Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Dreamweaver VS. Webcreator 3 Etc.

JelZo
14 antwoorden
 • Wat is er aan Dreamweaver zo apart dat veel mensen er 479€ er voor neertellen?? Ik kon namelijk geen TRIAL versie vinden. Trouwens kan je met dreamweaver wel Drag & Drop? Of moet je kunnen HTML-en enuh wat verschilt Dreamweaver met bv. WebCreator???

  Gr.
 • Feitelijk zullen er niet veel mensen zijn die er 479 euro voor betalen. Het zullen vooral de bedrijven zijn die dat doen.

  Er is wel degelijk een trial te downloaden, hier bijvoorbeeld.
 • Web Creator lijkt mij een programma voor de beginnende webbouwer, waarmee je zonder enig verstand van websites toch een site kunt bouwen. Daarbij maak je veelal gebruik van standaardsjablonen (templates). Dat is snel en makkelijk, maar de nadelen kom je tegen als je wilt afwijken van de hapklare brokken. De creativiteit reikt zo ver als het programma toelaat, en die creativiteit bestaat vooral uit het kiezen van een sjabloon, wat kleurtjes en 'flitsende' knopjes.

  Dreamweaver is van een geheel ander niveau. Hiermee kun je het jezelf zo moeilijk (of makkelijk) mogelijk maken. De prijs zit 'm in de mogelijkheden die worden geboden. Op Macromedia kun je wat mogelijkheden vinden van de nieuwste Dreamweaver. Hoewel Dreamweaver erg gebruiksvriendelijk is (ook voor beginners; ben zelf ook ooit met Dreamweaver begonnen), valt uit de lijst met features af te lezen dat het programma vooral voordelen biedt voor gevorderden.

  Als je echt wilt leren hoe je websites bouwt, dan kan Dreamweaver wel handig zijn. Als je het niet wilt leren, dan zul je Dreamweaver waarschijnlijk omslachtiger vinden dan programma's als Web Creator. Ik zou programma's als Web Creator afraden vanwege de ranzige code die ze produceren en omdat ze geen rekening houden met de toegankelijkheid van een website, maar niet iedereen kan die argumenten boeien; sommigen willen gewoon meteen een site.

  Een gratis alternatief voor Dreamweaver is Nvu.
 • en nog beter is zelf HTML + CSS leren :)
 • Leveren die programma's eigenlijk perfecte code op? Het viel me vandaag bv. op dat http://validator.w3.org/checklink niet helemaal klopt in IE.

  Moet Bill dan billekoek krijgen, of de maker van de w3c website?
 • Bill, omdat IE zich niet aan de W3C opgestelde richtlijnen houdt, en IE veel dingen niet goed rendert
 • Zou het ook niet komen doordat scholen en instellingen de software tegen sterk gereducerde tarieven kunnen kopen en gebruiken, zodat studenten (later, als ´ze groot zijn´ ) bij de bedrijven waar ze gaan werken vooral aangeven Dreamweaver te willen/kunnen gebruiken???

  Thor2002
 • Voor scholen is het belangrijkste criterium zeker niet de prijs. Belangrijker is welke alternatieven voorhanden zijn en hoe geschikt die zijn in vergelijking met Dreamweaver.
  Overigens, met reductie is Dreamweaver nog steeds niet goedkoop.
 • Bedankt voor de trial versie! Ik gebruik hem nu, ook volg ik een HTML Cursus. Ben alleen een beetje aan het zoeken voor een CSS Cursus. Web Creators mogelijk heden zijn idd. vrij beperkt. Maar persoonlijk vind ik het nog steeds handiger in gebruik, als ik een tijdje HTML onder de knie heb zal het wel veranderen. Maar is dreamweaver als starter wel aan te raden?? :roll:
 • Ja hoor prima, ik heb mijn meeste html kennis opgedaan door code te lezen in dreamweaver en heb eigenlijk nooit een boek over html opengehad.. en als je dingen niet snapt gewoon googlen!

  Ik vind dreamweaver erg vet…
 • (hier is een css cursus te vinden die ook doorgaat op het positioneren met css.)
 • Hier nog een paar linkjes. http://www.weballey.net/links/HTML/CSS/
  Overigens begrijp ik niet wat je met dreamweaver wilt, als je een html cursus aan het volgen bent.
 • Ik heb zelf dreamweaver en gebruik het heel veel en het werkt heerlijk!!!

  Je moet wel ff weten hoe je het gebruikt want zit ingewikkeld in elkaar.. Ikzelf heb een boek gebruikt
 • Gelukkig kan ik gebruik maken van slim/surf licenties, anders zou ik hier een stuk minder software hebben. En nee, dan zou ik het er niet voor over hebben denk ik..


  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.