Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Foutloze html code, maar veranderde layout...

Anoniem
boelieboelie
9 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb getracht de html van één van mijn websites foutloos te maken op de manier zoals w3c dat voorschrijft, maar nu zit ik met een probleem dat er eerst niet was.

  Neem eens een kijkje bij www.radiogasterlan.nl met IE en FF. Firefox geeft de website weer zoals ik het graag wil, maar Internet Explorer maakt de menubalk onnodig groot. Wat moet ik doen om dit weer normaal te krijgen.

  Het adres van het css-bestand:
  http://www.radiogasterlan.nl/pivot/templates/pivot_template.css

  Alvast dank.

  Willem
 • voeg toe aan headbar:
  margin-bottom: 0px;
  (of is t nou padding-bottom :oops: , probeer maar :wink: )
 • Ik heb het beide geprobeerd, maar beide oplossingen werken niet. De menubalk blijft in IE veel te groot. In FF blijft hij overigens goed. Er moet iets anders zijn…maar wat? Eerst was het ook goed en toen ben ik bezig geweest met de code foutloos maken waarbij ik niets in het css-bestand heb gewijzigd.
 • je moet margin-bottom: 0px; aan #headbar ul toevoegen
  (heb t dit x getest)
 • Dank je. In heb het toegepast en het werkt zoals je al aangaf. Ik ben benieuwd wat je verder van de website vindt. Is er misschien ook een plek op dit forum om de website aan andere te laten zien?
 • dat is hier. Je kan (ook) een nieuw topic aanmaken met [Sitecheck] in de titel.

  Mijn persoonlijke mening:
  mooie, strakke layout
  Geen bewegende plaatsje enzo: toppie!

  De hoogte van de header en footer zou je in em moeten opgeven en niet px, want die schaalt niet mee wanneer ik het lettertype vergroot.
  Ik zie nu dat je alles met px opgeeft wat betekent dat je website in IE niet te schalen is (alleen de rondjes voor de links onder "snelle links" schalen).
  Overweeg (of doe dat gewoon maar) het gebruik van em ipv px. Dan is je site (beter) te schalen.

  Er worden wel erg veel plaatjes en ook wel erg grote gebruikt. Kijk ook eens op http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/wso.php voor wat je nog zou kunnen verbeteren aan downloadtijd.

  als je geen spam wilt gaan ontvangen zou ik de emailadressen niet zo op je site plaatsen maar coderen met Javacsript. Of maak gebruik van een mailformulier ipv mailto:, ook handig voor de gebruikers.

  De link naar contactgegevens, rechts onder vragen, klopt niet. Er moet een pivot/ uit het path weg.
 • [b:1a00e71aee]Edit[/b:1a00e71aee]: alle niet van toepassing zijnde commentaar weggehaald :lol:

  (..)
  4) Verder snap ik het gebruik van XHTML niet op jouw pagina (artikeltje), al helemaal niet wanneer op dezelfde site font-elementen worden gebruikt (font-elementen horen niet in je markup, je kunt je pagina stylen m.b.v. CSS).
 • boelieboelie: dank voor je opmerkingen, maar volgens mij verwar je mijn eigen website (www.willembosma.nl) met die waarover ik een vraag op dit forum heb gesteld (www.radiogasterlan.nl)… :-) Ik ben al druk bezig met de restyling van mijn eigen website en zal ook daarvan het eindresultaat aan dit forum voorleggen.

  marientje: dit zijn nog eens nuttige punten die om aandacht vragen. Wat de e-mailadressen betreft: ik heb zelf ook als eens aan een formulier gedacht, maar heb zelf (nog) niet de kennis om die te maken. Het zal dus een standaard formulier worden in eerste instantie. Weet jij waar ik zoiets kan vinden? Ik zoek dan een formulier waarbij je keuze hebt naar welk adres je het bericht stuurt.

  Bedoel je met schalen dat de letters wel groter worden, maar de div waar ze in staan niet? Als iets 15px is, dan moet dat waarschijnlijk een ander getal worden als ik em gebruik. Hoe kan ik dat berekenen of is daar een overzicht voor? Ik heb de laatste tijd veel geleerd als het om html en css gaat, maar weet nog niet alles…
 • [quote:6287867a94="gwbosma"]boelieboelie: dank voor je opmerkingen, maar volgens mij verwar je mijn eigen website (www.willembosma.nl) met die waarover ik een vraag op dit forum heb gesteld (www.radiogasterlan.nl)… :-) (…)[/quote:6287867a94]
  dat idee kreeg ik ook al
  [quote:6287867a94="gwbosma"]
  marientje: dit zijn nog eens nuttige punten die om aandacht vragen. Wat de e-mailadressen betreft: ik heb zelf ook als eens aan een formulier gedacht, maar heb zelf (nog) niet de kennis om die te maken. Het zal dus een standaard formulier worden in eerste instantie. Weet jij waar ik zoiets kan vinden? Ik zoek dan een formulier waarbij je keuze hebt naar welk adres je het bericht stuurt.
  [/quote:6287867a94]
  kijk s op www.hotscripts.com
  [quote:6287867a94="gwbosma"]
  Bedoel je met schalen dat de letters wel groter worden, maar de div waar ze in staan niet? Als iets 15px is, dan moet dat waarschijnlijk een ander getal worden als ik em gebruik. Hoe kan ik dat berekenen of is daar een overzicht voor? Ik heb de laatste tijd veel geleerd als het om html en css gaat, maar weet nog niet alles…[/quote:6287867a94]
  ja, maar in IE schalen zelfs de letters niet.
  Wat handig is om voor de body een font grootte op 80 of 90 % te zetten (of net wat je wilt) en de rest in em op te geven. De grootte van elk element en van tekens is dan een factor van het blok waar t zich in bevindt. Google er maar s op 'CSS em px' (zonder ' ).

  Berekenen: ik zou t niet weten. Gewoon iets proberen en dan merk je vanzelf wat t moet zijn :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.