waar je het andere lettertype wilt gebruiken.

  CSS is natuurlijk veel makkelijker, dan maak je een classe aan, en zet je vooraan in de table tag: <table class="jou classe"> en dan is je tabel mooi een kleiner font :)
 • Ik vreesde inderdaad al dat het met CSS gedaan moest worden. Bedankt iig voor de snelle reacties. Het werkt ook perfect. Dus CSS moet ik dan ook maar weer eens gaan leren. Kwas juist net zo blij dat ik dat PHP en MySQL in minder dan een maand goed onder de knie had. Maarja zo blijven we leren.

  Bedankt allemaal. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.