Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Javascript/CSS (DropDown) Menu

marientje
5 antwoorden
 • Ik heb een menu script gemaakt met javascript en css. het menu werkt, maar de dropdown menu's niet.
  De dropdown menu's worden omvat door 1 onzichtbare div. Deze wordt zichtbaar als er over een bepaalde knop wordt gehovert.

  Tot nu toe werkt het allemaal. De dropdownmenu items zijn ook opgebouwd uit divs. een dropdown menu ziet er dus zo uit:
  [code:1:afb1028aa4]<div class="dropDownMenu"> //is dus hidden, totdat een bepaald menu item geselecteerd is…
  <div class="item">
  Dropdown Item 1
  </div>
  <div class="item">
  Dropdown Item 2
  </div>
  </div>[/code:1:afb1028aa4]ik heb ingesteld dat als de alles omvattende div niet meer aangeraakt wordt met de muis, het dropdown menu na 1 seconde sluit.
  Als ik over het eerste menu item hover, gebeurt er niets (dit is dus goed :p). Als ik echter doorga naar het tweede menu item, verdwijnt het dropdown menu na 1 seconde…
  dit is dus niet goed, want de alles omvattende div, wordt nog gehovert…

  Ik heb al geprobeert de menu items in een table te zetten, maar hier heb ik exact het zelfde probleem…

  Weet iemand een oplossing ?
 • Ik weet niet hoe je het met jouw menu oplost, want je vermeldt niet wat voor script je gebruikt en wat er in je stylesheet staat, ik weet wel een artikel waarin op een eenvoudige manier een dropdownmenu staat uitgelegd (ongeveer zoals jij een menu wilt bouwen, maar dan anders):
  www.htmldog.com/articles/suckerfish/dropdowns/
  Je kunt ook gebruik maken van een htc, wat ook javascript is, maar dat wordt geladen via je stylesheet.
  www.tanfa.co.uk/css/examples/css-dropdown-menus.asp
  (Overigens is die javascript alleen nodig om :hover in IE te laten werken, andere browsers hebben geen javascript nodig voor een dropdownmenu.)
 • ik gebruik javascript om de functions te vertragen, dus dat een menu pas na 1 seconde verdwijnt bijvoorbeeld
 • Dan zit t dus in dat wanneer iets ge-unhovered wordt, na 1 sec. t menu verdwijnt. Er wordt dus geen rekening gehouden met dat er nu mssn wel iets anders wordt gehoverd.
  Dit is mijn vertaling van jouw probleem. Misschien tevens een hint om t op te lossen. Als je wilt dat wij t doen, moet je even alle code posten.
 • [quote:32c0c6e75f="marientje"]Dan zit t dus in dat wanneer iets ge-unhovered wordt, na 1 sec. t menu verdwijnt. Er wordt dus geen rekening gehouden met dat er nu mssn wel iets anders wordt gehoverd.
  Dit is mijn vertaling van jouw probleem. Misschien tevens een hint om t op te lossen. Als je wilt dat wij t doen, moet je even alle code posten.[/quote:32c0c6e75f]

  daarom heb ik die div eromheen gezet, als die div die ge-unhovert wordt, zou het menu pas moeten verdwijnen :-? met de tussenliggende divs zou niets moeten gebeuren…

  ik heb nu geprobeert 1 tussenliggende div te maken, met <a> linkjes… de eerste werkt, de 2e niet meer, hetzelfde als bij meerdere divs.. Het lijkt erop dat de 'parent' div maar 1 ander element toestaat oid :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.