Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

<div>

petervk
3 antwoorden
 • Hallo,

  Het is de laatste tijd razend populair om een site met <div> te maken. ik heb wat geprobeerd, maar er komt weinig moois uit. wie kan mij helpen met een kleine cursus oid?

  bvd Peter
 • Misschien heb je hier wat aan:
  http://www.thenoodleincident.com/tutorials/box_lesson/
 • Het gaat er niet zozeer om dat je divs gebruikt, maar dat je geen tabellen voor layoutdoeleinden gebruikt.

  De layout kun je voor elkaar krijgen door andere elementen te stylen zoals headings, alinea's, links, etc. Een pagina valt als je goed kijkt over het algemeen in blokken in te delen (logo, hoofdtekst, menu, etc.). Deze blokken kun je van elkaar scheiden door het gebruik van een div. En het komt toevallig erg handig uit dat je op die div ook styling toepassen. Maar alles in div'jes plaatsen is niet de bedoeling.

  Het gaat in eerste instantie dat je nadenkt welk element het beste beschrijft wat de functie is van de tekst op je pagina (is het een koptekst? Dan gebruik ik een h1, h2 of h3. Is het een lijst? Dan gebruik ik een ul/ol met li's, etc.) en vervolgens met CSS deze elementen plaats, kleur en afmetingen geeft. Dat je toevallig soms een div gebruikt, is bijzaak.

  Een div is overigens ook niet hetzelfde als een 'layer'. Zie divs als blokjes of puzzelstukjes die naast en onder elkaar op de pagina staan (x- en y-as), die met handig spelen met margins/paddings/widths/heights etc. op hun plaats kunnen worden gezet. Daar is geen layer (z-index) voor nodig, en meestal ook geen absolute positionering, slechts het ten opzichte van elkaar schuiven van blokjes.

  Het is dus belangrijk om te snappen dat een div geen vervanging van een tabelcel is, maar dat het een andere manier van denken is. En dan om in te gaan op je vraag.. Een lading tekst en uitleg vind je via het topic CSS, HTML en starten met een website

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.