Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

vreemd gedrag in mijn TABLE ?

None
6 antwoorden
 • Ik ben bezig met een layout waarbij ik van TABLE gebruik maak. Nu gebruik ik ergens de volgende code:
  [code:1:11d49c5c02]<TD COLSPAN="2" ALIGN="right" VALIGN="bottom"><IMG SRC="graphics/interface/topbarleft.jpg" WIDTH="53" HEIGHT="71"></TD>[/code:1:11d49c5c02]
  Dit gaat prima maar zodra ik het volgende doe, identiek in syntax behalve dat de zaken op verschillende lijnen terecht komen (wat ik mooier vind), dan komt het plaatje ietsje hoger terecht.
  [code:1:11d49c5c02]<TD COLSPAN="2" ALIGN="right" VALIGN="bottom">
  <IMG SRC="graphics/interface/topbarleft.jpg" WIDTH="53" HEIGHT="71">
  </TD>[/code:1:11d49c5c02]
  In mijn .css bestand heb ik border, padding, margin en outline op '0' gezet voor TABLE, TD en TR. Ook heb ik in de html achter TABLE de cellspacing en cellpadding op '0' gezet.

  Mijn vraag is nu hoe dit kan, mis ik iets?
 • Zit er niet stiekum een spatie tussen de td tags en je plaatje (na het plaatje zo te zien aan je probleem)
  FF met de del toets tot aan de tags alles weg deleten
  De meeste editors hebben wel zo'n "onderwater" funtie zodat je kan zien waar de newline feed staat
 • Met whitespace (spaties, tabs, newlines) moet je altijd oppassen in html, zeker in tabellen. De eerste regel geeft de minste kans op problemen.
 • Het is overigens niet alleen deze regel, maar alle regels die ik tot nu toe tegenkom. Na de openingstag kan hj wel een regel lager maar zodra je de sluittag verplaatst dan gaat hij moeilijk doen. Wel jammer, maar dan moet het maar op deze manier. Ik was alleen verbaasd en het duurde zeker een half uur voor ik er achter was. :D
 • lost een <br> achter de imagetag niet ook al een boel problemen op?
 • Verhip, dat doet het 'm. Zo simpel en toch … :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.