Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

centreren

Anoniem
teacher
9 antwoorden
 • Hallo,
  ik merk dat ik in mijn tabellen in Firefox de tekst niet gecentreerd heb staan, zoals ik het wil hebben, en in IE staat het wel gecentreerd…
  Gaat om deze pagina:
  http://www.ruudleeuw.com/us05.htm
  Heb het met diverse <center> codes geprobeerd maar krijg het niet correct.
  Kan iemand naar de source kijken en zien waarom dit gebeurd ?
  Vriendelijke dank,

  Ruud
 • Iedere html en/of css tutorial geeft de oplossing. Bijv. http://www.handleidinghtml.nl/css/css-tabellen/css-tabellen07.html
  Dat had je dus zelf ook wel kunnen vinden, lijkt me.
 • Je antwoord komt onsympathiek over!
  Waarschijnlijk had ik er zelf achter kunnen komen maar je antwoord hielp mij (in 1e instantie) niet. Wel was het aanleiding om er met een frisse blik opnieuw naar te kijken.
  Mogelijk dat de codering niet werkte omdat ik in de <TD> ook mijn tabel breedte had staan; deze heb ik verplaatst naar <table> en de text alignment in de <TD> voor in de plaats gezet. Toen werkte het wel in IE6.
  Voor een volgende keer svp hulp zonder je emotie en anders liever niet.
  Voor je tijd en de link natuurlijk toch bedankt.
  grt
  Ruud
 • De bedoeling van mijn opmerking was zeker niet om onsympatiek over te komen. En met die emoties valt het ook nog wel mee. Wel wilde ik je duidelijk maken dat uitlijning van tabelinhoud wel erg basic is en in iedere tutorial te vinden is.
  Op de pagina die ik als link gaf staat exact, maar dan ook exact, wat je moet doen om, met css of met html, de celinhoud gecentreerd te krijgen.
  In een vorig topic is al eens de opmerking gemaakt dat je broncode er (voorzichtig uitgedrukt) niet zo goed uit ziet.
  Dat is helaas nog steeds het geval.
  Ik zou je dus de volgende zaken in overweging willen geven.
  - alle begin is moeilijk, maar begin wel bij het begin.
  - verdiep je in dus in HTML, en vooral in CSS voor de opmaak.
  - vermijd tabellen waar ze niet nodig zijn. In jouw geval zijn ze zeker niet nodig, en is het gebruik van CSS veel handiger en overzichtelijker.
 • Je advies woordt gewaardeerd, maar even voor alle duidelijkheid:
  ik heb me wel in HTML verdiept maar dat was 3 jaar geleden en sindsdien ben ik meer bezig geweest met contents dan met ontwikkelingen van HTML; en die prio bestaat nog steeds (kwestie ook van beschikbare tijd en andere interesses.
  Op mijn website staat vrij veel gortdroge tekst (historie) en om het boeiend te houden werk ik met foto's en makkelijke leesbaarheid; toen was tables ideaal (en nog steeds) om de blokjes foto met tekst hapklaar te houden.
  centreren was <center> en bold <b>, schuin <i> etc. Makkelijk voor een autodidact.
  Het gedoe van nu html 4.01 vind ik erg ver gaan en, daar ik alle codes type, een ontwikkeling die ik overdreven vind en moeilijk uit het hoofd eigen kan maken.
  Een opmerking als broncode=slordig is ook weer zo'n opmerking waar ik helemaal niks mee kan (voor zo ver ik kon opmaken had dat met een typefoutje te maken).
  Hoewel ik dus bepaalde hoofdstukken van handleidinghtml.nl heb geprint, zat het probleem (voor zover ik nu begrijp) in een oude en nieuwe codering in <td>, dat las ik niet in de link die je stuurde.
  Het is de zoveelste indicatie voor mij dat mensen die veel met PC's omgaan en er veel van af weten, moeite hebben om de juiste toon te vinden bij communicatie, ondanks dat hun bedoeling nobel is: die van hulp bieden. We zitten niet allemaal op hetzelfde niveau, hebben niet allemaal dezelfde prio's en tijd beschikbaar.
  Voorlopig zal ik me 3x bedenken hier om hulp te vragen omdat ik geen zin heb in een mailtje met zo'n belerend toontje.
  De groeten.
 • Nou ja zeg….

  Kom nou, niemand is beledigd hier. Op andere fora gaat t er vaak nog onsympathieker aan toe. Of zo'n vraag wordt direct beloond met een slotje…

  Maargoed, je hebt je antwoord op je vraag toch gekregen. En daar gaat t toch om :wink:
 • Beste RuudLeeuw,
  Het spijt me echt dat je mijn reacties zo opvat. Je zit hier op een forum wat bedoeld is voor mensen die hun kennis van webdesign willen vergroten.
  Ik ging er ook vanuit dat jij die bedoeling had, maar blijkbaar was dat niet de bedoeling.
  De manier waarop jij je pagina hebt gemaakt laat zien dat je de beginselen echt nog niet onder de knie hebt. Dus was dat voor mij de reden om je te adviseren een goede tutorial ter hand te nemen. Dat bedoelde ik niet belerend.
  Ik ben zo vrij geweest om jouw code (gedeeltelijk) even snel om te zetten naar code zonder tabellen en met gebruik van CSS. Volgens mij wordt jouw pagina daar veel overzichtelijker van en is ie op deze manier makkelijker up to date te houden of te wijzigen.
  Wellicht kun je er je voordeel mee doen.
  [code:1:df693433da]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
  <html>
  <head>
  <title>Propliners US Eastcoast, 2005</title>
  <style type="text/css">
  body {
  background-image: url(travelpics/bkgr-us05.jpg);
  background-attachment: fixed;
  }
  a:link { color: #0000FF;}
  a:hover { color: #00FF00;}
  a:visited { color: #FF33FF;}

  #header{
  font: bold 1em Comic Sans MS;color:#800000;
  margin:10px auto;width:800px;
  text-align:center;
  }
  #content-box{
  margin:10px auto;
  width:800px;
  border: 4px outset ThreedLightShadow;
  text-align:center;
  font: 0.8em Comic Sans MS;
  color:#800000;
  background:#fff;
  }
  .it-font{
  font-style:italic;
  }
  </style>
  </head>

  <body>
  <div id ="header">Koptekst in header, zonder border en achtergrond.
  </div>

  <div id ="content-box">
  De eerste box. Met border en witte achtergrond.<br>
  Een stukje italic of onderstreept kun je doen met een class daarvoor. (hier .it-font).
  <p class="it-font">Dit is dus een schuin stukje tekst.</p>
  <br>
  </div>

  <div id ="content-box">
  De tweede box.<br><br>
  <br>
  </div>
  </body>
  </html>
  [/code:1:df693433da]Succes verder.

  PS. en als je toch tabellen wilt gebruiken, neem dan in je stylesheet op:
  [code:1:df693433da]td{text-align:center}[/code:1:df693433da] en maak geen gebruik van <center> want dat is in W3C termen 'deprecated'.
 • [offtopic]
  Mensen willen best wel helpen, met een beetje geduld en/of een betere vraagstelling zou je soms nog een antwoord kunnen krijgen waar je misschien iets meer aan hebt. Maar generaliseren en het hele forum beledigen door te zeggen dat we "moeite hebben om de juiste toon te vinden bij communicatie" vind ik nogal te ver gaan. Dat zet mensen sowieso niet aan je verder te helpen.
  [/offtopic]

  Als je het antwoord van Lorem Ipsum neemt, zou ik dan wel een class i.p.v. id doen, want een id is uniek en een class kan vaker voorkomen op een pagina.

  I.p.v. #content-box in het <head>-gedeelte wordt het dan .content-box, en i.p.v. id="content-box" in het <body>-gedeelte wordt het dan class="content-box".
 • Je hebt helemaal gelijk met die class, boelieboelie. Was iets te snel dus.. :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.