Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Copyright en het lenen van elkaars source

jord
10 antwoorden
 • Voor een klant van mij heb ik een website gemaakt en nu zie ik tot m'n grote verbazing dat het designbureau dat de website van de leverancier van mijn klant het door mij gemaakte advies formulier exact heeft overgenomen. Inclusief keywords, revisit-after en title van de pagina. Dit ondanks mijn regel van copyright.

  Heeft iemand enig idee of ik hier iets mee/tegen moet/kan doen? Of kan ik me enkel gevleid voelen dat iemand mijn werk zo goed vind dat hij het ook gebruikt….. ;-)

  Grote groet,

  Jord
 • [quote:638fde0803]en title van de pagina[/quote:638fde0803]
  Slecht bezig dat bedrijf, beter komen ze dan ook naar jou toe als ze niet eens een title kunnen veranderen 8) …
  Nouja die title als daar de bedrijfsnaam van het bedrijf waarvoor jij de site gemaakt hebt in staat zou dat bedrijf daar een opmerking in de richting van hun leverancier kunnen maken.
  Als verder niet een compleet ontwerp over is genomen kun je niet meer dan trots zijn ofzo :p want op pure HTML broncode zit verder geen copyright……
 • voor de goede orde zou je ze een mailtje kunnen sturen: "jullie mogen het gebruiken, maar vraag het dan gewoon even"…

  t.
 • Wat betreft het ontwerp, als je daarmee de lay-out van de pagina bedoeld? die is inderdaad gewoon overgenomen. Zelfde breedtes etc. en past dus ook niet in de door hun gebruikte frames.

  Maar ja, een mailtje zal ik inderdaad wel sturen.

  Bedankt weer!
 • en als je dat mailtje stuurt, verkoop dan jezelf even :)
  Dat je voor een kleine vergoeding het form netjes maakt.

  Wellicht een potentiele klant toch?

  t.
 • Misschien vind je dit ook wel interessant:
  www.returnofdesign.com/24/find-content-stealing-weasels-with-copyscape.html

  [edit]
  Ik kon me nog een ander artikel hierover herinneren:
  www.markboulton.co.uk/journal/comments/design_css_and_bandwidth_theft/

  Op de zoektocht daar naartoe kwam ik nog tegen:
  www.andybudd.com/archives/2004/07/pirates_ahoy/
  [/edit]
 • Je kunt hier lezen hoe je het het beste aan kunt pakken:
  http://www.iusmentis.com/technologie/www/pcactive0207/
 • Bedankt voor deze links! Daar heb ik wel wat aan.

  Nadat mijn opdrachtgever zaterdag contact heeft gehad met zijn leverancier (de opdrachtgever van die andere website) blijkt er al een en ander te zijn aangepast :P

  Er is toen afgesproken dat de maker van de website met mij contact gaat opnemen…. maar ik vraag me af of dit ook werkelijk gaat gebeuren. Als ik vanavond nog niets gehoord heb stuur ik maar een vriendelijke doch dringende email naar hem en z'n werkgever. Notabene een bedrijf van bijna 30 man.
  Ik vermoedt dan ook dat hij deze website in de avonduren heeft gemaakt anders zou deze website toch ook wel in de portfolio voor moeten komen……

  Als jullie willen hou ik jullie op de hoogte.

  Grote groet,

  Jord
 • Inmiddels is er door de maker(?) van de website telefonisch contact opgenomen.

  Hij dacht dat hij dat formulier wel mocht gebruiken omdat zijn opdrachtgever heeft gezegd dat die zo'n soort formulier wil. Ik heb daarop geantwoord met de vraag: "Als zijn opdrachtgever hem vraagt een muziek-CD te kopieeren, of hij dat dan ook zou doen?" Nou dat was iets heel anders… Waarop ik heb hem toen aan de hand van de link van "neuf" eea heb uitgelegd over copyright en auteursrecht. En voor een bedrijf met 30 man valt het me tegen dat dat nodig is….

  In elk geval, en ik moet toegeven dat ik dat ERG netjes vind komt er nu bronvermelding op het formulier en ik mag "m'n prijs" noemen. Maar die weet ik nog niet…..

  Dus voor mij is de zaak op een nette manier gesloten. En ik hoop dat de maker zich realisseerd dat dit niet de manier van werken is.
  Wat me overigens verbaasd maar da's off-topic is dat een groot design bureau niet gewoon dat soort "simpele" formulieren op de plank heeft liggen.
 • ik zou een symbloisch bedrag noemen; beetje goodwill kweken voor toekomstige opdrachten? :)

  enneh.. designers != developers.

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.