Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

hoe werken links op website opgebouwd in div's?

BasHamar
2 antwoorden
 • Bij het ontwerpen van een website loop ik tegen iets aan waar ik geen kennis over heb. Waar vroeger een website bijvoorbeeld uit frames worden opgebouwd, gebeurt dat nu veel met div's. Voorheen was het makkelijk om de inhoud achter een link te verwijzen naar een ander frame (bijvoorbeeld: inhoud van link in frame 1 verschijnt in frame 2).

  Nu wil ik een nieuwe website gaan maken die helemaal bestaat uit div's. Het toevoegen van links lukt me wel, maar hoe werkt het precies als ik de inhoud waar een link naar verwijst wil laten verschijnen in zeg maar de hoofd-div? Werkt zoiets met losse bestanden (voor elk website-onderdeel een andere pagina) die dan in de hoofd-div verschijnen als je op de link klikt? Je ziet het principe vaak bij weblogs.

  Om misverstanden te voorkomen:

  - De inhoud waar de link naar verwijst is in dit geval een onderdeel van de website (eigen content) en geen verwijzing naar een andere website
 • Je bent de tweede die er vandaag over begint. Zie [CSS / HTML / JS] Target vraagje.

  Het DIV-element wordt gebruikt om een gedeelte (division) van een html-document een bepaalde formatting te geven. Het wordt veel gebruikt in sites die met een wysiwyg-editor zijn gemaakt, omdat je daarin elementen van hot naar her kan slepen om een pagina op te bouwen en je een div dmv een style (position:absolute;left:150px;top:150px) eenvoudig op een bepaalde positie op het scherm kan zetten.

  De inhoud van een Div-element kun je met een javascript veranderen door er hard een andere tekst in te zetten, waardoor je een omvangrijk javascript krijgt, of je laat de in te voegen tekst dan weer uit een ander bestand lezen, maar dan ben je volgens mij onnodig moeilijk aan het doen. Gebruik dan (i)frames.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.