Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

1ste verjaardag van de ASC website

4 antwoorden
  • Hallo, Ik heb ongeveer 1 jaar geleden een website gemaakt zonder enige voorkennis wegens tijdstekort. Alles werd dus experimenteren. Vandaag net voor zijn verjaardag wil ik hem eindelijk en graag eens geoptimaliseeerd krijgen met uw hulp. Mijn probleem(en) : Als ik deze site zie dan vraag ik me af of iedereen die wel volledig op scherm krijgt in elke resolutie. De mijne blijkt buiten het scherm te vallen bij mensen die niet deze resolutie gebruiken 1280 *1024 (mijn instelling) Wat kan ik doen om dat te verhelpen of hoe begin ik opnieuw zonder dat probleem? Verder zijn er problemen met mijn menuvorm om dezelfde reden. Daarbovenop is het een javascript en verlies ik er bezoekers door omdat zij dat item afzetten in hun Windowsomgeving. Maw ik ben dringend op zoek naar een menu dat openklapt maar dan van boven naar onder ipv zijdelings. Kan dat in java, of kan ik een script vinden zonder java? Bedankt voor je tijd en kennis Msasc Mijn website : http://users.telenet.be/msasc
  • ik kijk nog steevast in 800x600, en daar loopt de site niet over de zijkanten heen, wel een lange scroll in verticale richting. daar valt beter mee te leven dan een horizontale scroll. wat me in eerste blik opvalt: - dat testbeeld is veel te groot en slaat m.i. nergens op; - er is op de beginpagina veel te veel tekst, zonder dat duidelijk wordt wie je met de site wilt aanspreken; - tekst in rechterkolom zou verwijzen naar nevenstaande kolom maar slaat op een kolommetje verder. m.i. moet je in eerste aanblik, dus het bovenste deel van de pagina dat eerst in beeld komt, duidelijk maken wie je bent en op wie je je richt. als je dat combineert met verleidelijke knoppen naar laatste nieuws/discussies enzo wordt het meteen aantrekkelijker.
  • Ik neem aan dat je http://users.telenet.be/msasc/home.html bedoelt met de layout die over de "zijkanten" heenvalt. Ik geef toch tips over de nieuwe versie: [list:be3a0e48cf] [*:be3a0e48cf]Dat testbeeld is inderdaad nogal irritant. Het heeft geen functie en "duwt" de eigenlijke inhoud van de pagina buiten beeld. [*:be3a0e48cf]Stap zo snel mogelijk af van de optimale resolutie van 1280x1024. De meeste mensen die ik ken gebruiken nog steeds 1024x786. "Optimale resoluties" zijn sowieso een slechte zaak, je zou er eigenlijk voor moeten zorgen dat de site "schaalbaar" is. Dit kun je doen door in je CSS plaats van absolute groottes (12px) relatieve groottes (1em, 80%) te gebruiken. [*:be3a0e48cf]Waarom staan er twee "top"-links vlak naast elkaar (in het midden ongeveer) [*:be3a0e48cf]De tekst leest niet fijn omdat deze gecentreerd is in een veel te smalle tabel. Je kunt waarschijnlijk het neste maximaal twee kolommen gebruiken of de tabel de hele pagina laten omspannen. Ook kun je de tekst better rechts laten uitlijnen of "justifyen". [*:be3a0e48cf]<marquee>-tags zijn irritant, maar al helemaal als ze als kop gebruikt worden. [*:be3a0e48cf]In het formulier onderaan de pagina lijkt alles kris-kras door elkaar te staan. Als iets buiten gebruik is, waarom staat het dan wel op de pagina? [*:be3a0e48cf]Over het algemeen krijg ik het gevoel van een site uit de tijd dat het nog hip was om je pagina helemaal vol te proppen met bewegende plaatjes, marquees en javascripts. Ik heb niks tegen javascripts (gebruik ze zelf ook vaak) maar als ze ervoor zorgen dat onderin mijn scherm constant een bewegende tekst staat zet ik het liever uit. [*:be3a0e48cf]Waarom openen alle links uit het menu in een nieuw venster? [*:be3a0e48cf]Leer eens af alles te centreren, dit leest niet makkelijk en maakt het moeilijk te zien wat precies de structuur van een document is. Het is ook handig (tussen)kopjes anders weer te geven dan normale tekst door ze tussen <h2>/H3>/etc tags te zetten. [/list:u:be3a0e48cf] Ik heb alleen de voorpagina bekeken, trouwens. Ik neem aan dat je java[b:be3a0e48cf]script[/b:be3a0e48cf] zoekt, geen java (iets totaal anders). Je kunt het beste eens zoeken op "suckerfish dropdowns", dat is precies wat je zoekt en gebruikt minimale javascript. Ik denk inderdaad dat opnieuw opnieuw beginnen het beste is, want als je de huidige site gaat oplappen om CSS/correcte HTML te gebruiken eindig je waarschijnlijk met een grote rotzooi. Lees eens een paar tutorials over CSS (http://www.handleidinghtml.nl/ en in het Engels http://www.htmldog.com, http://www.w3schools.com, http://www.alistapart.com, de laatste neigt iets meer naar de theoretische kans).
  • Allereerst: van harte gefeliciteerd! :P Wellicht is het zinvol om eerst een goede stuctuur aan te brengen. Probeer een eenvoudige website te maken, met html en css. Zorg voor een perfecte navigatie die op alle pagina's aanwezig is. Laat gewoon alle javascript achterwege. Een menu kun je zelf maken met gewone hyperlinks. Simpel, doeltreffend en nog mooi ook. Het is nu een beetje rommelig allemaal......maar ja als je 1 jaar wordt is dat vaker het geval! :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.