Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

2 vraagjes over css.

22 antwoorden
 • Ik heb 2 vraagjes over css. het betreft [url=www.havo44youbeta.tk]deze[/url] site. 1. (alleen in IE) Hoe krijg ik die lijn vlak onder het logo weg? 2. (alleen in FireFox) Hoe krijg ik het zo dat mijn onderste balk (oranje) het wel doet? deze doet het wel in IE (als voorbeeld). Bijvoorbaatheelhartelijkdank,
 • Pagina doet 't niet :o
 • [quote:598855354e="berkery"]Pagina doet 't niet :o[/quote:598855354e] :cry:
 • Bedoel je de groene streep? Probeer dit eens: <div id="logo"><image src="images/logo.jpg" alt="logo" hspace="0" vspace="0"></div> Dus zonder regeleindes (=spaties) binnen de div-tags. En, joh, dat dat werkt: <image src=...> Wij noemen dat element altijd <img> De onderste oranje balk: <a href="#top" class="barlink" style="background-color:#FF6600;">...
 • Dit :<div id="logo"><image src="images/logo.jpg" alt="logo" hspace="0" vspace="0"></div>, werkt nu goed. maar die oranje balk doet het niet. <a href="#top" class="barlink" style="background-color:#FF6600;"> werkt niet, want dan geef je alleen de link een achtergrond, en ik wil de hele div.
 • kijk s of de achtergrond er wel is als je de link weghaalt (helemaal geen tekst). Dan weet je tenminste waar t aan ligt.
 • [quote:38d323eae6="marientje"]kijk s of de achtergrond er wel is als je de link weghaalt (helemaal geen tekst). Dan weet je tenminste waar t aan ligt.[/quote:38d323eae6] Nee, zonder tekst doet hij het ook niet. je ziet dan gewoon een lege ruimte met de achtergrondkleur van de body.
 • das raar, volgens mij zou hij t dan wel moeten doen, als ik de source bekijk die net online stond. (nu doet de site t niet meer...)
 • Tis wat, met die tk-domeintjes :-)
 • Ik zou de bovenkant en onderkant vervangen door één plaatje i.p.v. links een hoekje, rechts een hoekje en in het midden een kleur. Qua laadtijd maakt het weinig uit, vier afzonderlijke plaatjes opvragen kost ook extra tijd ten opzichte van twee. En het lost bovenstaand backgroundkleurprobleem op. Ik zou me qua laadtijd meer zorgen maken om het logo van 46 KB. Het gebruik van vspace en hspace is euh [url=http://www.w3.org/2003/glossary/keyword/All/?keywords=deprecated]deprecated[/url], zie www.w3.org/TR/html4/struct/objects.html#h-13.2 welke attributen je wel kunt gebruiken met <img>. In de <head> zie ik dat je een <link>-element afsluit alsof je XHTML gebruikt (namelijk <link /> ), maar je gebruikt gewoon HTML dus wordt het gewoon <link>. Erg handig, dat gebruik van <!-- en --> ! Dat zouden meer mensen moeten doen als ze hier een vraag komen stellen...
 • [i:a035b7d5c3]In de <head> zie ik dat je een <link>-element afsluit alsof je XHTML gebruikt (namelijk <link /> ), maar je gebruikt gewoon HTML dus wordt het gewoon <link>. [/i:a035b7d5c3] Ja, dat doet HTML-kit vanzelf, twas me nog niet opgevallen! [i:a035b7d5c3]Erg handig, dat gebruik van <!-- en --> ![/i:a035b7d5c3] Dat vind ik ook!! [i:a035b7d5c3]Het gebruik van vspace en hspace is euh deprecated, zie www.w3.org/TR/html4/struct/objects.html#h-13.2 welke attributen je wel kunt gebruiken met <img>.[/i:a035b7d5c3] Maar er staat geen attribuut bij waarmee je de ruimte om een afbeelding dan wel kan bepalen!!?
 • Dat doe je met css... Spelen met padding en margin. Bijv.: [code:1:c4a43db4c7]img { padding: 0; margin: 0; }[/code:1:c4a43db4c7]
 • Ik heb nu de pagina inhoud verwijderd. Je kan nu zien wat Firefox met die onderste oranje balk doet. hij zet hem vlak onder het logo. maar hij moet helemaal vanonder. in IE is het wel goed! :lol: @boelieboelie: dat had ik al gedaan, maar niet met het img element. wel met die classe :cry: , nu werkt het bedankt!! :P
 • Eh...ik wil niet zeuren, maar ik zat net op de pagina natuur- en scheikunde te kijken bij de formules. -NaCl is geen Natriumsulfide maar natriumchloride. -CO = koolmonoxide -Al2O3 = aluminiumoxide (staat er 2 x in, waarvan 1 x fout geschreven) -Amoniak moet zijn Ammoniak. :wink:
 • offtopic: Ja, je hebt nog de oude site beken, daar zitten inderdaad wat foutjes in want die formules heb ik niet zelf gemaakt! Maar, khad ze wel nageken en de fouten er uit gehaald. maarja nog wat vergeten.
 • Ik heb nu de balk een "position: relative;" meegegeven. De balk komt nu onder het logo boven het menu en de "pagina" te liggen. Kan iemand hier iets mee? ( [url]http://havo.freewebsitehost.net[/url])
 • Waarom maak je van dat vervelende balkje niet een image? Hoe werk je: eerst in FF alles goed en dan in IE, of andersom? Misschien kun je die <a> in een <p> of <div> zetten, die vervolgens resizen ter grootte van de ruimte tussen die images en 'm vevolgens een oranje background geven?
 • Met een image lukte het ook niet. De <a> staat al in een <div>
 • Ik bedoel een image die bestaat uit een horizontale balk met ronde hoeken; een image die beide hoeken vervangt en tegelijkertijd voor een oranje background zorgt. Anywayz, [url=http://www.home.versatel.nl/boelie-boelie/test/cor0612/cor0612_v2.html]hier een probeersel[/url], de background van de navigatie mag je zelf doen (denk faux columns). Er zit trouwens een hoop overbodige zooi in je css. Als iets 0 is, dan hoeft er geen px achter; als iets niet 0 is, dan moet er zeker wel een eenheid achter. Als alle margins 10px zijn, dan doe je margin: 10px, i.p.v. 10px 10px 10px 10px. Enzo.
 • Super bedankt!! het is gelukt, maar niet met een image die alles vervangt maar gewoon net als eerst. alleen heb ik deze code (die u had toegevoegd aan mijn css) er bijgezet: [code:1:2b5f5999d7].bottom-nav {clear: both;} [/code:1:2b5f5999d7] Toen was alles in 1 keer goed!! Bedankt! :wink: :wink: Nog even over de css van mij: dat doe ik alleen op het begin, als ik klaar ben haal ik al die rotzooi er uit. Want als ik nu 1 waarde wil veranderen, moet ik er weer px achter zetten en weer weghalen als het niet bevalt ect.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.