Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Melding activeren van besturingselement dmv klikken

None
14 antwoorden
 • Hallo cracks,
  Sinds vanmiddag (za. 15-04) krijg ik, op deze PC, bij het openen van een site een vierkant kader om het frame waarin een knop staat, die in Flash is gemaakt. Als bijkomende melding verschijnt, dat ik moet klikken (in dit vierkant) om het besturingselement te activeren.
  Op mijn andere PC kreeg ik hetzelfde, maar daar werd zelfs de pagina niet weergegeven en kreeg ik de melding ActiveX Flashplayer8 te installeren. Nadat ik dit gedaan had kreeg ik, op die PC dus, geen vierkant kader meer en dus een normale weergave van de bladzijden van de site.
  Nu op deze PC ook Flashplayer 8 geinstalleerd, maar het probleem blijft.
  Heel vervelend, wie weet een oplossing?????

  MVG
  Piet
 • Waarschijnlijk heb je met Automatische Update van Windows een patch geïnstalleerd voor Internet Explorer. Deze patch moet het Eolas-patent omzeilen, interactieve elementen mogen niet langer automatisch gestart worden uit de HTML. Een oplossing die door Microsoft wordt aangedragen is het genereren van de specifieke content door JavaScript waardoor het wel allemaal naar behoren zou moeten werken.

  Een linkje kan ik je op het moment niet geven, maar anderen hier ongetwijfeld wel.

  [size=9:5864ec3fe4][b:5864ec3fe4]Edit:[/b:5864ec3fe4][/size:5864ec3fe4] Het nieuwsbericht op Tweakers.net en Flash op je website na Eolas.

  - Bas
 • Dat komt door deze Internet Explorer update: http://support.microsoft.com/kb/912812/

  Dit heeft Microsoft moeten invoeren om een patent te omzeilen.

  Dit 'probleem' is tijdelijk te verhelpen door het installeren van deze patch, maar in Juni zal er weer een IE patch uitkomen die dit probleem toch weer activeert.

  EDIT: BasHamar was me voor, maar ik heb wel links :P
 • In reactie op Capone is het misschien goed nog even het volgende te melden:

  Alleen Internet Explorer heeft er last van, voor zover ik weet zal Eolas de alternatieve browsers met rust laten. Dit neemt niet weg dat nog steeds het grootste deel van je bezoekers last zal hebben van deze nieuwe patch. De oplossing die wordt aangedragen om de patch weer uit te schakelen is symptoombestrijding, het werkt alleen op je eigen computer en pakt het daadwerkelijke probleem niet aan. Alleen door één van de aangedragen cross-browser oplossingen te gebruiken (volgens mij allemaal mbv JavaScript) kan je de overlast naar je gebruikers toe minimaliseren.

  - Bas
 • Inderdaad, goh wat ben ik blij met die lui van MS.
  Nog even en je kunt helemaal niets meer.
  Klopt dus, ik heb systeemherstel gedaan naar de vorige instellingen en was er direct van verlost.
  MAW gewoon geen updates meer.
  Wel lastig mbt sommige zaken, maar ze zijn bij MS toch alleen maar bezig om het de gewone gebruikers alleen maar lastiger te maken, door het steeds ingewikkelder te maken, zodat langzamerhand niemand er ook maar iets van snapt.
  Waarschijnlijk inclusief zijzelf.
  Bedankt zover.
 • Dat websitebouwers niet luisteren wat Microsoft aandraagt als oplossingen (ze waren immers verplicht om deze aanpassing te doen ivm patenten van derden) is natuurlijk niet Microsofts fout. Daarnaast was dit "probleem" al enorm lang bekend en moet je dus Microsoft niet de schuld geven, maar de betreffende websitemakers.
 • Ik sluit me aan bij Bill, dit is gewoon iets dat websitebouwers moeten doorvoeren, maar dat zei ik ook al impliciet in mijn vorige bericht.

  - Bas
 • Bedankt voor jullie reacties.
  Ik ben niet zo op de hoogte hiervan, waarschijnlijk lees ik er gewoon te weinig over.
  :o :lol:
 • [quote:e8f7d23e13="Bill Gates"]Dat websitebouwers niet luisteren wat Microsoft aandraagt als oplossingen (ze waren immers verplicht om deze aanpassing te doen ivm patenten van derden) is natuurlijk niet Microsofts fout.[/quote:e8f7d23e13]
  Het is wel de fout van Microsoft! Ze waren helemaal niet verplicht om deze aanpassing te doen.

  [i:e8f7d23e13]"I've seen the reaction in the media and elsewhere that this is an action that could actually worsen the user experience. If that's true, that would be a disappointment and a shame. It will probably lead to a lot of complaints," Swords added.[/i:e8f7d23e13]  [i:e8f7d23e13]Swords also moved swiftly to correct an erroneous public impression that the IE modifications were the result of a court order. "There is no court order forcing Microsoft to do anything. Anything that is being done is of Microsoft's own choosing," he said.[/i:e8f7d23e13]

  Bron: Eolas: Changing IE User Experience a Shame


  [quote:e8f7d23e13="Bill Gates"]Daarnaast was dit "probleem" al enorm lang bekend en moet je dus Microsoft niet de schuld geven, maar de betreffende websitemakers.[/quote:e8f7d23e13]
 • Het is natuurlijk maar de vraag in hoeverre die bron betrouwbaar is, als Eolas zijnde zou ik ook roepen dat dit onnodig was etc etc. Ze zien waarschijnlijk een hoop geld verdwijnen…
 • [quote:dffe2c3d58="h4xX0r"]Het is wel de fout van Microsoft! Ze waren helemaal niet verplicht om deze aanpassing te doen.[/quote:dffe2c3d58]Wel of niet de fout van Microsoft, het blijft een feit dat het uiteindelijk de websitebouwers zijn die de veranderingen moeten doorvoeren, en niet de onwetende bezoekers.

  - Bas
 • OK mensen, die discussie, welles nietes, daar is dit forum niet voor.
  Ik ben het met een ieder eens.
  Als website bouwer heb je natuurlijk verantwoordelijkheden. Maar dat dit daaronder valt kun je je afvragen gezien de andere reactie.
  Laat de waarheid maar in de midden.
  Ik hoop alleen dat mijn lezers van de sitegeen problemen ondervinden.
  Ik zou zo niet direct weten hoe ik, ondanks de reacties, dit zou moeten oplossen.
  Dus…. als je me precies, stap voor stap wilt melden eat te doen OK, maar laten we er geen discussie van gaan maken. AUB?????
 • http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/workshop/author/dhtml/overview/activating_activex.asp
 • [quote:6853335f05="h4xX0r"]Het is wel de fout van Microsoft! Ze waren helemaal niet verplicht om deze aanpassing te doen.[/quote:6853335f05]
  Nee, maar als ze dat niet hadden gedaan hadden ze een miljarenclaim aan de broek gekregen of waarschijnlijk alsnog van de rechter een wijziging moeten doorvoeren. Waar zou jij voor kiezen als bedrijf :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.