Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

uitklapmenu in CSS klapt niet goed uit

boelieboelie
7 antwoorden
 • Goedenavond,

  met behulp van de tips van Sjaak Priester voor een horizontaal CSS uitklapmenu, zie website [ http://home.planet.nl/~sjaakp/webmenu.html], heb ik geprobeerd een menu te maken , zie [ http://www.sitecreatie.nl/workshops2006/index.html] of [
  http://www.sitecreatie.nl/workshops2006/indexmenu.html] , waar alleen het menu staat.
  Het probleem wat ik nu tegen kom is :
  * het menu blijft niet goed staan wanneer je bij het kopje "vrijgezellenfeestjes ->alle workshops->naar rechts wilt klikken op één van de workshops in de meest rechter kolom; bij het minste geringste verdwijnt het menu weer.
  * de kolommen arts, crafts etc geven niet ieder hun eigen workshops weer, maar er wordt een husseltje van een beperkt aantal workshops in de meest rechter kolom weergegeven. Ik heb eindeloos geprobeerd met het openen en sluiten van de ul en li iets te veranderen, maar het lost niets op.
  De reden dat ik dit menu graag zou willen gebruiken is dat je helemaal geen javascript nodig hebt, maar het is wel een puzzel. Dus ik begin ook wel te twijfelen of dit wel een goed idee is.
  Wil iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe?

  greetz
  Fly
 • [size=9:e1bd6d8a88](De links in je post kloppen niet helemaal.)[/size:e1bd6d8a88]

  Je menu werkt niet soepel, is het misschien een idee om hem even van de grond af opnieuw op te bouwen, omdat je er veel in gerommeld hebt?
 • dat heb ik al eindeloos geprobeerd, maar lukt dus niet :oops: Overigens werken lang niet alle links naar de andere pagina's ( die verwijzen nog naar de oude website, waarbij een ander css behoort) , daar gaat het ook niet om. Het gaat puur om het uitklapprincipe. De links werk ik dan later bij als ik het menu op orde kan gaan krijgen.

  greetz
  Fly
 • Volgens mij gaat er wel meer fout met dit menu, bij mij blijft hij constant laden als ik naar www.sitecreatie.nl/workshops2006/indexmenu.html ga.

  Het htc-deel [i:2269df5f6c]is[/i:2269df5f6c] javascript, dus eigenlijk gebruik je wel degelijk javascript.

  Helaas heb ik geen tijd om je menu uit te pluizen, daarom maar wat links, in de hoop dat daar wat mee kan. Uitleg over hetzelfde menu, maar dan in het Engels: www.tanfa.co.uk/css/examples/css-dropdown-menus.asp
  (waar wél netjes wordt gerefereerd naar de maker van het htc-script.)

  Een andere manier is om gewoon een stukje javascript te plaatsen, zonder dat htc-gedoe: www.htmldog.com/articles/suckerfish/dropdowns/
  (Die zou ik dan plaatsen met gebruikmaking van conditional comments, want alleen IE heeft dat javascript nodig.)
 • Dank je wel Boelieboelie,
  ik ga even naar die engesle site kijken. Het suckerfishmenu had ik in eerste instantie al eens geprobeerd, maar daar kwam ik niet uit.
  Als dit huidige menu niet lukt, zal ik het nog een keer proberen.
  Wat bedoel je precies met additional comments en hoe moet ik dat doen?
  De gegevens over de auteur van htc wist ik niet en uiteraard zal ik dat er bij vermelden als het allemaal gaat werken.

  greetz
  Fly
 • Wat betreft die htc, ik bedoel dat een bronvermelding met name belangrijk is als je een handleiding maakt en daarbij gewijzigd of ongewijzigd gebruik maakt van een externe bron. Geen bron vermelden riekt naar plagiaat. Een sitebouwer die dze info slechts gebruikt voor het doel waar het voor bedoeld is, hoeft zoiets niet te vermelden, althans dat is niet gebruikelijk (maar het kan natuurljk wel).

  Met conditional comments kun je stukjes code voeren die alleen voor IE gelden, of die alleen voor bepaalde versies van IE gelden. Je kunt bijv. aangeven 'de code tussen deze conditional comments geldt alleen voor alles lager dan IE6'.
  http://www.quirksmode.org/css/condcom.html
  http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/workshop/author/dhtml/overview/ccomment_ovw.asp
 • Dank voor al je raad, Boelieboelie!
  Met het "Tanfamenu" is het dus gelukt en klapt alles prima uit. Was wel even uitdokteren.
  Het bleek dat een horizontale menu niet werkt met drie lagen diep, althans niet bij mij.
  Dus heb ik het anders gedaan en uiteindelijk ook gekozen voor een verticaal menu, lijkt mij voor de klanten wat overzichtelijker ?

  Werkt nu in IE. FF en Ns. Andere browsers kan ik niet testen. Ik kan dus nu gelukkig de andere pagina's opbouwen. ( Tenzij je nog iets geks ziet?) Ik hoop dat het menu nu ook duidelijker is ?
  Het enige wat vreemd is dat Tanfa zegt dat je dit :

  [code:1:ca53503574]<!–[if IE]>
  <style type="text/css" media="screen">
  body {
  behavior: url(csshover.htc);
  font-size: 100%;
  }

  #menu ul li {float: left; width: 100%;}
  #menu ul li a {height: 1%;}

  #menu a, #menu h2 {
  font: bold 0.7em/1.4em arial, helvetica, sans-serif;
  }
  </style>
  <![endif]–>[/code:1:ca53503574]


  in de Head moet zetten. Maar als ik de CSE HTML validator er over laat gaan krijg ik deze melding :

  Found the character '>' in a '<!–' comment. Comments beginning with '<!–' must end with '–>', not '>'. If '>' indicates the end of the comment, this is an error, otherwise it is not, but it may be dangerous with some browsers to use the character '>' in a strict comment.

  Er van uit gaande dat Tanfa wel weet waar zij over praten , weet ik niet wat ik er mee moet, wel of niet veranderen?

  greetz
  Fly

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.