Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Dreamweaver -> link in een layer andere layer laten opene

5 antwoorden
  • Beste mensen, Ik heb een vraag die misschien niet eens mogelijk is..... ik probeer het gebruik van layers een beetje onder de knie te krijgen, dus misschien ben ik wel helemaal verkeerd bezig, maar ik wil het volgende: Ik heb een pagina met daarop meerdere layers. Ik wil nu dat mijn layer met de menu knoppen een link opent in een andere layer. Is dit mogelijk en zoja, hoe? Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, anders hoor ik het wel. alvast bedankt
  • Begrijp ik het goed als je bedoelt dat je wilt dat bij het klikken op een link in het menu slechts een stukje van de pagina zich vernieuwt, maar de url hetzelfde blijft? Dat doet men met frames of iframes. Er zitten nogal wat nadelen aan het gebruik van frames: http://webrichtlijnen.overheid.nl/handleiding/ontwikkeling/productie/frames/nadelen/ Je kunt beter de pagina die je nu hebt, kopiëren; daarna de kopie veranderen met de nieuwe inhoud; tot slot in het menu verwijzen naar die kopie. Nadeel is wel: als er iets in het menu verandert, moet je dan wel twee pagina's bijwerken. Maar voor sites van een paar pagina's maakt dat zeker weinig uit. Leren over frames is nog meer moeite. Als je daarbij gebruik maakt externe stylesheets blijft in ieder geval de opmaak op elke pagina hetzelfde. Je kunt het ook oplossen met server side includes: daarmee kun je vaste onderdelen van je site die op meerdere pagina's terugkomen, plaatsen in een bestandje dat wordt geladen als een pagina wordt aangeroepen. Als je het menu in een include plaatst en de include op alle pagina's van je site zet, dan kun je in één keer voor je hele site het menu veranderen door de include te veranderen. Dit werkt alleen als je van je webhoster gebruik mag maken van php of ssi. Kortom: ik denk dat gewoon de pagina kopiëren en de kopie bijwerken het beste werkt. (Als ik je vraag goed heb begrepen.) Overigens, wat bedoel je precies met layers? Geef je de divs ook allemaal een z-index mee, of noem je gewoon elke div een layer?
  • Bedankt voor je antwoord... Ik ben gewoon begonnen om layers te plaatsen en heb er dus weinig verstand van. Maar eigenlijk raad je, een leek als ik, aan om ook gebruik te maken van frames (ondanks de vele nadelen).
  • Ik ben net begonnen met het maken van een website, totaal geen ervaring. Maar ik ben begonnen met CSS, hier zijn veel tutorials over te vinden en als je na een paar keer proberen "door de bomen het bos ziet" is het een leuke manier om te gebruiken.
  • Nee, ik raad frames ten zeerste af. Het was slechts ter informatie, ik hou van volledige antwoorden. Maar nee, niet doen, geen frames! Nu frames gaan leren is korte termijndenken: jezelf een slechte manier van werken aanleren, terwijl er tal van betere manieren zijn. Dezelfde moeite in het leren van frames kun je beter stoppen in wat anders. Zoals in het leren van CSS. Er zijn veel sites die een bijna kant-en-klare layout aanleveren die gebaseerd is op CSS, het enige dat je moet doen is de stylesheet veranderen naar je eigen smaak en je tekst er natuurlijk inplakken. Op [url=http://www.artypapers.com/csshelppile/]CSS Help Pile[/url] staan [url=http://www.artypapers.com/csshelppile/category.php?8]een hoop links naar layoutresources[/url]. Je kunt leren over wat CSS is en hoe het werkt op bijv.: http://9rules.com/whitespace/learning_css.php www.westciv.com/style_master/academy/css_tutorial/ www.mako4css.com/Tutorial.htm http://validweb.nl/artikelen/uitleg/ www.w3schools.com/css/ Het is erg makkelijk te leren, want de code is in gewone mensentaal. Wil je een kleur van een paragraaftekst veranderen, dan doe je bijv.:[code:1:65aeba08db]p {color: red;}[/code:1:65aeba08db] en het is rood. Wil je de paragraaf 200 pixels breed, dan doe je [code:1:65aeba08db]p {width: 200px;}[/code:1:65aeba08db]Probeer het eens, zou ik zeggen. De andere tip was server side includes. En nog een tip: hou je urls vrij van spaties en hoofdletters, dat scheelt een hoop. Maak alles lowercase en verwijder spaties, of verander die spaties in streepjes.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.