Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

probleem met footer

None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben al aardig ver met het ontwerp van mijn website, maar loopt nog tegen wat kleine dingetjes aan die ik niet kan oplossen. De website is te bereiken op mijn testserver www.verrassendvertrouwd.nl (bekijk de website in zowel FF als IE).

  - Links zie je het tekstblokje 'Tekst nodig?' In FF staat de eerste regel van die tekst op gelijke hoogte met de eerste regel van het eerste bericht (midden). In IE is dat niet zo. Hoe krijg ik dat wel zo voor elkaar? Voor de titel van het tekstblokje geldt hetzelfde, maar dan andersom. Dat staat namelijk wel goed in IE, maar weer niet in FF (moet op gelijke hoogte van titel eerste bericht in het midden).

  - De footer van de website lijnt uit naar links. Ik heb van alles geprobeerd in het css-bestand, maar het wil niet. Hoe krijg ik de footer in het midden?

  css file: www.verrassendvertrouwd.nl/pivot/templates/mojito_structure.css

  Willem
 • de plaatsing van je footer kan je (denk ik) krijgen door m op de goede plaats in je html te plaatsen.
  Dus binnen je container.

  einde van je html (kijk maar even wat er anders is dan wat je nu hebt):
  [code:1:a391151a84]<script language="javascript" src="http://nieuws.geenstijl.nl/nieuwskoppen.js" type="text/javascript"></script>(nieuwsberichten openen in nieuw venster)

  </div><br /><br />


  <div style='clear: both;'>&nbsp;</div>

  <div id="footer">
  Algemene <a href="http://www.villamedia.nl/n/nvj/freelance/leveringsvoorwaarden.shtm" target="_blank">leveringsvoorwaarden</a> NVJ | <a href="http://www.verrassendvertrouwd.nl/pivot/entry.php?id=12&amp;t=entrypage.html">Contact</a> | Powered by <a href="http://www.pivotlog.net">Pivot</a> | &copy; 2004-2006 | <a href="http://www.verrassendvertrouwd.nl/pivot/entry.php?id=14&amp;t=entrypage.html">Colofon</a>

  </div>
  </div>
  </body>
  </html>[/code:1:a391151a84]
  Er stond ook nog een </div> te veel in je code.
 • Dank je. Dat was inderdaad het probleem. Nu staat de footer wel goed. Nu het probleem van het tekstblokje nog.
 • Spelen met line-height wil soms helpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.