Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

CSS vraag

None
10 antwoorden
 • Hoi,

  Op het moment ben ik aan het leren om een site van frames naar divs om te zetten, maar ik heb een tweetal vragen die misschien simpel zijn, maar waar ik geen antwoorden erop niet kan vinden. Ik wil net zoals bij een site opgebouwd uit frames dat bij het aanklikken van een link in de navigatiebalk de content in het main'frame' komt te staan. De navigatiebalk moet ten allen tijden blijven staan wanneer je in de content scrollt. Wie kan mij op weg helpen?

  M.vr.gr., Dalertje
 • Met position:fixed (Firefox) of overflow-y:auto (Internet Explorer) moet je een heel eind kunnen komen denk ik.

  Uit mijn lijstje met bookmarks: http://tagsoup.com/-dev/null-/css/fixed/
 • Je kan je ook afvragen of dit de goede lay-out is. Bekijk een een goede website en niemand zal het nog zo hebben.
 • [quote:836bbe9ce4="MichielPH"]Je kan je ook afvragen of dit de goede lay-out is. Bekijk een een goede website en niemand zal het nog zo hebben.[/quote:836bbe9ce4]
  Waarom zou dit geen 'goede' layout zijn? Omdat andere sites het niet (meer) gebruiken, betekent dat nog niet dat de navigatie in beeld houden ineens 'slecht' is. Misschien was/is de reden daarvoor wel de gebrekkige ondersteuning van position:fixed en alle 'hacks' die daar bij horen.

  Ik vind een navigatie die in beeld blijft in sommige gevallen wel handig. En in dat geval zou dat dus de layout, wat mij betreft, rechtvaardigen.
 • Hoi,

  Het is inderdaad zo dat je meestal ziet dat het navigatie menu mee scrollt, maar dit is niet altijd het geval wanneer er toch CSS gebruikt word. Ik ben het wel een beetje met Annie eens. Ik heb gegronde redenen om dit toe te passen. Ik heb de link nog niet kunnen bekijken, maar in ieder geval bedankt daarvoor. Blijft de vraag nog open hoe ik de content bij CSS in het 'mainframe' te zien krijg. Wanneer ik de source van een willekeurige site met CSS bekijk, levert dit ook niets op.

  M.vr.gr., Dalertje
 • het betekent gewoon dat je [b:ec001dd47c] of [/b:ec001dd47c] PHP of zo gaan gebruiken [b:ec001dd47c]of[/b:ec001dd47c] dat je voor elke pagina de zelfde code gebruikt ( van af een template ) en daar de content stelkens veranderd.
 • Hoi,

  Oke s.Mighty. Dank je. Het is duidelijk, maar dat betekent dus dat de vaste gedeeltes, zoals de top en de navigatie telkens weer opnieuw geladen worden? Of is daar weer een handigheidje voor?

  M.vr.gr., Dalertje
 • het wordt gewoon telkens op nieuw geladen, maar dat maakt in princiepe niet veel uit, want de lay-out blijft het zelfde verder.. er is zover ik het weet geen handigeheidje voor.
 • Wat is er mis met opnieuw laden? Plaatjes e.d. bevinden zich gewoon in je cache, dus die worden niet opnieuw gedownload.
 • Oke Boelieboelie als er niets mis is met het opnieuw laden (wanneer het niet in de cache staat), dan is het prima.

  M.vr.gr., Dalertje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.