Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Overflow in IE

Anoniem
LGoosens
10 antwoorden
 • Beste designguru's,

  ik heb een forum, het Warpcore.tk/ScifiSpace Forum, op www.forum.scifispace.net . Nu kwam ik op het 'Trekgate'-forum, een project van kenissen, waar ik overigens ook de header voor heb gemaakt, dit tegen:

  http://www.trekgate.scifispace.net/forum/viewtopic.php?p=30#30

  (maak het venster even minder breed als je het niet ziet)

  Wat is hier zo bijzonder aan? Vaker gebeurt het dat mensen, ook op mijn eigen forum, buitensporig grote plaatjes plaatsen. Ik en de moderators kunnen niet elke keer het plaatje door een link vervangen, en dan wordt de pagina te breed voor het venster (of je moet een wel HEEL hoge resolutie gebruiken). Kijk maar goed aan de onderkant van die post: TADAA - een scrollbalk BINNEN DE POST! Waarom ik dit wil? Nou, zo kan de layout van de pagina niet meer verstoord worden - WAT de gebruikers ook in hun posts zetten. Dus ook geen verstoorde layout meer met hele lange links etc.

  Dit werkt dus met een overflow. De posts in de meeste phpBB-templates hebben een <span> met de klasse [i:b8704f8d11]postbody[/i:b8704f8d11] eromheen.

  In de css staat dan ook [i:b8704f8d11].postbody {display:block; overflow:auto;}[/i:b8704f8d11]. [i:b8704f8d11]display:block[/i:b8704f8d11] vanwege het feit dat een <span> standaard een inline-element is, en dat willen we hier niet.

  Nou, dit werkt dus perfect in Firefox, en ik had deze hack dus al op mijn eigen forum gezet toen ik er opeens achterkwam dat het niet in IE werkte! Nu ondersteunt IE al vanaf versie 4 overflow, dus dat kan het probleem niet zijn. Dus ik ben met deze code gaan testen:

  *Ik heb hetzelfde DOCTYPE als van het template gebruikt, in Strict mode bestaat het probleem niet maar het template is in Transitional en dat kan ik niet veranderen.
  [code:1:b8704f8d11]
  <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
  <html>
  <head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
  <title>Test</title>
  </head>
  <body>
  <table width="100%">
  <tr><td>
  <span style="overflow:auto; display:block; width:100%;">lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala
  lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala</span>
  </td></tr>
  </table>
  </body>
  </html>[/code:1:b8704f8d11]

  Ok, dus wat is nou het probleem? Als ik de <table> er niet omheen heb, werkt het ok in IE. Echter: als ik de <table> er omheen heb, dan werkt die hele overflow niet meer. En in die template staat er dus een <table> omheen.

  Het lijkt erop dat die <table> de breedte van de TEKST in de overflow aanneemt. Hoe kan ik zorgen dat dat niet gebeurt? Dus de <table> moet NIET van breedte veranderen door de tekst in de overflow, de <table> moet gewoon de breedte hebben die is aangegeven in de template,
  en de OVERFLOW moet net zo breed worden dat ie precies in de table past, en de tekst die er dan niet meer in past moet dan "overflowen".

  Alvast bedankt voor jullie hulp!

  Lennart Goosens. ;)

  [edit]Je ziet hier dus al meteen dat je een horizontale scrollbalk krijgt als je hele lange "woorden" in je post zet… :-? [/edit]
 • Waarom niet overflow:hidden?
 • Omdat het bericht dan deels onzichtbaar wordt, en dat wil ik nou OOK weer niet. Liever niet in ieder geval…

  En bovendien wordt de pagina dan nog steeds te breed.

  Ik ben nog vergeten te vermelden dat die overflow in principe wel werkt als ik een VASTE breedte opgeef voor [i:5c5a78d2e0].postbody[/i:5c5a78d2e0], bijvoorbeeld [i:5c5a78d2e0]400px[/i:5c5a78d2e0], maar dan gaat het hele template naar de knoppen. Internet Explorer schijnt een probleem te hebben met 100 % dan wel display:block…
 • Op het Tweakers.net-forum lossen ze het mooi op.. Plaatjes worden bijv. automatisch verkleind zodat ze in de opmaak passen en er wordt een waarschuwing geplaatst (je plaatje is te groot).
  Misschien daar eens vragen hoe ze dat doen (vooral crisp weet er meer van).
 • Sommige forum software heeft de mogelijkheid tot het standaard "opbreken" van lange woorden (meen o.a. Invision Power Board en PhpBB blijkbaar ook). Er wordt dan om de zoveel tekens een spatie ingevoegd waardoor dit soort dingen niet kunnen voorkomen. Nadeel is wel dat het soms mis gaat met het invoegen van URL's, aangezien dit ook lange aaneengeslote teksten kunnen zijn.
 • als mensen gewoon geen lange urls posten en alle urls gewoon tussen
  de 's zetten is er niks aan de hand.

  Al TS ff een paar spaties tussen die lalala zet; dan is het tenminste hier leebaaar :roll:
 • [quote:98cf2a50b1="SHARK"]Sommige forum software heeft de mogelijkheid tot het standaard "opbreken" van lange woorden (meen o.a. Invision Power Board en PhpBB blijkbaar ook). Er wordt dan om de zoveel tekens een spatie ingevoegd waardoor dit soort dingen niet kunnen voorkomen. Nadeel is wel dat het soms mis gaat met het invoegen van URL's, aangezien dit ook lange aaneengeslote teksten kunnen zijn.[/quote:98cf2a50b1]
  phpBB heeft die functie dus [u:98cf2a50b1]NIET[/u:98cf2a50b1].

  Ik wil graag gewoon geholpen worden met DEZE oplossing. ;)

  [quote:98cf2a50b1="Johnny321"]Al TS ff een paar spaties tussen die lalala zet; dan is het tenminste hier leebaaar :roll: [/quote:98cf2a50b1]
  Nee, want dan werkt het voorbeeld ook niet meer ;)
 • [quote:c141bcca52="LGoosens"]Ik wil graag gewoon geholpen worden met DEZE oplossing. ;)[/quote:c141bcca52]
  Daarvoor zijn een aantal phpBB mods voor beschikbaar. Heb even gezocht en kwam o.a. deze tegen: Force Word Wrapping.

  IE heeft trouwens ook een (propietary) "word-wrap:break-word". Zie: word-wrap: break-word (IE/Win and Saf 1.3+ only).
 • Ja, maar dan werkt het dus niet voor plaatjes… ;)

  En aangezien wij een fan art forum hebben waar mensen hun wallpapers mogen laten zien, en ze dit niet altijd als LINK plaatsen, wil ik dus graag een overflow… ;)

  Ik wil dus graag geholpen worden met de oplossing die ik heb aangegeven te gaan gebruiken.
 • Daar heb je weer zo'n javascript voor nodig wat boelieboelie al zei. Zoals deze phpBB MOD:

  Simple Mod Resize Images: This MOD uses Javascript to resize images posted on your board so that they don't stretch the page out. It also adds a link to view the image in its full size.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.