Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

image toepassen in hover css menu

3 antwoorden
  • Hoi, In een menu gemaakt met css wil ik graag een image (pijltje) naast de menu-link tonen bij een hover. Ik heb al diverse opties geprobeerd, maar het lukt me niet. Wie weet hoe het wel moet? M.vr.gr., Dalertje
  • misschien gaat het met de list-style property? [code:1:2eca1995cc]#menu {list-style-image: none;} #menu:hover {list-style-image: pijl.gif;} [/code:1:2eca1995cc] Of je verschuift de achtergrond: [code:1:2eca1995cc]#menu {background: url(bg.gif);} #menu:hover {background-position: -20 px;} [/code:1:2eca1995cc] Waarom met dat gebackground-position? Omdat IE nog zo ouderwets is dat hij bij elke hover, als de achtergrond veranderd, het plaatje opnieuw laad. Als je dus de achtergrond zonder pijltje, en de achtergrond met pijltje naast elkaar in 1 plaatje zet, en bij een hover de achtergrond verschuift kan je dat herladen voorkomen.
  • In een [url=http://wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html]artikel op Wellstyled.com[/url] staat idd die manier, met een kleine update. In een [url=http://www.tanfa.co.uk/css/examples/rollover-images-no-preload.asp]artikel op Tanfa.co.uk[/url] staan twee manieren uitgelegd. En er is zelfs een [url=http://www.collylogic.com/scripts/rollover.html]CSS rollover generator[/url]. Kun je overigens allemaal vinden in [url=http://www.google.nl]Google[/url] met de woorden 'CSS' 'rollover' en 'image' (of 'images').

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.