Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

pagina in html geschreven goed genoeg?

boelieboelie
9 antwoorden
 • Ik ben een leek op het gebied van webpagina's maken. Toch heb ik er mbv Dreamweaver een gemaakt. Het voor de echte programmeerders niet zo interessant om met Dreamweaver te werken. Ik ben er blij mee.

  Mijn vraag is, als ik mbv een website iets wil gaan verkopen, is een pagina in ouderwetse html wel goed genoeg. Je ziet zoveel andere opmaaktalen dat ik daar een beetje aan twijfel.
  Kunnen er belangrijke zaken niet in html?
  Is het vinden van html webpagina's door zoekmachines moeilijker dan voor bij css pagina's?

  Als een pagina werkt, is ie dan goed genoeg of kunnen er programmeer(taal)fouten in staan die niet zichtbaar zijn op de webpagina maar absoluut niet mogen!

  Veel vragen in één bericht, sorry
 • [quote:00ab6b3c33="wim van uden"]Ik ben een leek op het gebied van webpagina's maken. Toch heb ik mbv Dreamweaver eeb gemaakt. Het voor de echte programmeerders niet zo interessant om met Dreamweaver te werken. Ik ben er blij mee.

  Mijn vraag is, als ik mbv een website iets wil gaan verkopen, is een pagina in ouderwetse html wel goed genoeg. Je ziet zoveel andere opmaaktalen dat ik daar een beetje aan twijfel.
  Kunnen er belangrijke zaken niet in html?
  Is het vinden van html webpagina's door zoekmachines moeilijker dan voor bij css pagina's?

  Als een pagina werkt, is ie dan goed genoeg of kunnen er programmeer(taal)fouten in staan die niet zichtbaar zijn op de webpagina maar absoluut niet mogen!

  Veel vragen in één bericht, sorry[/quote:00ab6b3c33]

  Hoi Wim,

  HTML (Hyper Text Marker Language) is nog steeds veelvuldig gebruikt op het net.
  Voor het maken van een informatieve pagina is html erg nuttig,
  Wil je echter een 'interactievere' pagina maken kom je al gauw op een 'script' taal zoals php.

  Om het simpel te houden, een informatieve pagina over een product is html voldoende.
  Om een 'webwinkel' te maken, die interactief is met de bezoeker (online bestellen) raad ik je aan om bijvoorbeeld PHP te gebruiken.

  CSS is een opmaak taal, die vrij handig is om in een document te definieren wat voor eigenschappen alle html documenten hebben.

  Betreffende zoekmachines geef ik de voorkeur aan .html
  Maar de taal waarin de webpagina is geschreven is een heel klein onderdeel hiervan.
  Het gaat er meer om dat de taal juist gebruikt is.

  (je kan bv ook met PHP een .html document genereren.)
 • ok dank je wel, duidelijk! Bestaat er ook een goed whatyouseeiswhatyouget programma? Wat zou je aanraden?
 • Als je prima uit de voeten kan met dreamweaver, dan zou ik daar lekker mee blijven werken. Het is een van de betere pakketten.
  Zo blijf je ook verschoond van foutjes die je er, door handmatig te werken, per ongeluk in zou kunnen zetten.

  Wil je gewoon jouw artikelen/producten laten zien op het web, en er een mailadres bij zetten voor evt kopers ben je prima op weg.

  Wil je nu een iets serieuzere "webwinkel" (online kopen) dan moet je idd verder kijken naar een pakket als oscommerce bijvoorbeeld.

  t.
 • Let even goed op het onderscheid tussens erver-side en client-side. Wat de bezoeker van je site ziet is altijd (op sommige uitzonderingen na, bjvoorbeeld XML, maar dat lijkt me hier niet van toepassing) HTML. Deze HTML kan echter op meerdere manieren gemaakt worden: door jou, met Dreamweaver of een andere editor, of door de computer, via een server-side scripttaal zoals bijvoorbeeld PHP. HTML die met Dreamweaver is gemaakt is niet altijd even goed/mooi maar werkt meestal wel. Dreamweaver wordt door de meesten gezien als het beste WYSIWYG-programma voor websites, dus als je dit fijn vindt werken zou ik het gewoon blijven gebruiken voor je "gewone" pagina's.

  Als je echter een webwinkel wilt starten zul je toch een server-side scripttaal moeten gebruiken. Er zijn verschillende, gratis dan wel betaalde, paketten die je helemaal naar je wensen in kan stellen zonder dat je iets van PHP of een andere scripttaal hoeft af te weten. Je hebt om deze paketten te gebruiken echter wel een server nodig die de gebruikte server-side scripttaal ondersteunt. Dit verschilt per pakket. Met een zoektochtje op google zul je waarschijnlijk wel een aantal dergelijke paketten vinden.

  Wil je toch alles zelf gaan maken, dan zul je eerst een scripttaal moeten leren. De meestgebruikte zijn tegenwoordig PHP en ASP, maar er zijn ook nog andere talen in gebruik, zoals Perl of ColdFusion. Een goede webwinkel opzetten is heel wat werk en doe je niet even in een weekje vakantie. Ik zou je dus aanraden voor een kant-en-klaar pakket te gaan.

  HTML is trouwens niet zo "ouderwets", hoor. De manier van het gebruiken van HTML veranderd wel steeds: het wordt meer en meer gebruikelijker de opmaak over te laten aan CSS. Met CSS regel je hoe de pagina eruit ziet: als je het een beetje onder de knie hebt, hoef je amper nog iets te veranderen aan de HTML van je pagina om toch je layout aan te passen. Hierover zijn al veel onderwerpen op dit forum en met een beetje zoeken vind je waarschijnlijk wel een paar goede links. Succes verder!
 • Dank dank voor jullie snelle reacties en uitleg. De volgende alinea is me niet duidelijk:

  [size=9:dd6ea2f1b4]"Als je echter een webwinkel wilt starten zul je toch een server-side scripttaal moeten gebruiken. Er zijn verschillende, gratis dan wel betaalde, paketten die je helemaal naar je wensen in kan stellen zonder dat je iets van PHP of een andere scripttaal hoeft af te weten. Je hebt om deze paketten te gebruiken echter wel een server nodig die de gebruikte server-side scripttaal ondersteunt. Dit verschilt per pakket. Met een zoektochtje op google zul je waarschijnlijk wel een aantal dergelijke paketten vinden." [/size:dd6ea2f1b4]

  Kun je dan met je in Dreamweaver gemaakte website naar zo'n pakket en daarin vervolgens wat aanpassingen doen of moet je de gehele website in dat pakket maken (van begin af aan?)
 • [quote:47b7823816="teacher"]

  Wil je nu een iets serieuzere "webwinkel" (online kopen) dan moet je idd verder kijken naar een pakket als oscommerce bijvoorbeeld.

  t.[/quote:47b7823816]

  Op http://virtuemart.net/ vind je ook een gratis ecommerce cms.
 • [quote:8c6b94475e="wim van uden"]Dank dank voor jullie snelle reacties en uitleg. De volgende alinea is me niet duidelijk:

  [size=9:8c6b94475e]"Als je echter een webwinkel wilt starten zul je toch een server-side scripttaal moeten gebruiken. Er zijn verschillende, gratis dan wel betaalde, paketten die je helemaal naar je wensen in kan stellen zonder dat je iets van PHP of een andere scripttaal hoeft af te weten. Je hebt om deze paketten te gebruiken echter wel een server nodig die de gebruikte server-side scripttaal ondersteunt. Dit verschilt per pakket. Met een zoektochtje op google zul je waarschijnlijk wel een aantal dergelijke paketten vinden." [/size:8c6b94475e]

  Kun je dan met je in Dreamweaver gemaakte website naar zo'n pakket en daarin vervolgens wat aanpassingen doen of moet je de gehele website in dat pakket maken (van begin af aan?)[/quote:8c6b94475e]

  Deze pakketten zijn meestal kant en klare websites, met een controle paneel, waarin je van alles kan aanpassen, producten toevoegen, enzovoorts,

  Zou je deze gaan gebruiken, hoef je niet meer de website te maken in dreamweaver, maar aan te passen in het cms (Content Management Systeem)
 • Inderdaad. Je installeert het pakket dan op je server, en meestal beheer je het dan via een webpagina. Net zoiets als het instellen van een router (qua werkwijze dan).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.