Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

flash valideren in XHTML

h4xX0r
8 antwoorden
 • Hoi,

  Mijn website is helemaal gevalideerd in XHTML. Alleen heb ik een kleine flash-animatie en deze versjteert de hele zaak wat betreft het valide maken. Nu is er de flashsatay methode. Deze zorgt ervoor dat de <EMBED> tag verdwijnt, want dit is de boosdoener in XHTML, maar er komt een klein stukje in voor, waarin je een regeltje Actionscript aan de animatie moet toevoegen. Nu heb totaal geen kaas gegeten van Flash. Kan iemand mij op weg helpen met het toevoegen van dit regeltje Actionscript zonder dat ik een gehele tutorial moet doornemen? Het betreft deze regel: _root.loadMovie("movie.swf",0);

  M.vr.gr., Dalertje
 • Om schending van het Eolas-patent te voorkomen, zouden sitebouwers eigenlijk nu moeten overstappen op manieren die in eerste instantie geen gebruik maken van applet, embed- of object-elementen, omdat bij IE-gebruikers door een IE-patch binnenkort de Flash-animatie niet meer werkt. Je kunt dus beter geen Flash satay meer gebruiken. Twee andere methoden staan in het artikel Naar Voren: Flash op je website na Eolas.

  [size=9:454da66dfa][b:454da66dfa]Edit:[/b:454da66dfa] Thnx Bas, heb de link aangepast.[/size:454da66dfa]
 • En dan bedoelt boelieboelie uiteraard Flash op je website na Eolas. In ieder geval lijkt het een interessant artikel, ik ga het zeker ook even lezen. Mijn grootste argument tegen een dergelijke implementatie is alleen dat men JavaScript geactiveerd moet hebben om Flash te kunnen zien, aan de andere kant vermoed ik niet dat veel mensen die JavsScript hebben uitgeschakeld het heel erg vinden om Flash te moeten missen. Dit is dus met name aan de websitebouwer zelf.

  - Bas
 • Eigenlijk snap ik het hele 'probleem' niet zo. Het zal mij aan m'n derrière oxideren dat m'n pagina niet meer valideert door een flash animatie, maar goed…

  Daarmee bedoel ik niet dat ik normaal gesproken maar wat aanklooi natuurlijk, maar ik vind het belangrijker dat m'n pagina's in alle browsers fatsoenlijk te bekijken zijn dan dat ik een 100% gevalideerde pagina heb die er in browser X niet uitziet.
 • Ik ben het met je eens dat je niet blindelings het doel moet hebben om een pagina te laten valideren, maar het is wel degelijk een middel om het makkelijker te maken de site in alle mogelijke browsers te laten werken. Maar het is een discussie op zichzelf, dus wellicht dat we daar een nieuw topic voor kunnen openen.

  ;)

  - Bas
 • [quote:fc709b3f59="BasHamar"]Ik ben het met je eens dat je niet blindelings het doel moet hebben om een pagina te laten valideren, maar het is wel degelijk een middel om het makkelijker te maken de site in alle mogelijke browsers te laten werken. Maar het is een discussie op zichzelf, dus wellicht dat we daar een nieuw topic voor kunnen openen.

  ;)

  - Bas[/quote:fc709b3f59]

  Hulpmiddel. Dat is inderdaad het goede woord. Helemaal mee eens! :)
 • Hoi,

  Inzane geef ik helemaal gelijk, maar de opmerking van Bashamar is juist. Ook Boelieboelie bedankt. Ik ga het stuk lezen.

  M.vr.gr., Dalertje
 • Er staat een artikel over in A List Apart: http://www.alistapart.com/articles/flashsatay
  Dat geeft een antwoord op je vraag (denk ik :D)

  [i:e675cbe969]Edit:[/i:e675cbe969]
  Oeps… niet goed gelezen… :oops:

  [quote:e675cbe969="boelieboelie"]Je kunt dus beter geen Flash satay meer gebruiken.[/quote:e675cbe969]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.